Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csalódtatok a kormányban a...

Csalódtatok a kormányban a járvány kezelése miatt?

Figyelt kérdés

Más kormányok sem kezelték túl jól a helyzetet Európában, de itt valahogy nagyon el lett baltázva.

November végéig nincs lezárás, majd mégis van lezárás. Aztán a vendéglátósok, konditermek, mozik és a többi érintett gyakorlatilag semmilyen támogatást nem kaptak. A bérköltség 2/3-át ígérték nekik, ami eleve nagyon minimális segítség más országokhoz képest, és még ennek a kifizetése is hónapokat késik.

Közben a focisták meg kapnak egy csomó pénzt.

2021. febr. 2. 16:45
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
9%

Nem csalódtam. Eddig is Fidesz szavazó voltam, ezentúl is Fidesz szavazó leszek!

Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

2021. febr. 2. 17:16
 12/44 anonim ***** válasza:
70%

Ami a bezárásokat illeti: minden országban nagyon nehéz döntés volt, hogy mikortól éri meg feláldozni a gazdaságot, és milyen mértékben. Itthon is mindenki mást kiabált: ha szigorítottak az volt a baj, ha enyhítettek, akkor meg az. Nem lehet olyan, hogy mindenkinek tetsszen.

Ami a vállalkozóknak nyújtott segítséget illeti, az már egy másik kérdés. Talán lehetett volna elvonni egy pár helyről és nekik adni a pénzt. De azért azt se gondoljuk, hogy az összes többi tagországban minden bezárni kényszerülőt ingyen kitömtek lóvéval, mert ez sem igaz.

2021. febr. 2. 17:18
 13/44 A kérdező kommentje:
#12: Csak az a frusztráló, hogy közben csomó más dologra, aminek nincs köze a járványhoz, jutott pénzt. Például focicsapatok támogatása. És most ez a Mátyás királyos dolog is joggal veri ki a biztosítékot az emberekben. Békeidőben nem lenne ezzel gond.
2021. febr. 2. 17:27
 14/44 anonim ***** válasza:
22%
Nem csalódtam. Pont azt vártam, hogy ők is bevezetik a covidiktatúrát a nemlétező járványra hivatkozva.
2021. febr. 2. 17:28
 15/44 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, hogy alapból folytatják a normál ügymenetet, mintha nem is lenne járvány. Az a véleményem, hogy jóval nagyobb részarányt kellett volna a költségvetésből a járvány következtében nehéz helyzetbe kerülők támogatására, és az egyéb projekteket most hátrébb sorolni a prioritási sorrendben.
2021. febr. 2. 17:29
 16/44 anonim ***** válasza:
44%
Nincs különösebb probléma a járványkezeléssel , persze olyat egyik kormány sem tud csinálni hogy mindenkinek jó legyen.
2021. febr. 2. 17:30
 17/44 anonim ***** válasza:
33%
Én annyiban csalódtam, hogy nem eléggé keményen reagáltak a helyzetre - és ezzel húzzák el a járvány átfutását sokkal hosszabbra, mint ami egyébként szükséges lenne. Három hét teljes zár megtette volna a hatását - még akkor is, ha ezzel sokan nem értetek egyet. Ami jelenleg folyik, azzal még a következő évezredre is garantáljuk a vírussal maszatolást. Abból a szempontból érthető a dolog, hogy ebben az országban piszkosul nagy üzlet a hatalmat bitorolni és éppen ezért akik most véres szájjal köpködnek mindenre, azok sem mernék a valóságban felvállalni azt, hogy a kemény, határozott lépésekkel kizárják magukat a választási esélyekből. Fosik a fidesz attól, hogy lenulláza magát a határozottabb fellépéssel, ezért inkább elszöszmötölünk a végítélet napjáig a tessék-lássék "intézkedésekkel". Akik a hatalom átvételének érdekében most fűt-fát ígérgetnek, azok sem mernék meghúzni a teljes tilalmat, - de azt már megszokhattuk, hogy Magyarországon a "politikusok" a remélt hatalom jegyében elmennének a sivatagba táncosnőnek is, ha ezt érzik befutónak...
2021. febr. 2. 17:33
 18/44 A kérdező kommentje:

#17: Ezzel egyetértek.

Egy hónap totális zárlat megoldhatta volna ezt tavaly márciusban. Ezidő alatt nincs rokonlátogatás meg bejárós irodai munka, csak erősen indokolt esetben lehetett volna elhagyni a karantént. Amiből csak 2 negatív PCR-teszttel lehetett volna szabadulni. És legfőképpen, mindenkinek, aki külföldről jön 2 hét karantén ÉS 2 negatív PCR-teszt, amíg a szomszédos országokban nem javul a járványhelyzet. Nincs kiskapu a kishatárforgalommal, kivéve teherautósoknak, akik csak a kijelölt helyeken állhatnak meg.

Ha egész Európa egyszerre ezt csinálta volna, akkor már rég nem lenne járvány. (Olyan lenne a helyzet, mint Ausztráliában)

2021. febr. 2. 17:40
 19/44 A kérdező kommentje:

Bevásárlás helyett házhozszállítás, aminek a logisztikájába katonák és drónok is besegítettek volna, mint Wuhanban. Internetes applikáción megrendelték, a drón odavitte a bejárati ajtó elé, az illető kirohanhatott érte, QR-kóddal leolvasta eleresztette a csomagot, majd bevitte.

De erről kár beszélgetni, mert erről már rég lekéstünk.

2021. febr. 2. 17:44
 20/44 anonim ***** válasza:
8%

#covidiktatúra

#covididióták

2021. febr. 2. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!