Szüleim és párom szülei eltérő politikai véleményen vannak, ebből szerintetek adódhatnak később bajok?
Az én szüleim azt gondolják régen sokkal rosszabb volt és hogy a mostani jó.
A párom szülei pedig a régit szeretnék vissza.
Azt érzem, hogy kezd elegem lenni ebből. Ha náluk vagyok és megy a híradó akkor párom apját hallgatom, hogy fúj, mondjon le Orbán, meg stb.
Ha meg itthon akkor meg apám hallgatom, ha valaki felszólal a kormány ellen, hogy ez hogy mer ilyet mondani, mikor régen sokkal rosszabb volt.
Tudjátok én pártatlan vagyok és az is akarok maradni.
Apukám mondta ma ezt, hogy tudom, hogy barátom szülei ellenzik a kormányt.... o.o
Barátom meg az a baj, hogy mivel állandóan politikát hall otthon ezért már ő is mindig csak szidja ezt a rendszert.
És tudjátok nekem ebből elegem van kicsit.
Nem adok senkinek se igazat és kizárom az életemből amennyire csak tudom. Meg van a saját kis célom. Tanulok az egyetemen szorgalmasan, várom, hogy dolgozhassak a hivatásomban majd és tudom nem fogok sokat keresni, de nagyon lelkes és motivált vagyok.
De ez a sok negativitás, ami korulvesz kicsit felidegesít.
Legnagyobb félelmem, hogy szüleink kezdik majd el egyszer szidni egymást. Isten mentsen attól... -.-
Ez a sok lakótárssal lakunk dolog addig működik, amíg nincs tényleges munkahelyed. Aztán majd ha nappal dolgozol és estig óraterveket írsz, éjjel beadandót javítasz, akkor másra sem vágysz jobban, mint fél perc csendre körülötted.
Budapesten nagyon mások az albérletárak... Nyilván nekem is ott a lehetőség, hogy elmenjek egy borsodi faluba, de minden ismerősöm itt van, belehalnék, ha nem látnám őket.
Nagyon szomorúnak tartom ezt, ahogy írsz, hogy kb. a létminimummal megelégednél. És ha majd a gyereked egy költségesebb sportot talál? Vagy hangszeren szeretne játszani, amit meg kell venni? Vagy ha annyira minimumon élsz, hogy heti 4000-ből oldod meg az étkezést, mi lesz, ha a gyerek esetleg laktóz vagy gluténérzékeny lesz? Esélytelen. De ilyen keretbe már az sem fér bele, ha azt mondja, hogy szeretne egy TúróRudit. Nem beszélve arról, hogyha van valami divat a gyerekek közt az osztályban, akkor mindenkinek meg kell lenni annak, különben nagy eséllyel kiközösítik. Leendő pedagógusként ezzel nem árt tisztában lenned. Engem anno évekig csúfoltak az osztálytársaim, mert sosem nyaraltam életemben, még a Balatonon sem. Míg ők minden éveben külföldre jártak.
A rabszolgák anno lakást és ételt kaptak a munkájukért, ez volt minden. Most fizetés van, de azt el is viszi a lakhatás meg az étkezés. Akkor miben vagyunk többek egy rabszolgánál, ha a létminimumon tengődünk minden nap?
4 ezer a heti kajád kérdező?
bocs a kérdésért,de ez hogy?
mert most a vírus miatt csődbe menve és alkalmazottnak állva nekem is meg kellett húzni a derékszíjat,de napi 570ft összköltség azt hogy?
Úgy négy ezer a heti kajám, hogy anya pakol nekem hetente, szerdáig eszem és a maradék két napra főzök valamit. A reggeli, vacsora pedig megint csak nem olyan vészes.
Tudom később anyukám nem fog pakolni nekem, de minden életszínvonal kérdése. Nincs igényem éttermekbe járni. Képes vagyok 3 napig ugyanazt enni. Nem vagyok válogatós.
Én sose voltam nagy igényű.
Természetesen, ha lesz gyerekünk és szeretne hangszeren megtanulni lesz rá lehetősége. Sőt ha szeretne szerintem mi lennénk a legboldogabbak.
Párom szaxofonozik, szerintem tudjátok, hogy az nem egy olcsó hangszer és nem a szüleitől kapta, hanem magának vette.
Gimi mellett zeneművészeti suliba járt, ami ingyenes volt. Lehetősége volt az ottani szaxofonnal játszani, tanulni. Mellette iparkodott és már 15 éves korától csatlakozott játékvezető asszisztensnek. Meccsekre ment el dolgozni, amiből pénz jött be neki. Ebből gyűjtötte össze a szaxofonja árát es abból, ha esetleg szulinapra, nevnapra, husvetra kapott pénzt nem koltotte másra, hanem erre.
Megvette és büszke rá mai napig. Senki se nézte gáznak, hogy nem volt sajátja sokaig es ő aztan sose érezte magát ezért kellemetlenül, hisz meg volt a maga célja.
Azóta zenél lagzikban és még mindig vezet játékokat meccseken így azóta már bőven kikereste az árát.
Tudod én a páromhoz hasonló, iparkodó gyermeket szeretnék nevelni, aki nem mások véleményére ad.
Mindig is voltak barátai és sose nézte le senki.
Nekem se volt sok mindenem, sokáig nagyon szegények voltunk és emiatt sose volt kevesebb barátom, senki se cikizett.
Nekem is nagyon sok célom van az óvónőség mellett is. Manapság azért van sok lehetőség amivel lehet egy kis mellékpénzt keresni. Azt gondolom, hogy az óvónőség mellett talán picit több időm marad, mint neked tanárként. De hiszem, hogy neked is jobb lesz. Csak minden kezdet nehéz és eleinte nekem is kevés szabadidőm lesz.
Telefonjaim sose voltak nagy számok. Gimiben láttam, hogy mindenkinek iphone-ja van és minden percben azt nyomkodják. Hát mit is mondjak, tanárként szerintem te is tudod, hogy pont ez ami káros és hogy ez ellen kellene tenni valamit. Hogy ne pötyögjünk egymásnak, hanem valódi kapcsolatokat alakítsunk ki. Én gimiben mindig a táskámban tároltam a telóm, nem azert mert nem éreztem elég jónak a többiek iphone-hoz, hanem mert inkább barátokkal voltam es kerestem olyanok tarsasagat, akik inkabb beszelgetnenek szemelyesen velem. Bar nem leszek ott az iskolában, ahova a gyrrekem fog járni. De hiszem, hogy ezt a szilárd értékrendet áttudom majd adni neki. Ne akarjon sose azokhoz tartozni, akik nagyzolnak a szülők által vásárolt cuccaikkal.
Volt egy osztálytársam, aki pénzt kért a szuleitol amiert lefestette a keritest. Én már rég diákmunkáztam akkor és nagyon gáznak tartottam, amit csinál. Ő is azok koze tartozott, aki folyton csak telozott. Én a diákmunkák mellett mai napig segítek természetesen ingyen, szivből szüleimnek keritest csiszolni, festeni. Fát behordani, ha festünk, akkor falat csiszolni, bármilyen fizikai munkát megcsinálok, amit elbírok és megkérnek.
Gimi után vettem egy samsung galaxy s7-et diákmunkás pénzből es van egy laptopom, amit pedig a 8.-os és 12.-es ballagásomra kapott pénzemből kaptam.
Szerintem ez így teljesen jó. Megtanultam beosztaniba pénzem. Nem herdálom el az első útbaeső plázában ruhákra, mert tudom, hogy van egy célom, amire költeni akarom.
Mondtam egyébként, hogy igazat adok párom szuleinek abban, hogy lehetne jobb. Tehát nem mondom, hogy nem orulnek tobb fizetesnek. De eddig soha senki se igerte, hogy ha raszavazunk megemelik majd a pedagogusok beret. De ha ilyen lesz szivesen szavazni fogok rá.
Tehát igen igazad van. Ha egyedül élnék akár tanári akár óvónői fizetésből albérletben pesten nekem sem menne.
Ha párommal élnék pesten 300 ezerből albérletben gyermekekkel nekünk sem menne.
De falun, megfizethető házban megy és itt szívesen élünk, mindketten boldogan nőttünk fel itt. Sok gyerek születik ide( nem cigány), tehát van jövője a helynek.
Azt gondolom, hogy Pesten mindigis nagyon drága volt a megélhetés és ha ott szeretnék élni oda biztos, hogy valami gazdasági, mérnöki, jogi, orvosi, pszichológiai diplomát végeztem volna, mert ott tényleg nem lehet ilyen feltételek mellett megélni vagy éltem volna a szülőkkel, hogy ne egyedül éljek.
Még egy dolog, hogy páromnak azóta két szaxofonja is van. A másodikat pedig már a zenélős pénzéből vette, úgy hogy még a szüleivel élt.
Ő nem nappalin, hanem levelezőn tanult, hogy mellette vegig dolgozhasson is.
Tudom tanárin nem lehet levelezőn tanulni vagy csak pár tárgynál lehet.
De ha gyerekem lesz én ezekre nevelem majd.
Kérdező!
Nagyon szimpatikus, amit írtál elveidről, elképzeléseidről! Biztos vagyok benne, hogy boldogulni fogtok pároddal együtt!
Köszi kedves vagy!
Remélem nem bántottam meg senkit.
Mindenkinek más véleménye van és megértem másokét is.
Több mint valószínű, hogy nem így "állna a szám", ha pesten szeretnék óvónő lenni, mert oda tartozom és egymagam albérletet fizetni.
Csak amit írtam sajnos senki se ígér nekünk kecsegtető béreket, amennyiben hatalomra sikerül kerülnie. Hiába választanánk mást.
De az ember változik es idővel lehet az én véleményem is fog.
#17; konfliktust is fog szülni idővel.
Nem akarok beleszólni, mert a te döntésed persze. DE: lehet, hogy alkalmasnak találod apukának, de sok ilyen férfi van még, akiknek még azonos is a politikai és világnézetük a tiéddel és családodéval.
A mostanit lehet, hogy nagyon szereted, de idővel ez a különbség közétek fog állni! Ha bele gondolsz, az milyen, hogy együtt élitek a mindennapjaitokat, de amikor eljön a választások ideje, akkor egymással szemben ellenfeles oldalra adjátok le a voksotokat. (Te a nemzet és ország érdekeit képviseled és a legjobb magyar kormányra szavazol, de pasid ezt nem tudja értékelni) A szülei majd próbálnak téged meggyőzni a balos érveikkel, a szüleiddel nem akarnak majd összejárni. Természetesen, ha te a szüleidet fogod támogatni, akkor a pasid szülei téged is kevésbbé látnak majd szívesen és hát a pasid is a saját szüleit fogja támogatni, ami mellett megpróbál tovább szeretni, miközben ő benne küzd a szerelem és a politikai nézet eltérési konfliktus, már nem lesz ugyanolyan. És milyen lesz a gyereknevelés, te hazafinak neveled majd, míg a pasid tök másképp? Milyen lesz így a gyerekek világnézete így? Ha majd betöltik a 18-at, ők, hogy döntenek majd, ha vegyes neveltetésben volt részük... stb.
Szerintem ezen érdemes elgondolkodni és még fiatalon meghozni a helyes döntést, míg előtted van az egész élet. De továbbra is TE döntesz természetesen. (Csak meg szerettem volna osztani a gondolataimat)
16-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!