Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csinálnak úgy az étterme...

Miért csinálnak úgy az éttermek mintha nem kapnának rengeteg támogatást?

Figyelt kérdés

5% ÁFA, nem kell járulékokat fizetniük, a bérek 50%-t az állam fizeti és kiszállításra/elvitelre ugyanúgy pörög a biznisz.

Mi ez a hiszti? Nyilván a baloldali oldalak és étteremtulajok oldaláról értem, hogy a kormány lejáratása a cél és propaganda az egész, de tényleg nem látjátok át a dolgot?

Vendéglátós ismerősöm mesélte, hogy a kiszállítással úgy pörög a biznisz mint még soha , nem is érti mások mit csinálnak meg bohóckodnak az újranyitással a szabályok ellenére.

Emberek életével játszanak akik oda csődítik a tömeget szabályellenes újranyitással , az ilyenek ellen nem értem miért nem lépnek fel keményebben, pár 100 ezres büntetés semmi egy nagyobb étteremnek..

2021. jan. 30. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy erőlködtök a baloldali propagandával a foci kapcsán, de jó lenne ha a kérdésnél maradnánk
2021. jan. 30. 11:26
 42/81 anonim ***** válasza:
84%

Aszondja hogy a klubok fizetik a bért..!figyeld már meg egy élvonalbeli meccsen hogy kik hirdetnek! külföldön gigacégek adidasz koka kóla stb,míg nálunk senki.mondom,figyeld meg.ennyite buta nem lehetsz.

A klubokat a helyi önkormányzatok tartják fent, adóforintokból.

2021. jan. 30. 11:26
 43/81 anonim ***** válasza:
84%
Akkor magyarázd már nekünk hülye baloldali propaganda áldozatoknak , hogy a magyar foci csapatoknál miből van pénz ? Honnét tudnak akkora fizetéseket adni amekkorát tudnak ?
2021. jan. 30. 11:33
 44/81 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondta hogy ki van pótolva?

Kérdeztem, hogy miért is kellene kipótolni az 50 millióig adómentes fizetésüket?

2021. jan. 30. 11:35
 45/81 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező. Ez egy kártyavár a vendéglatas. Hatással van az élelmiszer iparra. Ugyan automatizálási és teszt mérnökként dolgozol egy feldolgozó üzemben - de a termelés és az eladás 40%-ban esett. Ez milliárdos veszteség. Nincsennek szállodák, nincsennek éttermek, nincsennek rendezvény szervezők, nincsen semmi - így nincs vásárló erő. A fagyasztó hazákba halomba áll a hús, már nem fér. Mivel nincs vevő, külföldre se igazán lehet szállítani, Kína is embargózik, ezért kevesebb állat is kell. Ha kevesebb állat van akkor ott se kapnak annyit pénz a telephelyeken. Mivel kevesebb az állat ezért kevesebb takarmány kell. Az egész iparág ez kártyavár - és kihatással van más szektorokra is, mert sok-sok helyen nem fejlesztenek, mert minek?

Ne legyél sügér kérdező.

2021. jan. 30. 11:38
 46/81 A kérdező kommentje:

A jó és nagyobb éttermeknél pörög a házhozszállítás , semmi gond nincs. Az életképtelen vállalkozások meg becsuknak egy időre, tisztul a piac.

Aztán ha újra tudja csinálni és akarja akkor újranyit vagy más területre megy el, ha ez nem sikerült.

2021. jan. 30. 11:41
 47/81 A kérdező kommentje:
A focisták fizetése szponzori és reklámtámogatásból áll össze.
2021. jan. 30. 11:41
 48/81 anonim ***** válasza:
82%
Úgy gondolom kérdező, hogy te még soha életedbe nem dolgoztál semmit. Anyuci apuci eltart- hisz még gyerek vagy.
2021. jan. 30. 11:45
 49/81 A kérdező kommentje:
43 éves leszek májusban, annyira vagyok gyerek. Dolgozok és dolgoztam is már elég sokat életemben és nem picsogtam ha szembe jött egy akadály.
2021. jan. 30. 11:47
 50/81 anonim ***** válasza:
86%
Akkor most miért picsogsz 43 évesen gyakorikerdeseken?
2021. jan. 30. 12:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!