Csalódtatok a kormányban a járvány kezelése miatt?
Más kormányok sem kezelték túl jól a helyzetet Európában, de itt valahogy nagyon el lett baltázva.
November végéig nincs lezárás, majd mégis van lezárás. Aztán a vendéglátósok, konditermek, mozik és a többi érintett gyakorlatilag semmilyen támogatást nem kaptak. A bérköltség 2/3-át ígérték nekik, ami eleve nagyon minimális segítség más országokhoz képest, és még ennek a kifizetése is hónapokat késik.
Közben a focisták meg kapnak egy csomó pénzt.
Ki a tököm az a Bütyök? :D ez nem a Tüskevár.
Amúgy én a tavaszi járványkezelésükkel teljesen elégedett vagyok. Az őszi no comment. Azt viszont elég nagy túlzásnak tartom, hogy a másik 49 európai országban mindenhol kisegítették az embereket. Tudtommal több országban is tüntetnek, nemcsak itthon, szóval máshol sem annyira rózsás a helyzet.
Az megint sokatmondó, hogy egy értelmes felvetésre olyan válaszok jönnek, mint a #26-os és a #30-as. Az illető élvezi, hogy másokat kihozhat a sodrából.
Néhány hónapja még teljesen nyugodtan hoztam szóba ezeket a témákat, remélve, hogy értelmes vita alakulhat ki, de rendre olyan válaszok születnek, amitől elvesztem a kedvemet.
Mint például ez a téma, amit már sokszor szóba hoztam itt is és Facebookon is, hogy nem lenne-e, lett volna-e jobb az európainál a fajta védekezés, amit Ausztrália, Tajvan, Vietnam, Thaiföld és egy sor más ország is követett? Erre ilyen böfögéseket kapok válaszul.
Pedig talán nem is annyira hülyeség ez a felvetés. Ausztráliában tömött strandokon napoznak és szörföznek az emberek, Új-Zélandon telt házas meccsek vannak. De szenvedjünk mi csak itt évekig az 500 méteres kutyasétáltatásunkkal, ez a fene nagy szabadságunk jelenleg.
Bocsánat, hogy felhúztam magam ezen és eltértem a kérdés témájától, itt a jelenlegi magyar helyzet és a vendéglátósok nehéz helyzete volt a téma.
#31: A tavaszi járványkezelés tényleg nagyjából arányos volt, tekintve hogy akkor még ismeretlen volt a vírus.
A gond az, hogy a nyári szezon közeledte miatt túl korán oldották fel az intézkedéseket olyan országok is, ahol még bőven nem ért véget a járvány (Franciaországgal az élen). És mivel a határok kinyíltak, onnan könnyen szét lehetett hurcolni egész Európában. Innen nagyjából borítékolható volt az őszi 2. hullám.
Nálunk sajnos a járvány alatt is mentek tömkelegével a tesis
illetve sport beruházások amikböl több hónapnyi fizetést adhattak volna a vendéglátosoknak ill. a kis vállalkozóknak
Továbba a zenészek is bennevannak a pácban nem tarthatnak koncertet de persze ugye a focimeccsen ott nem terjed a korona mert ott nem isszák le egymást de a koncerteken mindenki letoll a torkán 100liter pálinkát.
Ha a kormány így gondolkodik akkor a híres zenészek rapperek
Pl Majka, Wellhello halott pénz
Ezek mind becsődőlnek mehetnek
Szakmunkás képzőbe
De a Dzsudzsák és a társait megtömték pénzzel .
Na ezért nem lesznek magyar zenészek ha mi öregek leszünk
"sport beruházások amikböl több hónapnyi fizetést adhattak volna a vendéglátosoknak ill. a kis vállalkozóknak"
Jó szöveg, de sajnos messze nem igaz. Egyrészt egyhavi bér is nagyságrendekkel több pénz, ha az összes kisvállalkozónak adnának. Másrészt a beruházásokat évekig készítik elő, nem úgy megy, hogy hopsz, most odatesszük a pénzt, hopsz, most ide. Ráadásul pályázati pénzek is vannak bennük, amiket nem lehet másra költeni. Harmadrészt, ha egyszer már egy vállalkozás csomó munkával elnyert egy pályázati forrást, nem lehet erőszakkal elvenni tőle. Negyedrészt, azokon a beruházásokon is emberek dolgoznak, így legalább nekik van jövedelmük.
Persze, erre lehet az a válasz, hogy csak a Fidesz-közeli cégek járnak jól. Viszont legalább nem talicskázzák ki a pénzt az országból, mint az előző kormányok alatt, amikor francia meg német cégek vitték el ugyanazt a zsét.
Ami a zenészeket és a focistákat illeti: igazságosabb lenne, ha Majkát tömnék ki pénzzel Dzsudzsák helyett? Én a Wellhellot se féltem az elszegényedéstől. Akkor már sokkal inkább a kisebb, kevésbé ismert zenészeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!