Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mikor jön el a...

Szerintetek mikor jön el a töréspont, mikor az emberek majd az utcára mennek majd a szabadságukért?

Figyelt kérdés
A vírus fel van fújva, ez nem vitás. A logikátlan, egymásnak ellentmondó intézkedések is elhiteltelenítik. A legtöbb ember szimplán átesik rajta. Nekem több ismerősöm is van, akiknek egyes családtagjaikat egy-egy kisebb tünettel, vagy akár tünet nélkül is akár betoltak a kovid osztályra, és nem is engedik ki. Több kórházi fertőzésben halt meg, vagy akármi másban, mégis a Covid van megjelölve a halál okaként. A kisvállalkozók sorra tönkremennek, nincs pénzük semmire, mit adnak a gyerekeiknek? Minden korosztály fel lehet háborodva. A tizenéves fiam már teljesen lelkibeteg, minden kapcsolata megromlott, nem tud ismerkedni, teljesen készvan. A huszonévesek, az egyetemisták életük legszebb éveitől vannak megfosztva, a vállalkozók csődbementek. És ami szerintem a legfelháborítóbb... Az idősekre való hivatkozás. A mamám tavaly halt meg. Az állami egészségügy fejletlensége miatt. Nem tudták őt jól ellátni, isten nyugasztalja. De most mégis hirtelen, az eddig ezek szerint le se sz**t egészségükre hivatkozva volt a vásárlási időorlát. És ahogy az időseket kezelik a médiában! Családok mennek tönkre, de a 13. Havi nyugdíj, meg a nyalánkságok mennek. És még nekik köszönjük meg! Nekik legyünk hálásak? Még őket tiszteljük amiért ezt kibírják!?! Ne a vállalkozó családapát, aki alig tud a gyereke szájába enni adni, de azért fizeti az adóbol Mari néni nyugdíját? Ne az anyukát tiszteljük, akinek egész tavasszal a kisgyereke mellett kellett ülnie, hogy az megtanulja az ABC-t, dolgozni meg alig tudott? Ne a fiataloknak legyünk hálásak, amiért otthonmaradnak, életük legszebb eveiből egyet teljesen elfecsérelve egy olyan dolog miatt, ami a legtöbbjükre nem is veszélyes? Hanem Mari néninek, aki amúgy is egész nap az M1-et nézi otthon a szobában? Az ő, eddig semmibevett egészségeért, és egy olyan járvány miatt maradjon otthon az emberek zöme, amin szimplán csakátesne? Az ingázok, az utazók? A sportolók? Az étteremvezetők? Nem nekik kéne halásnak lenni? Mindenesetre most nem az idősek ellen akartam szólni, csak az egész járványhoz való hozzáállás, a kilátastalanságba való belehajszolás, nomszensz korlátozások azok, amelyek nálam legalábbis kiverik a biztosítékot.

2021. jan. 6. 22:15
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
52%

19

Érdekes hogy amióta Covid járvány van azóta megy ez az álszent szöveg hogy vigyázzunk egymásra.Mert előtte nem kellett vigyázni egymásra?

Miért takaroznak ezzel a maszkosok amikor valójában a saját tyukszaros életüket féltik? A Covid előtt miért nem hordtak maszkot és miért mentek be betegen a munkahelyre?

2021. jan. 6. 23:04
 22/54 anonim ***** válasza:
44%
A statisztika szerint éppen sorbadöglenek az emberek a korházakban. Nem nézel liberális médiumot?
2021. jan. 6. 23:06
 23/54 anonim ***** válasza:
57%
Mi ez a tyúkszaros élet duma? A te életed nem tyúkszaros, amikor arról hisztizel, hogy nem mehetsz el bulizni a covid miatt? Szerintem az inkább tyúkszaros, már bocsánat. Te nem akarsz bulizni, a krónikus beteg meg nem akar meghalni, miattad. Hát, ez valóban felháborító. Egyébként a covid előtt is zavart, hogy amikor sorban álltam, rámmászott a mögöttem álló. Sajnos magyar szokás, a sorban állás kultúrája itt igen elmaradott. Amúgy engem a szüleim covid előtt is arra tanítottak, hogy vigyázzak az emberi életre, és ne legyek önző, de látom téged nem.
2021. jan. 6. 23:08
 24/54 anonim ***** válasza:
59%

23

Én már régen nem járok bulizni de azért szép próbálkozás volt.Azt meg kifejezetten nevetségesnek találom hogy szerinted azért hal meg egy krónikus beteg ha én megyek bulizni este 8 után.Miert talán a krónikus betegek is buliznak a discoban?

Ne haragudj már de most én nem fogok otthon maradni csak azért mert más gyáva.Aki fel az maradjon otthon.Ennyi

2021. jan. 6. 23:15
 25/54 A kérdező kommentje:
22-es. Igen, sajnos egyeseknek fáj, hogy egy petákot nem keresnek, mert egy "okos", "értelmes" intézkedés miatt be kellett zárniuk. Lehet, hogy neked jól megy, de csaladok ezrei tengődnek most a csőd szélén. A krónikus beteg meg ha vigyázott volna magára, mert tudta, hogy gyenge, nem feküdne most ott. Vagy lehet, hogy csak egy bokaficammal ment be a kórházba, és berakták a kovidosokhoz, mert ilyenről is tudok. Vigyázzunk egymásra, de leginkább magunkra. És én boldogan vigyáznék magamra, ha újra mehetnék dolgozni, újból pénzt kereshetnék, megannyi más emberrel együtt.
2021. jan. 6. 23:20
 26/54 A kérdező kommentje:
És 23-as*
2021. jan. 6. 23:21
 27/54 A kérdező kommentje:
24-es teljesen egyetértek. Én sem vagyok nagy bulis, de attól, hogy elmegyek, ő nem fog meghalni. Aki ezt állítja nem normális. Vegye fel az arcára a kn98at, ne menjen piacozni, üljön otthon. Ne én üljek otthon, akinek semmi baja sincs.
2021. jan. 6. 23:22
 28/54 anonim ***** válasza:
56%

#25 Ez nagy hülyeség volt, egyáltalán nem gondoltad végig.

Anyám krónikus betegként került kórházba. Ő is és a családja is nagyon vigyázott, hogy véletlenül se fertőződjön meg. A kórházban egy nővér lett beteg, az ő környezetében, utazása során vagy vásárláskor, nem tudni mikor volt aki megfertőzte. Nagy valószínűséggel tőle kapta el a fertőzést, de persze ez csak találgatás, hogy az anyámat ápoló, mosdató, etető nővér covid fertőzését igazoló tesztet követően lett anyám covid tesztje is pozitív pár nappal később.

Ő vigyázott, egyedül élt, nem ment sehová, mindent mi vettünk és vittünk el neki. Mi vigyáztunk, munkánkból következően miket előtte teszteltek is. Mégis belehalt.

Mert a környezetünkben voltak olyanok akik nem vigyáztak.

2021. jan. 6. 23:32
 29/54 anonim ***** válasza:
89%

Ha mondjuk még minimum 3 hónapig tartják a mostani rendelkezéseket vagy még szigorítanak is rajtuk, akkor már azért elkezdődnek a tömeges lázadások. Nyáron is leginkább ezért lazítottak, hogy ezt elkerüljék.

Azokat meg, akik azt mondják, hogy szerintük még szigorúbb intézkedések kellenének, börtönbe küldeném, és ott legalább személy szerint teljesülne a kívánságuk. Mégis hova szigorítsanak tovább? Legyenek bezárva a boltok is, egész napos kijárási tilalom, és katonák adjanak be a lakásokba heti egyszer élelmiszercsomagokat?

2021. jan. 7. 03:46
 30/54 anonim ***** válasza:
100%
Netadó nem lett, szóval kellő horderejű dolog kell csak hozzá.
2021. jan. 7. 04:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!