Akik jobboldalinak vallják magukat és a tekintélyelvűséget preferálják, hogy fér bele nekik például a pápa undorító módon való szidalmazása, gyalázása?
Akik Magyarországon jobboldaliak és teológiailag műveltek mára mind átléptek a Református Egyházba vagy a Hit Gyülekezetébe, a katolicizmust pedig meghagyták a beszari MSZP-seknek.
Ezek protestáns egyházak, és a protestánsoknál már a 16. században hagyomány volt a pápagyalázás. Luther korában pl. a német protestánsok olyan gúnyrajzokat rajzoltak, amiken a pápa arcába finganak.
Mikor írtam hogy baloldali vagy ateista vagyok? Továbbá milyen keresztények? Maga a pápa is keresztény. A kommentszekciókban szitkozódóknak pedig nem tudom, mennyi köze lehet az Úr Jézus Krisztus tanításaihoz. Most komolyan azt akarod mondani, hogy azok a műveletlen emberek képviselik a kereszténységet? Ne nézz hülyének.
II. János Pált azért írtam, mert az ő nevét gyakrabban emlegetik ezek, akik önkényesen kijelentik, hogy kit tekintenek pápának. Hogy nekem mi közöm Istenhez, azt nem te mondod meg, sajnálom, remélem, nem keserítettelek el ezzel. Hogy mitől lehetsz jó keresztény, azt az Úr Jézus Krisztus "mondta meg" anno, az Ő szava a legmérvadóbb. És hát nem tudom, az ilyen szintű gyalázkodások, amik a médiában mennek, mennyire férnek bele, ha valaki Jézus tanításai szerint él. Szerinted mennyire férnek bele? Én csak annyit akartam közölni, hogy neked-és sok más embernek-NINCS kompetenciád önkényesen kijelenteni, hogy ki a te pápád, ha katolikus vagy, akkor Ferenc a pápád, fogadd el. Ha pedig nem, akkor se méltó Jézus követőjéhez a gyalázkodás.
Nagyon egyszerű: a retardált középkor-buzuló jobberek úgy képzelik el, hogy ők maguk a tekintély, ezért nekik van igazuk.
A feudalizmust is azért sírják vissza, mert mindegyik azt hiszi, hogy ő nemes lenne - holott sokkal valószínűbb, hogy egy sz-rosseggű földtúró jobbágy.
Miért zavar ez téged?
Miért ne lehetne rossz véleménnyel valaki a pápáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!