Miért gondolják (főleg a fideszesek védve az eszetlen bezárásokat), hogy a vendéglátó szektort megmenti ha átállnak kiszállításra? Egy példa lent!
Én Tihanyban dolgozom 15 éve, egy 1400 fős kis falu, kedvelt turistacélpont kb 15 étteremmel. A forgalom legalább 95%-át a turisták adják. Most kinek nyisson ki kiszállításra ennyi étterem? Az 1400 falusi, főként idős nyugdíjasnak?
Azokat az éttermeket, amik a turistákból éltek és nem a helyi lakosokból (nagyon sok ilyen van) nem menti meg ha átáll elvitelre, mert nincs kinek.
"El lehet ám menni dolgozni is!"
Azért az ilyen embereket megnézném mit alkotnának, mondjuk egy nyári csúcsforgalomban, mikor a pincérek 20 km-eket legyalogolnak a placcon, a konyhásoknak meg 50 fokban annyi idejük nincs egész nap, hogy az ebédjüket megegyék.
Néztem más európai, valamint nem EU tag, de szomszédos ország szabályait. Van, ahol simán nyitva lehetnek az éttermek, kocsmák (diszkók viszont nem), este 9-ig és arányosan átszámolva ugyanannyi a fertőzött, mint Magyarországon.
Lehetne csinálni olyan szabályokat, hogy meghatároznánk, hogy hány vendég jöhetne be egyszerre egy étterembe vagy kocsmába.
6
Az év legpocsékabb indokának nyertese te vagy.
Örüljünk, hogy nincs háború... istenem... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!