Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van értelme közigazgatásban...

Van értelme közigazgatásban tervezni a jövőmet?

Figyelt kérdés

A Közszolgálati egyetemre járok, másodéves vagyok. Az elején még tetszett, de közben észrevettem, hogy amit bemesélnek az egy kamu. Ha elvégzem, a diplomával nagyon gyér fizetésem lesz, ha elmennék McDonaldsba vagy gyárba betanított munkára, ott is magasabb lenne a kezdőbérem, mint amit a közigazgatásban keresnék.. És valószínű, hogy ígyis-úgyis egy gyárban kötnék ki, mert nem fogok 140 nettóért dolgozni. A bértáblában 2008 óta nincs javulás és nem úgy néz ki, mint ha a jövőben más lenne.. Azt hittem, hogy egy minisztériumban legalább jól lehetne keresni, de a bértáblán látom, hogy minisztériumban is legalább osztályvezetőnek kell lenni, hogy valamirevaló fizetést kapjon az ember, ilyen helyekre meg általában protekció kell.

Tanár, rendőr, kormánytisztviselő.. Ezek mind pocsékul keresnek. A közszféra egy nagy trágya..

Saját lakásom soha nem lesz ha ezen a pályán maradok. Szóval gondolkodok, hogy itthagyom az egészet, visszafizetem a tandíjat és elmegyek valami normális szakmát tanulni.

2020. dec. 22. 23:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Eddig csak az igazgatásszervező szak adatai voltak elérhetőek, mivel a közigszerv (felteszem, hogy ezt tanulod) új szak volt. "

A 2 szak ugyanaz, csak az igsz-t átnevezték közigszervezőre.

2020. dec. 23. 10:51
 12/18 A kérdező kommentje:

“ A bruttó átlagjövedelem 305 682 FT.”

Ezzel akarsz arra csábítani, hogy fejezzem be? A gond az, hogy ez nettóban is nevetséges fizetés, nemhogy bruttóban. Ez a fos fizetés vegyen rá, hogy maradjak?

Egy normális szakmával -pl villanyszerelő- meg megkeresnék 500-at nettóban.

Nekem egyszerűen nagyobbak az igényeim, mint amit ez a diploma biztosítani tud.

2020. dec. 23. 11:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak sem lebeszélni, sem csábítani. Te döntöd el, hogy mihez kezdesz az életeddel. Ezt tényként másoltam be neked, mivel ez már nem az első köziges kérdésed, ezért, hogy ha már ennyire őrlődsz azon, hogy mit csinálj, nézz rá a statisztikákra, hátha könnyebben fogsz tudni dönteni.

Ennyi az átlagjövedelem. Írtam is, hogy a közelében nincs egy infos, műszaki, vagy egy gazdász diplomával elérhető kezdő fizetésnek.

Nem hiába több mint a végzettek fele tanul másik irányba diploma után. Nekik sem elég ez a pénz.

Persze hogy sz@r, nevetséges kezdőfizetés. Nekem sem lenne elég még a bruttója sem tisztán.

2020. dec. 23. 12:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

El vagy tévedve kérdező. A kezdőbér mindenhol gyenge. Nettó 500 ezret villanyszerelőként sem keresel meg kezdőként, később sem egyszerű.

Igazából nem értem, hogy miért most ébredtél fel és nem amikor jelentkezni kellett egyetemre.

2020. dec. 23. 13:01
 15/18 A kérdező kommentje:

Ja meg írtad ezt a 305 bruttót. Ugye bruttó 385 az országos átlag, szóval 80 ezerrel az átlagfizetés alat van.

Az igaz, hogy kezdő villanyszerelőként nem keresek meg 500-at, de ott ugye van előrelépés, késöbb lehetne egyéni vállalkozást indítani, amivel siman meg lehet.. Az államigazgatásban meg nincs előrehaladas, nincs karrier, max akinek van fideszes protekciója azt berakják valami magasabb beosztásba.

Igen, most ébredtem fel, felnőttem, benőtt a fejem lágya. A boldog tudatlanság világában éltem, aztán hidegzuhanyként zúdult rám a valóság

2020. dec. 23. 14:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Még egyszer mondom: hagyd ott a fenébe. A nettóm diákként, részmunkaidőben, diploma nélkül is majdnem több volt, mint bruttó 300. Ennyiből nem lehet megélni ha albérletet is fizetned kell. De már majdnem azt mondom, hogy albérlet nélkül is csak nyomorúságosan.
2020. dec. 23. 14:41
 17/18 anonim ***** válasza:
Boldog Karácsonyt!
2020. dec. 24. 07:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ezen a koszfészken végeztem és már nagyon megbántam. 2 éve vagyok a pályán, borzasztó fizetésért. A munka dögunalmas, a kollégák kiégettek, rossz az egész. Férfiként a közigazgatásban nem tudsz egzisztenciát kiépíteni, nem tudsz karriert építeni, a munka pedig haszontalan. Szerencsére nyárra meglesz a közgáz mesterem és akkor lesz esélyem lépni a versenyszférába, bár koziges tapasztalat ott inkább hátrány.. Mintha leprásan próbálnál párt keresni kis túlzással :D

Nagyon sajnálom, hogy nem hagytam ott az NKE-t, amikor lehetett volna. Lehet, hogy pár százezret vissza kellett volna fizetnem, de ennek jó része már megtérült volna mostanra. Egy diploma évtizedekre szól és sok milliós különbségeket is jelenthet ennyi idő alatt, ezért nem hinném, hogy párszázezer nyavalyás forint miatt kéne elvégezni egy olyan dolgot, aminek semmi haszna sincs és még utalod is.

2021. jan. 17. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!