Ha Jakab Péter valóban zsidó származású, akkor az teljesen felülírja a zsidókról kialakított zömmel negatív sztereotípiákat?
Én nem ismerek zsidókat, azt sem tudom biztosan hogy Jakab Péter zsidó-e, csak sok helyen olvasom. Viszont eddig életem során sok negatív sztereotípiát hallottam a zsidókról. Na most, ha Jakab tényleg zsidó, akkor az összes ilyet üti:
sztereotípiák:
-a zsidók kapzsik, telhetetlenek, csak a pénz és a vagyon érdekli őket -> Jakab Pétert egyáltalán nem érdekli a személyes vagyonosodása, még a saját fizetésemelése ellen is tiltakozott. Igen, tiltakozott a luxus képviselői béremeléstől mikor az ország nagy része meg éhezik és mélyszegény, 100 ezer forintért dolgozza ki a belét. Valamint belemegy olyan balhékba is amiért megbüntethetik pénzben, ha az igazságérzete úgy kívánja.
-a zsidók lenéznek mindenkit aki nem zsidó -> Jakab Péter senkit nem néz le, se vallási se más alapon. Elsősorban mivel keresztény többségű ország vagyunk a keresztény értékrendet tartja követendőnek.
-a zsidóknak nem tisztelik a hazát és a nemzetet, csak a saját közösségük érdekeit nézik -> Jakab Péternél nagyobb magyar hazafi politikus talán nincs is a jelenlegi magyar palettán. Legfeljebb álhazafi megélhetési politikusok a Mi Hazánkban és néhány Szájerhez hasonló álkonzervatív keresztény a Fidesz-KDNP-ben.
Nekem nagyon megváltoztatta ez az ember a zsidókról alkotott véleményem, már ha minden igaz. Nektek is van valami hasonló érzésetek?
Nem hiszem, hogy a normális zsidók a vállukra emelnék Jakabot.
Annak idején jó kápó lett volna belőle, efelől semmi kétség.
"a zsidók kapzsik, telhetetlenek, csak a pénz és a vagyon érdekli őket" -> ez jakab legnagyobb "erőssége". mivel a munkaerőpiacon alkalmatlan bármire (még mezei töritanáként is úgy rúgták ki, hogy a lába nem érte a földet), így némi pénzecskért kénytelen volt kicsinálni az (akkoriban) legerősebb ellenzéki pártot
"a zsidók lenéznek mindenkit aki nem zsidó" -> jakab még ebben is szintet lépett, újat mutatott, ő a zsidó társait, a romákat, a vidékieket és úgy általában mindenkit lenéz
"a zsidóknak nem tisztelik a hazát és a nemzetet, csak a saját közösségük érdekeit nézik" -> szintén. 10000 forintért egy új trinont is elrendelne
Pont, hogy aláássa a zsidók maradék tekintélyét ez az alak. Ostoba, faragatlan, gerintelen, tehetségtelen méregokádó és keverő.
7
Ez egyszerűen nem igaz. A zsidók nagyon helyesen- nem keveredtek.
Ami "keveredésnek" látszhat felületesen nézve, az az ilyen-olyan okból átkeresztelkedett ősök német nemzetiségűnek tűnése.
Máris Terézia több kárt okozott, mint gondolnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!