Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent ez, hogy állami...

Mit jelent ez, hogy állami egyetem helyett alapítványi egyetemek lesznek? Én ingyenesen tanulhattam és havi 45 ezer ft ösztondíjat is kaptam államiban, de ezután tandíjat kell majd fizetni? Vagy miben érinti ez a hallgatót?

Figyelt kérdés

2021. febr. 3. 17:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%

A Corvinuson már így ment ez az év és nem kevesebb azon hallgatók száma akik ingyenesen tanulnak, hanem több. A jövő szeptemberben induló képzésekre itt vannak a számok:

[link]

2021. febr. 3. 18:40
 12/13 anonim ***** válasza:
79%

"A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) a 2020/2021-es tanévre összesen 2809 hallgatót vett fel. Alapképzésen 2116-an, mesterképzésen 632-en, osztatlan képzésen 61-en kezdhetik meg ősszel a tanulmányaikat. Alapképzésen a felvett hallgatók 80, míg mesterképzésen 85 százaléka tanulhat térítésmentesen a Corvinus Ösztöndíjprogram keretében - írja a BCE a Portfolio-hoz eljuttatott csütörtöki közleményében."

[link]

Csak kis érdekesség, hogy 2018-ban a felvett diákok 25%-a önköltségesen volt.

De amúgy pont ezért nincsenek cikkek, mert ha a valóságot kéne leírni és nem csak a spekulációt akkor kiderülne, hogy fölöslegesen ment a hergelés az alapítványi rendszer ellen.

2021. febr. 3. 19:32
 13/13 anonim ***** válasza:
41%

6:

"Vagyis lehet ösztöndíjat kapni, csak kérdés, ki kap majd. Valószínűleg az, aki "helyesen" gondolkodik (érts: egyetért a kuratóriumi tagokkal politikailag)."

Ez hogyan működne a gyakorlatban? A diák FB-oldalát átnézik, hogy politikai tárgyú dolgokat mit rakott fel? Tegyük fel, a diáknak van annyi esze, hogy FB-oldalára sosem rak ki olyat, amiből politikai véleménye kiderülne.

Megkérdezik mit gondol a NER-ről? Elég valószerűtlen, de ha mégis, akkor majd azt fújja, amit várnak tőle.

2021. febr. 3. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!