Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mikor jön el a...

Szerintetek mikor jön el a töréspont, mikor az emberek majd az utcára mennek majd a szabadságukért?

Figyelt kérdés
A vírus fel van fújva, ez nem vitás. A logikátlan, egymásnak ellentmondó intézkedések is elhiteltelenítik. A legtöbb ember szimplán átesik rajta. Nekem több ismerősöm is van, akiknek egyes családtagjaikat egy-egy kisebb tünettel, vagy akár tünet nélkül is akár betoltak a kovid osztályra, és nem is engedik ki. Több kórházi fertőzésben halt meg, vagy akármi másban, mégis a Covid van megjelölve a halál okaként. A kisvállalkozók sorra tönkremennek, nincs pénzük semmire, mit adnak a gyerekeiknek? Minden korosztály fel lehet háborodva. A tizenéves fiam már teljesen lelkibeteg, minden kapcsolata megromlott, nem tud ismerkedni, teljesen készvan. A huszonévesek, az egyetemisták életük legszebb éveitől vannak megfosztva, a vállalkozók csődbementek. És ami szerintem a legfelháborítóbb... Az idősekre való hivatkozás. A mamám tavaly halt meg. Az állami egészségügy fejletlensége miatt. Nem tudták őt jól ellátni, isten nyugasztalja. De most mégis hirtelen, az eddig ezek szerint le se sz**t egészségükre hivatkozva volt a vásárlási időorlát. És ahogy az időseket kezelik a médiában! Családok mennek tönkre, de a 13. Havi nyugdíj, meg a nyalánkságok mennek. És még nekik köszönjük meg! Nekik legyünk hálásak? Még őket tiszteljük amiért ezt kibírják!?! Ne a vállalkozó családapát, aki alig tud a gyereke szájába enni adni, de azért fizeti az adóbol Mari néni nyugdíját? Ne az anyukát tiszteljük, akinek egész tavasszal a kisgyereke mellett kellett ülnie, hogy az megtanulja az ABC-t, dolgozni meg alig tudott? Ne a fiataloknak legyünk hálásak, amiért otthonmaradnak, életük legszebb eveiből egyet teljesen elfecsérelve egy olyan dolog miatt, ami a legtöbbjükre nem is veszélyes? Hanem Mari néninek, aki amúgy is egész nap az M1-et nézi otthon a szobában? Az ő, eddig semmibevett egészségeért, és egy olyan járvány miatt maradjon otthon az emberek zöme, amin szimplán csakátesne? Az ingázok, az utazók? A sportolók? Az étteremvezetők? Nem nekik kéne halásnak lenni? Mindenesetre most nem az idősek ellen akartam szólni, csak az egész járványhoz való hozzáállás, a kilátastalanságba való belehajszolás, nomszensz korlátozások azok, amelyek nálam legalábbis kiverik a biztosítékot.

2021. jan. 6. 22:15
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
30-as. Nem tudom hányan lennénk :D. És igen, az oltást semmi képpen nem adnám be. Előtte és utána 3 hónappal ne igyak alkoholt, és ne legyen terhes a nő se 3 hónapig utána. A világért nem adnék be magamnak ilyet. Na, ha kötelezővé tennék, vagy hátrányosan megkülömböztetnének miatta, hogy nem adtam be, akkor nem is lenne kérdés, hogy utcára menjek e. És igen, hőbörgök, mert a szabadságomat akarom, a pénzemet akarom, nem akarunk folyamatos pánikban élni. De te, egymagad, nyugodtan száműzd magad egy lakatlan szigetre, ott biztonságban leszel :D Bár az eddigi bugyuta intézkedésekből kiindulva lehet ott is maszkot kéne hordanod.
2021. jan. 7. 07:22
 32/54 A kérdező kommentje:
28-as, mint mondtam sajnálatos. Ez is az egészségügyi rendszer elmaradottságát igazolja. De mint mondtam, ez nem ok egy ország lezárására, emberek ezreinek munkájának elvesztésére.
2021. jan. 7. 07:25
 33/54 anonim ***** válasza:
67%

A szomszédban már tüntetnek:

[link]

2021. jan. 7. 07:43
 34/54 A kérdező kommentje:
35. Nem is csoda. Ott is sok a korlátozás. Egy a különbség, ők kapnak támogatást. Orbán őket követi a korlátozásokban, csak a támogatást felejti el. Aki féli a vírust, maradjon otthon, aki nem, az meg hadd éljen!
2021. jan. 7. 08:04
 35/54 anonim ***** válasza:
38%
Teljesen egyetertek. A nyugdijasoktol nem sajnalom azt a pici penzt.
2021. jan. 7. 09:28
 36/54 anonim ***** válasza:
80%

A sima influenzába hányan belehaltak, aztán mégsem volt ilyen cirusz.

Már ott bűzlik a dolog, hogy hol lazitanak, hol szigorítanak, előre tudják, mikor jön a következő hullám, meg mikor lesz a vége. Előre koreografált sémán megy az egész cirkusz, aminek vég célja az oltás, mivel kötelezővé tenni nem merik, mert túl átlátszó lenne, ezért zsarolással próbálják rákényszeriteni a tömegeket, meg ilyen ostoba kampányokkal, hogy Győrfi Pál meg Occsu Jóska is beadatta magának. Hiszem, ha látom. Kamu képet bármiről lehet csinálni. Meg hogy a vakcina nem csak covid ellen jó, hanem még másra is, hű de szuper, hihetetlen! Kapkodjátok, csodaszer!

Oké, lehet sokakra eszélyes a vírus, örüljünk, hogy van védőoltás, de én azért kivárnám ennek az egész parádénak a végét, mert bűzlik itt sokminden nekem. Majd úgyis kiderül, mire jó az oltás.

2021. jan. 7. 10:12
 37/54 anonim ***** válasza:
87%

Ja és nem mellesleg környező országokban kapott a lakosság segélyt. Itt az van, dögölj éhen, de nem kapsz semmit. Megkaptuk, hogy "ennyi bajba jutott emberrel ők nem tudnak mit kezdeni" rohadjanak meg, a többmilliós fizetéssel bezzeg tudnak mit kezdeni, amit a nagy semmiért vesznek fel.

Erre jó a fidesz, maradjon csak továbbra is. Birkák!

2021. jan. 7. 10:16
 38/54 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó kérdés!

Én is örülnék, ha visszatérhetne az életünk a normális kerékvágásba, és nem alakulna ki 3., 4., 5. hullám, és így tovább. Én úgy gondolom, hogy a bezártság, az elszigeteltség hosszú távon a társadalom elmagányosodásához vezet. Társaságkedvelő emberként hiányoznak a közösségi élmények. A digitális oktatás sem olyan hatékony, mint a jelenléti oktatás. A gazdasági világválságról, amit pedig a koronavírus miatt kialakult helyzet okozott, inkább ne is beszéljünk! Nagyon sajnálom, hogy ide jutott a világ.

2021. jan. 7. 14:41
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom, nem lehet rettegésben élni, ugyanakkor a vírustagadókkal sem tudok azonosulni.
2021. jan. 7. 14:43
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
41: Hogy tiszta legyen, azok nem vírustagadók, akik nem értenek egyet az intézkedésekkel, és úgy gondolják, hogy túl van reagálva az egész. A vírustagadók azok, akik úgy gondolják, hogy covid nem is létezik, csak a világ kormányai találták ki azért, hogy válságot és pánikot generáljanak.
2021. jan. 7. 14:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!