Vajon Magyarországon megnőne a vallásosság, ha a következő pápa magyar lenne?
Nem...
Ugyanis nem a pápa okozza a vallásosságot, hanem a vallásosság okozza a pápát (Lengyelo. hagyományosan hardcore katolikus ország, immár 1000+ éve, tehát nem a lengyel pápa hozta meg a kedvüket, hanem a kedvük termelte ki őt)
Nem lenne több vallásos, vagy maximum ideig-óráig, amíg menő, hogy a pápa magyar és így a templomba járás.
Alapvetően az, hogy milyen nemzetiségű a pápa nem sokat számít, politikai ereje inkább névleges (nem úgy, mint pár száz éve), tehát mint magyarok igazán nem profitálnánk belőle, de amolyan hazafias érzelmek és büszkeséget valamilyen szinten jelentene számunkra. Sőt...
Érdekesség, hogy az utolsó magyar, akinek ténylegesen esélye volt a pápaságra Bakócz Tamás volt a XVI. században.
Igazából a legtöbb, amit egy magyar pápa jelentene, hogy jó eséllyel lenne egy pápalátogatása Magyarországnak negyed évszázad után.
Bizony megnóne. Ahogy a magyar foci sikereket hoz, úgy nő a táboruk, ez nem vallás kérdése.
Azokkal az emberekkel nőne meg, akik elfelejtettek vallásosnak maradni, főként katolikusok, az élet világi dolgai elterelték a figyelmüket a hitéletről.
Nem tudom igaz-e, de egyszer majdnem Magyar lett a pápa, de kitalálták hogy ha Magyar lesz a pápa, azon a napon fog eljönni a világvége xDDDDDD
Ezt halottam tényleg nem tudom mennyi a valóság tartalma
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!