Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Renaultra nem igazak a...

A Renaultra nem igazak a franciás negatív sztereotípiák?

Figyelt kérdés

Nem tudom, én esküdni mernék erre a márkára.

Sőt, senkit sem ismerek, akinek állandóan baja lenne vele.

Az én sztorim a márkával 2001-ben kezdődött, akkor vettem újan egy 4 ajtós Méganet.

A rokonok, ismerősök csak tátott szájjal nézték, a fapados Golfok, Astrák között nagyon kitűnt, nem beszélve arról, hogy volt benne légkondi meg ülésfűtés.Utóbbira többen azt mondták akkoriban,hogy "micsoda úri huncutság".

A 2000-es évek elején a klíma is komoly extrának számított ,de különösen az ülésfűtés többnyire a prémiumautók kiváltsága volt.

Az autóval bejártam egész Európát,Németországtól Franciaországon át Olaszországig.Joggal harcolta ki a bizalmamat.

Komoly probléma az elektronikával csak egyszer volt, de hamar kicserélték és ment tovább.

Persze az is számít, hogy az autót csak és kizárólag márkaszervizben javíttattam és szervizeltettem.Ha valamit cseréltetni kellett nem haboztam, rábólintottam,hogy cseréljék.

Most egy Laguna III-ast hajtok, hasonlóan elégedett vagyok vele is.

Az asszonynak egy VI-os Golfja van.Az autó műszaki színvonalát tekintve, jó.De, baromi ronda.Amikor beleülök egyből az a "snassz", unalmas látvány fogad, mintha a Volkswagennél nem tudnának belcsent rajzolni olyan.

Az anyaghasználat sem a legjobb mindenütt.

Következő autónak egy Talismant szeretnék, bár elég borsos ára van neki.

2017. nov. 10. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezek az extrák ugyanúgy egy Golfban, Astrában is elérhetőek voltak, ha bepipáltad az extralistán. Tehát a Renaultd csak annyiból volt különleges, hogy nem fapadost vettél.

A kinézet teljesen szubjektív. Az én szememnek a Golf kívül-belül kellemesebb látvány. A nagy elcseszés ott a gumis bevonat, ami idővel lekopik. Az Astra szerintem is gyász volt, bár kívülről nekem tetszik, beülve az ereimet fel tudnám vágni. :)

A komoly elektronikai hibád azért valamennyire alátámasztja a sztereotípiát. Igaz, a IV-es Golf sem sikertörténet megbízhatóság szempontjából. Abból én csak TDI-t vennék a takarékossága és megbízhatósága miatt, ha lehetne még normálisat kapni.

A mai típusokról nehéz bármit mondani, de nem hiszem, hogy igaz lenne még a franciákkal szembeni előítélet. A német autókról újabban nem sok jót hallani.

2017. nov. 10. 15:30
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

A Golf 6 kifejezetten ronda, főleg egy Renault mellett? Azért ne essünk túlzásokba, oké?

Amúgy igen, a Renaultok és a többi francia autó sem olyan szar, mint ahogy mondják.

2017. nov. 10. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Akkor most be dobok egy adatot: Az elmúlt héten volt nálunk a szervizben egy újabb Twingo, vezérlés cserére és éves szervizre 10 munkaórát adtak meg, 1700€-val lett könnyebb a tulaj tárcája. Mert köcsög műszaki megoldásaik vannak, szarnak rá, hogy azt az autót egyszer majd javítani kell. Az ereim fel vágom, ha még egy ilyet meg látok.
2017. nov. 10. 19:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdekes egy sztereotípia, és igazak is a francia autós teóriák, csak nem felhasználói szintén. Javítani borzasztó őket, pont ugyanúgy mint az Alfákat, Hyundaiokat szintén szörnyű, ezekről annyira nem terjedt el a dolog. És mivel a szerelő azt mondja szar autó (mert nehezen szerelhető) utána átterjed a köztudatba a szar autó dolog.

Szerintem

2017. nov. 12. 18:03
 5/7 púposdugó válasza:
A francia az francia...Ezért kell japánt vagy németet venni :)
2017. nov. 12. 18:42
 6/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, a 4-esnek üzenem, ha olvassa, hogy személyes tapasztalataim is vannak, nem tartom megbízható autóknak őket. Családban van (még) egy Espace, megvétele utáni hónapokban kétszer volt lent a hengerfej, egyszer felújítani, másodszorra repedt hengerpersely miatt. A váltó is szét hullott a két hengerfejezés közt. A javítása pont a rossz szerelhetőség miatt sokkal hosszadalmasabb ezért több munkaórát kell kifizetni érte, még ha az alkatrész viszonylag olcsó is. Na ezért rossz autó.
2017. nov. 13. 05:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak nem a kiváló 2.2 DCI?
2017. nov. 13. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!