Egyetértesz a Momentummal, hogy kötelezővé kell tenni a koronavírus elleni oltást?
Ahogy eddig minden más oltás, ha nincs benne a kivételben, akkor megkapja. Ennek pedig az az oka, hogy így kialakul a nyájimmunitás.
És hogy mondod meg a testednek, hogy amikor elkapod, akkor ne fertőzz meg olyat, akinek az egészségügyi állapota miatt nem lehet beadni? Más szavakkal, legrosszabb esetben megölsz valakit.
Ez nem egy szabadságjog.
Feltételezem arról beszélt, amikor súlyos állapotban visznek kórházba, pl. nem vagy eszméletednél, akkor is adnak orvosságot.
Érdekes, és a másik több millió esetet miért nem hozod ellenpéldának, ahol nem volt semmi.
Tudod a jelenlegi kötelező oltások közt is lehet pár tízezrenként egy súlyosabb esetet találni. Azzal kapcsolatban mégsem sírsz, pedig azok jelenleg is kötelezőek.
Én teljesen feleslegesnek tartom, hogy magamat beoltassam és egyébként sem bízom meg benne (mert a médiában csak az egyik oldalát mutatják a dolgoknak).
Jogsértő lenne kötelezővé tenni! Már az is egy bújtatott diktatúra szerintem, hogy oltási igazolással juthatunk hozzá dolgokhoz, amikhez eddig teljesen szabadon hozzáférhettünk.
Nem értem miért fáj valakinek az, hogy vannak akik nem akarják magukat beoltatni. Hiszen ha ők beoltatják magukat, akkor elvileg már nem lehetünk rájuk veszélyesek, nem? Akkor mi a probléma? Aki akarja oltassa be magát, aki meg nem annak ne legyen kötelező!
"egyébként sem bízom meg benne (mert a médiában csak az egyik oldalát mutatják a dolgoknak)"
Nem, pont az a baj, hogy mindkét oldalát bemutatják. Mi terjed el a hírekben először? Ami szokatlan, pl. ha valaki allergiás reakciót kap a vírustól, ekkor jól megijed mindenki és jön a szakértő, aki elmondja, hogy ettől még nem lesz rossz az oltás.
Vagyis mindkét oldal megjelenik, ami miatt az emberek a saját hozzá nem értésükkel hoznak döntést, ami nyilván nem lesz jó döntés.
"Jogsértő lenne kötelezővé tenni! Már az is egy bújtatott diktatúra szerintem, hogy oltási igazolással juthatunk hozzá dolgokhoz, amikhez eddig teljesen szabadon hozzáférhettünk."
Most is vannak kötelező oltások, szóval ebben alapvetően semmi jogsértő nincs.
Ahogy diktatúra sem nagyon lenne, ha olyan dolgokhoz kötik, amik nem létszükségletek. Eddig is voltak olyan országok, ahova oltás kellett, bizonyos betegségekkel szemben.
"Hiszen ha ők beoltatják magukat, akkor elvileg már nem lehetünk rájuk veszélyesek, nem? Akkor mi a probléma?"
Pont az, hogy ha akarja is valaki, aki allergiás, az nem oltathatja be magát. Tehát vannak emberek - ahogy amúgy minden vakcina esetén voltak -, akik egészségügyi állapotuk miatt nem kaphatnak oltást. Te ezekre az emberekre veszélyes vagy (ezt úgy hívják, hogy közveszélyes). Ez az egyik.
A másik, hogy amíg a vakcina ára pár ezer forint, addig a kórházi ellátás, akár 20 millió is lehet. Szerinted melyik könnyebb kifizetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!