Mit jelent ez, hogy állami egyetem helyett alapítványi egyetemek lesznek? Én ingyenesen tanulhattam és havi 45 ezer ft ösztondíjat is kaptam államiban, de ezután tandíjat kell majd fizetni? Vagy miben érinti ez a hallgatót?
2020-tól nem lesz államilag támogatott hely a Corvinuson, de létrehoznak egy új ösztöndíjat
Vagyis lehet ösztöndíjat kapni, csak kérdés, ki kap majd. Valószínűleg az, aki "helyesen" gondolkodik (érts: egyetért a kuratóriumi tagokkal politikailag).
"Valószínűleg az, aki "helyesen" gondolkodik"
Szerintem meg az, akinek több pontja lesz az 500-ból. Mindkettőnk véleménye egy spekuláció, kár erről itt és most beszélni. Inkább az miatt kellene felháborodni, ami van és nem az miatt, amiről azt spekulálod hogy lesz majd. Ha neked lesz igazad, én is felháborodok rajta.
"Számítanak a külföldi - feltehetőleg fizetős - hallgatók számának növekedésére is: 2030-ra a jelenlegi 15-ről 45 százalékra akarják növelni arányukat."
Gondolom erre gondolsz. Ingyenes helyek arányának csökkentése nem egyenértékű fogalom az ingyenes helyek számának csökkentésével. Most 15% a fizetős hallgatók száma, ha 500 diákkal számolunk, ez 75 diákot jelent. Tehát ha 500 diákkal számolunk, akkor 425 ingyenes és 75 fizetős hallgató van. A 45%-ot úgy is el lehet érni, ha marad a 425 ingyenes hallgató és lesz 350 fizetős diák. Részedről az a következtetés, hogy a 45%-ot úgy érik majd el, hogy az 500 helyből 225-öt fizetőssé tesznek az megint csak egy spekuláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!