Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Okoz egy ilyen perverz élvezet...

Okoz egy ilyen perverz élvezetet nektek is az, hogy Erdő Péter és a katolikus egyház nem hagyta jóvá a Fidesz turbómagyar pogány katedrálisának megépítését?

Figyelt kérdés
Elképzelem ahogy az érsek meglátta a szörnyedvénynek a terveit meg az elnevezését, Szentek és KÁRHOZOTTAK Temploma, mint valami Trónok Harca rész, majd szembesült vele, hogy alig jár valaki templomban az országban, és teljesen racionális indokokkal nem adta áldását az építkezésre.

2021. jan. 26. 22:52
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg, egy olyan épület, amiben nincs semmi magyarságra utaló jelkép hogy lehet turbómagyar?

És mitől lenne egy keresztény templom terve pogány, nem mindtha a vallásszabadság korában helye lenne az efféle kifejezéseknek.

2021. jan. 27. 16:54
 22/41 anonim ***** válasza:

ad #1

"Makovecz Imre egy zseniális építész."

Az ilyen kijelentések egyéni ízlést és véleményt jelentenek. Általános filozófiai felfogás szerint nincsen örök igazság. Nekem személy szerint nem tetszenek M munkái és tervei és a Koós Károly tervezte épületektől is idegenkedem. Ráadásul nem vagyok egyedül az ízlésvilágommal, mert egy művészetkedvelő volt galériás ismerősömnek teljesen hasonló volt a véleménye, és csak nekem árulta el, hogy nem merte hangoztatni a M alkotásaival kapcsolatos idegenkedését...

2021. jan. 27. 17:30
 23/41 anonim ***** válasza:
56%

22

Szokásos dolog, hogy a sajátjaink híre külföldről kerül haza. Mert itthon a magyar -akármi- nem menő.

Makovecz nem csak építésznek volt zseni. Ezzel kivívta magának több közösség ellenszenvét. Köhögnek a bolhák, csak kellemetlen a csípésük.

2021. jan. 27. 17:46
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egész bauhausz nem tetszik, de annak ellenére, hogy egy épület nem jön be, még látom rajta hogy szép, csak nem én vagyok a célközönség.

Szerintem a szépség sokkal kevésbé subijektív mint sokan gondolják.

Az emberek nagyrésze szerintem az ízléssel keverik.

2021. jan. 27. 18:52
 25/41 anonim ***** válasza:
100%

Akit érdekel, elolvashatja a Magyar Nemzetben Deme Tamás Jelképek erdején át c. írását a témával kapcsolatban.

Érdemes.

2021. jan. 27. 22:01
 26/41 anonim ***** válasza:
71%

nekem volt szerencsém a pilicsabai campus padjait koptatni 4-5 évig, még megvolt a tank harázs és az audmax us a ruszki étkező múvház volt,

Már álltak akisebbek: Guszti, Ambró, 1-2 év után már rohad mindegyyik alulról aztán átadták stefit, az szép is volt de funkciomálisan borzalmas (pl az egyi tanszék irodáját szé nagy hozzáilő irodába tetté. hur. csak azzal nem számoltak hogy a 75 cm szélesre hagyott erkély/folyosó amire egy szúk csialépcső vezet fel, lehet kevés lesz lebonyolitani azt a forglamat amit 1500hllgató generál a beiratkozás és órafelvétel során.

egy másik épületben a gazdaságosságot áldozta vel az alkoto a design oltárán, olyan magadőlt mennyeeztű olytályok amiket kifűteni nem lehetetlen de mindjuk reggeltől estig nem szbad ajtót nyitni meg ablakot, akkor elég kellemes 15fok folé tudott menni ha akart.

esztétikumáról inkább nem nyilakozom, van akinek bejön ez a stílus, van akinek meg nem.

2021. jan. 29. 02:26
 27/41 anonim ***** válasza:
65%
bocs késő van bennem és a billentyűzetemben is a helyesírásjavítomban is merül az elem.
2021. jan. 29. 02:27
 28/41 anonim ***** válasza:
Egy öreg pilisszántói plébános kitalálta, hogy ott volt a pálosok első kolostora. Nem érdekelték a tények (közben kiásták a klastrompusztai pálos kolostort), Makovecz ugrott és oda épitett az egykori kőbányába egy ronda, kápolnának nevezett valamit. Zarándokok persze jöttek, jó kis idegenforgalom alakult ki.
2021. jan. 29. 22:48
 29/41 anonim ***** válasza:
2021. jan. 29. 22:50
 30/41 Andizsuzsi ***** válasza:

"Ezt az ellenségek terjesztik, hogy "katedrális".

Templomról van szó."

A katedrális is templom.

"Az "egyház" meg befoghatja"

Aha. És hogy képzeltél el templomot egyház nélkül?

2021. jan. 30. 17:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!