Beoltatnád magad?
Németországban különféle előjogokat emlegetnek a beoltottaknak, Spanyolban és Olaszban nem zárják ki, hogy kötelező lesz az oltás...
Szóval az a helyzet, jelenleg a magyar kormány az egyik legliberálisabb ilyen téren :D
"Csak ebbe most kb 100x annyi pénzt, energiát és erőforrást fektettek, mint egy sima vakcinába."
Csak azt nem érted, hogy a biológia leszarja a pénzt. X idő alatt csak Y számú új vírusgeneráció keletkezik egy petri csészében, még akkor is ha megszájerolod. És csak annyi generáción át tudod tesztelni.
#10, #14-nek: (kérdezőnek)
Maradjunk a tényeknél. A kormányok a vakcina hatásosságát illetően ködösítenek, semmi határozottat nem mondanak. Nem is tudnak.
Az a xar semmire sem lesz jó, mi meg szépen vegyük tudomásul hogy ez nem más lesz, mint egy világszintű "pestis-járvány".
Vagy te hallottál olyasmit hogy a beoltottak védettek az újabb fertőzéssel szemben?
Vagy olyasmit hogy ha nem is védettek, de komplikáció-mentesen átvészelik a következőt?
Nem, mert ez határozottan soha nem hangzik el. Legfeljebb annyi, hogy enyhébb komplikációk esélyét csökkentHETI!
Megint a ködösítés ...
#16 vagyok:
Bocs!
"enyhébb komplikációk esélyét" helyett "egyéb komplikációk esélyét"
"Vagy te hallottál olyasmit hogy a beoltottak védettek az újabb fertőzéssel szemben?
Vagy olyasmit hogy ha nem is védettek, de komplikáció-mentesen átvészelik a következőt?"
Igen, hallottam. Rendszeresen elmondják, hogy védettek a beoltottak. Első oltás után 52%-os, második oltás után 95%-os a védelem.
#16 vagyok:
Értem!
Tehát akkor aki beoltatja magát, az nincs veszélyben attól aki nem oltatja be magát?
Akkor viszont mire fel bármiféle szankció azzal szemben, aki nem oltatja be magát? Értelmetlen, nincs mire hivatkozni.
Tehát mégis csak a hatásfokkal lenne a gond?
Egyébként had kérdezzem már meg:
Honnan a p'csából vesznek statisztikai adatokat egy új gyógyszernél?
Használd már az agyad arra amire való! GONDOLKODJ!
"Tehát akkor aki beoltatja magát, az nincs veszélyben attól aki nem oltatja be magát?
Akkor viszont mire fel bármiféle szankció azzal szemben, aki nem oltatja be magát?"
Egész eddig is csak a csupa be nem oltott ellen voltak szankciók, ha nem viseltek maszkot, stb., mégpedig azért, mert a többi be nem oltott egészségét veszélyeztették. A jövőben is ugyanez lesz a helyzet: azok miatt, akik nem oltatják be magukat, továbbra is túlságosan le lesz terhelve az egészségügyi ellátórendszer, így nem jut majd mindenkinek megfelelő időben megfelelő szintű ellátás, ezért pedig nem jutalom jár, hanem szankció.
"nem jut majd mindenkinek megfelelő időben megfelelő szintű ellátás"
Se a beoltottaknak, se a be nem oltottaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!