Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mikor jön el a...

Szerintetek mikor jön el a töréspont, mikor az emberek majd az utcára mennek majd a szabadságukért?

Figyelt kérdés
A vírus fel van fújva, ez nem vitás. A logikátlan, egymásnak ellentmondó intézkedések is elhiteltelenítik. A legtöbb ember szimplán átesik rajta. Nekem több ismerősöm is van, akiknek egyes családtagjaikat egy-egy kisebb tünettel, vagy akár tünet nélkül is akár betoltak a kovid osztályra, és nem is engedik ki. Több kórházi fertőzésben halt meg, vagy akármi másban, mégis a Covid van megjelölve a halál okaként. A kisvállalkozók sorra tönkremennek, nincs pénzük semmire, mit adnak a gyerekeiknek? Minden korosztály fel lehet háborodva. A tizenéves fiam már teljesen lelkibeteg, minden kapcsolata megromlott, nem tud ismerkedni, teljesen készvan. A huszonévesek, az egyetemisták életük legszebb éveitől vannak megfosztva, a vállalkozók csődbementek. És ami szerintem a legfelháborítóbb... Az idősekre való hivatkozás. A mamám tavaly halt meg. Az állami egészségügy fejletlensége miatt. Nem tudták őt jól ellátni, isten nyugasztalja. De most mégis hirtelen, az eddig ezek szerint le se sz**t egészségükre hivatkozva volt a vásárlási időorlát. És ahogy az időseket kezelik a médiában! Családok mennek tönkre, de a 13. Havi nyugdíj, meg a nyalánkságok mennek. És még nekik köszönjük meg! Nekik legyünk hálásak? Még őket tiszteljük amiért ezt kibírják!?! Ne a vállalkozó családapát, aki alig tud a gyereke szájába enni adni, de azért fizeti az adóbol Mari néni nyugdíját? Ne az anyukát tiszteljük, akinek egész tavasszal a kisgyereke mellett kellett ülnie, hogy az megtanulja az ABC-t, dolgozni meg alig tudott? Ne a fiataloknak legyünk hálásak, amiért otthonmaradnak, életük legszebb eveiből egyet teljesen elfecsérelve egy olyan dolog miatt, ami a legtöbbjükre nem is veszélyes? Hanem Mari néninek, aki amúgy is egész nap az M1-et nézi otthon a szobában? Az ő, eddig semmibevett egészségeért, és egy olyan járvány miatt maradjon otthon az emberek zöme, amin szimplán csakátesne? Az ingázok, az utazók? A sportolók? Az étteremvezetők? Nem nekik kéne halásnak lenni? Mindenesetre most nem az idősek ellen akartam szólni, csak az egész járványhoz való hozzáállás, a kilátastalanságba való belehajszolás, nomszensz korlátozások azok, amelyek nálam legalábbis kiverik a biztosítékot.

2021. jan. 6. 22:15
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tudom. Létezik a koronavírus, de úgy gondolom, nem lenne szabad rettegni, mert az hosszú távon nem vezet sehova. Ahogy a bezártság sem.
2021. jan. 7. 15:01
 42/54 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező ha meghal ebben a szarban egy közeli hozzátartozód akkor majd egyből jogosnak fogod látni a szigorításokat, nem kívánom azt az érzést. Keresztanyámat 56 évesen elvitte a covid, 3 hétig volt lélegeztetőgépen. Nem dohányzott, rendszeresen sportolt.
2021. jan. 7. 15:50
 43/54 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, őszinte részvétem! :'(
2021. jan. 7. 15:59
 44/54 anonim ***** válasza:
56%
43: Minden járványban meghal valakinek valakije. A SARS-ban és a H1N1-ben is meghalt, mégsem hiszem, hogy akkor amellett ágáltak volna, hogy be meg le kellett volna zárni mindent. Vagy igen?
2021. jan. 7. 16:46
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 45-össel, tényleg gyakorlatilag minden komolyabb vírus- és baktériumfertőzésben meg tud halni valaki, de ettől még nem áll le minden. Férjemnél kiskorában a bárányhimlő után alakult ki komoly szövődmény, szerencséje volt, megúszta, de mondták, hogy szomorú vége is lehetett volna. Mégsem lett soha az óvoda, iskola lezárva egy napra sem. Én nem bagatellizálom el amúgy a vírust, van, létezik, okoz halált is sajnos, de szerintem akkor is átestünk kissé a lovon.

Amin viszont meglepődtem, hogy minden szinte az idősek védelmében történik, de a soron következő oltást az idős otthonok lakóinak kevesebb, mint fele kéri csak. Kíváncsi leszek, hogy mikor a 2 milliós 60 év feletti réteg kerül sorra, ott mekkora lesz az oltakozási kedv.

2021. jan. 7. 17:03
 46/54 A kérdező kommentje:
43-as, sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal, de ez nemm jelenti, hogy nem sajnálom a keresztanyád. A virusok mindig elvisznek valakit sajnos. Az influenza is minden évben, százakat, mégse tartjuk számon az áldozatokat. Nem beszélve arról, hogy a covidnál nemcsak, higy számolgazjuk hany áldozat van, de olyan halotti bizonyítvanyokat is állitanak ki, amely Covidot jelöl meg a halál okaként, holott nem is volt hozzá köze. Ismerősöm mesélte még tavaly, hogy a kisvárosaban, ahol lakik, valamelyik családtagját egy bokaficammal tolták a covid osztályra hely hiányában. Más meg azt, hogy pénzt ajánlottak, csakhogy a covidot írhassák a papírra, mint okot. És ez csak azok, akiket én ismerek, még hán, ilyen lehet! És meg ezekkel a hamis statisztikákkal felvértezve sem mondható a vírus "erősnek", más eddigi komoly világjárvanyokhoz viszonyítva.
2021. jan. 7. 17:23
 47/54 anonim ***** válasza:
89%

És mi a helyzet azokkal az emberekkel, akiknek nem a vírus, hanem a vírushiszti okozta a halálát?

Igen, azokról beszélek, akik egyéb betegségeikkel nem jutnak be a kórházakba, nem kapják meg a szükséges kezeléseiket, mert mindenhol azt a választ kapják, hogy "Ez most nem olyan fontos" vagy azt hogy "Ez most ráér".

Felfüggesztik egy rákos beteg kemoterápiáját, hónapokra kap időpontot a sugárkezelésre, mert ez most ráér.

Úgy látszik, hogy ebben az országban most csak az a beteg, aki covidos. A többi betegség most nem létezik.

Sajnos emiatt halt meg most egy családtagom, mert nem fogadták a kórházakban. Nem volt covidos, "csak" érszűkűletes, és daganatos beteg. Sajnos már nem tudta megvárni a hónapokra kapott időpontot.

Úgyhogy erről is el lehet gondolkozni.

2021. jan. 7. 19:05
 48/54 anonim ***** válasza:
34%
Láttál te már halotti bizonyítványt? Akkor keress rá, sehol nem írják rá a halál okát. Csak a halott nevét meg a halál időpontját. Zárójelentést adnak, amibe részletesen leírják, hogy mi baja volt a betegnek. Olyan 4-5 oldalas. Abban tuti minden benne van, a covid meg ha volt egyéb baja, akkor is. Szóval ez a népszerű pletyka, hogy a halál okaként ezt írják rá a halotti bizonyítványra, nevetséges.
2021. jan. 7. 20:08
 49/54 anonim ***** válasza:
41%
47-es, rákos vagyok, és járok kezelésre, nem függesztették fel.
2021. jan. 7. 20:09
 50/54 anonim ***** válasza:
0%
Elképesztőnek tartom, hogy ennyi hónap és ennyi esetszám és halott után még mindig vannak ilyenek, akik így gondolkodnak. És hogy még mindig vannak emberek, akik türelmesen próbálkoznak, hogy elmagyarázzák az ilyen kérdezőknek a dolgot. Felesleges. Ha ennyi idő alatt nem fogta fel, nem is fogja, agyhalott.
2021. jan. 7. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!