Csalódtatok a kormányban a járvány kezelése miatt?
Más kormányok sem kezelték túl jól a helyzetet Európában, de itt valahogy nagyon el lett baltázva.
November végéig nincs lezárás, majd mégis van lezárás. Aztán a vendéglátósok, konditermek, mozik és a többi érintett gyakorlatilag semmilyen támogatást nem kaptak. A bérköltség 2/3-át ígérték nekik, ami eleve nagyon minimális segítség más országokhoz képest, és még ennek a kifizetése is hónapokat késik.
Közben a focisták meg kapnak egy csomó pénzt.
Ilyen szempontból Európa összes politikusa elmehet a levesbe. Tudták, hogy ez megoldás lenne. Főleg amíg még ismeretlen volt ez a vírus, ez ésszerű lett volna. De féltek a népszerűségvesztéstől.
Sőt, még egyszerűbb lett volna az, ha rögtön azután, hogy az első pletykák felröppentek a kínai járványról, azonnal visszafordítják a Kínából érkező repülőgépeket. Akkor még lezárásra sem lett volna szükség. (Ld. Tajvan, Mongólia és Vietnam példája)
De féltek, hogy jaj Kína meg fog haragudni, és abból gazdasági káraink fognak származni. Összességében elég beszariak az európai politikusok, meg kell hagyni.
Mi lett volna, ha a koronavírusnál 100-szor halálosabb kór okoz világjárványt? Óriási katasztrófa is lehetett volna ezzel a hozzáállással.
Sok emberrel vitatkoztam itt gyakorin is arról, hogy nem lett volna-e egyszerűbb 1 hónap totális zár ehelyett az 1 éve tartó tilitoli helyett, de lehetetlen meggyőzni őket.
Ilyen reflex alakult ki egyeseknél, meghallják azt a szót, hogy COVID és lezár a tudatok, mindent elutasítanak.
Én abból a szempontból nem csalódtam, hogy megint hozták a formájukat! 😂
Irány 2022! És én az ellenzéknek drukkolok!
#27: Az, amit most művelnek a kormányok, az szakértelem? Véletlenül sem kétségbeesett kapkodás, szavazatmaximalizálás?
Ez a csiki-csuki, zárok-enyhítek, bíztatok-fenyegetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!