Mit tapasztaltok politikailag a lakóhelyeteken az ellenzék részéről?
Vasi kisváros, Momentum pár db 18 év körüli, akik nem is itt tanulnak, az aktivitásuk gyakorlagilag 0. MSZP pedig pár db 70 feletti, akik kiragasztják választásokkor a plakátokat.
Hogy mivel/kikkel állnak szemben? Egy hosszú ideje Fideszes polgármesterrel, akinek a politikán kívül is személyi kultusza van és hatalmas megbecsülés, minden olyan ember, akinek egy ilyen kisvárosban tekintélye van vagy véleménybefolyásoló, az Fideszes képviselő (pl. az állatorvos, a legjobb háziorvos, egy igazgató). A helyi Fidelitas pedig sok programot szervez a fiatalonak. Mindemellett nem is igazán van okunk panaszra, az elmúlt néhány évben kiglancolták az összes középületet, új kórházunk van (noha elég fontos osztályok megszűntek és átkerültek megyeszékhelyre, de ha olyan bajod van, amivel ide kerülsz, pl. érsebészet amivel tapasztalatom van, nem mondod meg, hogy nem egy rózsadombi magánklinikán vagy és nem túlzok), az elmúlt 1-2 évben rengeteg és klassz játszótér lett, felújított rendelők. Na most ezt összevetve azzal, amit az elején írtam és abszolút nem rosszindulatból, ez tényleg így van, szerintem senki ne csodálkozzon, hogy nálunk pl. semmi esélye az ellenzének semmire. Akkor sem, ha amúgy a fél... mit fél, háromnegyed város Ausztirába jár ki dolgozni (ugye innen könnyű naponta ingázni), mert munkahely nemigen van, sem bevásárlási lehetőség, ha normális ruhát akarsz venni, akkor irány a megyeszékhely. De ad annyit, amivel egy ilyen hát mondjuk ki 0 ellenzék nem tud mit kezdeni, nem tud alternatív átadni, de ami gázabb, szerintem nem is akar.
Nálunk kevésbé hangosak mert nm fideszes az önkormányzat - de nem is az összefogdosók vannak többségben, hanem a függtelenek. A polgármester is független, meg van a maga bejáratott haveri köre, jóban van akivel kell. Egyszer volt más a polgármester az utóbbi 20 évben, az mszp-s volt, az volt a legrosszabb 4 éve a városnak - pedig maga az ember nagyon rendes ember, ezért is tudott nyerni - csak nem alkalmas politikusnak és ráadásul nem jó pártot választott, bukott az mszp-vel együtt.
Itt helyben nem hangosak az ellenzékiek, néha megjelennek párt szórólapjaik, hazudnak rajta vadbaromságokat, kiröhögöm és kidobom. A parlamenti képviselője a körzetnek az itt is fideszes, mint a legtöbb helyen - amikor szükség volt rá akkor segített a városlakóknak még a kormány terveivel szemben is (még a 2018-as választás előtti években), ezért is nyert ismét. A közeli városban ahová gyakran járok viszont lecserélték a fideszes városvezetést a nagyon hangosan kampányoló, ígérgető ballibes összefogásra, meg is van az eredménye. Azóta nem csak nem folytatódik az a fejlődés ami előtte erősen ment, leálltak a projektek és eltűnt a pénz is a kasszából. Ahogy hallom az ott lakóktól már megbánták. Ott most is hangosak a parlamenti ellenzéki pártok, próbálják elfedni a saját töketlenségeiket.
Össze van csomózva a világ. Az oldalak érzik egymás szándékát. Ugye ott a dal is ami a karmát boncolgatja..
Mikor gyûlöletbõl nyilvánítok ki valamit olyan emberek is negatívan kezdenek tekinteni rám akik ott sem voltak, nem láthatták, nem hallhatták és sehogy sem tudhatták meg. Kétlem hogy többszáz embert bevonnak csak arra a célra, hogy csináljanak nekem egy szar napot.
Nálatok mennyire gyakori, hogy valaki önkormányzati választásokon a fideszes jelöltekre szavaz, országgyűlési választásokon pedig ellenzéki?
Pest megyei közepes nagyságú város. 2010 óta fideszes, de előtte általában MSZP-s nyert.
Most legutóbb nem sokkal nyert a fidesz, de közel sincs 2/3-a az önkormányzatban. Ettől függetlenül az van, amit ők akarnak. Az ellenzék kb. semmit nem csinál. Lehet, hogy nem is tud, ezt meg én nem tudom megítélni.
De a legutóbbi választási programjuk itt helyben kritikán aluli volt: egy épkézláb javaslatuk nem volt, pedig lenne itt mit csinálni. De amiket mondtak, azok nem valós problémák.
Ezzel nem a fideszt akarom dicsérni, de hihetetlen, hogy mennyire nem képes az ellenzék összekapni magát.
Szerintem az nem pandémia függő, hogy a saját lakóhelyed közelében nem tudod éjszakára leparkolni a saját gépjárművedet - lényegesen távolabb vagy máshol lakó gépjármű tulajdonosok miatt - úgy, ahogyan az sem, hogy egy négyzetkilométeres körzetből a lőtéri kutya is abba a szemétgyűjtőbe szarhat, amelyiknek díjait egy szűk közösség fizeti.
Made in Újpest.
Az ellenzék ilyen.
A programjukban is csak az szerepel, hogy leváltják Orbánt.
Hallottad azt egyiktől is, hogy kormányozna?
#19 Ilyen apróságokkal nem is kell foglalkozniuk, hiszen korábban is csak addig tartott a tudományuk, míg felélték amit előtte felhalmozott a korábbi vezetés, majd hiteleket vettek fel és teljesítették ami utasításokat a felsőbb hatalomtól kaptak. Mi másért lenne nekik annyira fontos, hogy mindenben az unió diktáljon?
Nekik semmi másra nem kell gondolni, mint a pozíciók osztogatására. Hiába is lenne bármi céljuk, mivel egymást is utálják, abból úgy sem lenne semmi, egyszerűbb ha a brüsszeli utasításokat követik és ennyi. Abba meg soha nem is volt beleszólásuk, a gyarmat nem követelőzik meg beleszól, szimplán elfogad és végrehajt. Nyugi, ők mindig mernek kicsik lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!