Nem. Ők is részesei annak, hogy van hol élnünk, vannak elveink, kultúránk, élő anyanyelvünk, hagyományaink, élettapasztalataink. Tele van a középső lábam az ilyen diszkriminatív "emberekkel"! Az Isten óvja meg ezt az országot attól, hogy ilyen kretének kezébe adjunk valaha csak egy morzsányit is a hatalomból! Azt már ne is feszegessük, hogy - tegyük fel, életed folyamán nem ver olyan szinten orrba a viselkedésed miatt, - megéled az idős kort! -Gondolom, te önként fel teszed a kezed, hogy "Köszi, én már nem (vagyok jogosult)!" Biztos, hogy így lenne!
2021. jan. 26. 13:45
22/33 anonim válasza:
Jobb ötletem van: Kérdezd meg mindenkitől, kortól függetlenül,hogy szavazna!
Aki nem úgymint Te, attól vond meg a szavazati jogot! Kicsit macerásabb, de ez felel meg az "erkölcsi" hozzáállásodnak.
Egyébként ezt a Momentum is felvetette. Ezúton is gratulálok a szüleiknek, (a Tieidnek is). Büszkék lehetnek Rád és rájuk.
2021. jan. 31. 21:46
23/33 A kérdező kommentje:
22
Ha bizonyos kor alatt nem lehet szavazni, miért ne lehetne felső korhatár?
2021. jan. 31. 23:13
24/33 anonim válasza:
#7, Isten ments, hogy megkövezzelek. Csak az a probléma a jövővel kapcsolatban, hogy nekem mindenképpen szoros, személyes, aggodalmas kapcsolatom van a következő 40-60 évvel, mert vannak gyerkeim.
Valahogy úgy érem, neked nincs. Sőt, ha holnap elüt a busz, nem is lesz...
Nem jók ezek az ötletek, hogy ez, meg az ne szavazzon. Svájcban, ha jól tudom kötelező, az kicsit túlzás talán, de abban is van valami.
2021. febr. 1. 01:01
25/33 anonim válasza:
Ha megvonnák, a DK azonnal kizuhanna a Parlamentből. :D
2021. febr. 1. 08:24
26/33 anonim válasza:
A nászuram 1960 májusában született, (mindig máj. 2. hétvégéjén köszöntjük)és nem úgy szavazna, mint én. Követelem, hogy minden férfitől vonjuk meg a szavazati jogot, aki 1960 május első felében született. Ha lúd, legyen kövér!
2021. febr. 1. 09:14
27/33 anonim válasza:
22+24) megismétlem hogy 30 év alatt tönkretettük ezt az országot,jónéhány generációra előre.szóval tarthatjátok magatokat nagyon okosnak,de akkor nyilván azt is látjátok hogy a jelenlegi rendszer megbukott.
2021. febr. 1. 09:17
28/33 anonim válasza:
#27 Ez nem kollektív bűnösség? Számomra ez a vélemény, hogy az ÖSSZES nyugdíjas felelős mindenért, a rasszizmus egy változata.
Jól értelek, hogy csak Te vagy okos?
2021. febr. 1. 09:22
29/33 anonim válasza:
#27 Ha 30 év alatt tettük tönkre az országot, akkor a 30 év fölöttiek szavazati jogát kell megvonni. Tudom, hogy csak az ökör következetes.
2021. febr. 1. 09:34
30/33 anonim válasza:
Nem vonnám meg. Az általános és titkos választójog számomra a legelfogadhatóbb.
Mindazonáltal van abban ráció, hogy akinek csak múltja van, meg még valamennyi jövője, ne feltétlenül akarjon beleszólni, hogy milyen legyen a jövő.
Ugyanígy, ha valaki 16 évesen már elég érettnek számít hogy kirúgjuk az iskolapadból és dolgozni küldjük, akkor talán abba is lehetne beleszólása, hogy merre tartson az ország.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!