Hogyan hihetik el az ellenzéki szavazók közül sokan, hogy majd az ellenzék bevezetné az alapjövedelmet?
1. attól mert tagadod, az alapjövedelem minden koncepciója segély. Az álláskeresési járulék lényege, hogy csak az kapja aki előtte dolgozott és meghatározott ideig kaphatja. Bármilyen formában is gondolkodnak az alapjövedelmen, a közös mindig az, hogy nem kell hozzá megelőző munkaviszony.
2.a tény az tény, csak nem veszel róla tudomást, ennyi. MOST, ebben az időpillanatban az ellenzéki összefogás az a dk+momentum+mszp+jobbik+lmp+párbeszéd. A dk vezetője gyurcsány, a dk gyurcsány pártja, az összefogás része, kihagyhatatlan tagja. Nincs olyan opció hogy gyurcsány nincsen benne ebben az összefogásban, mert akkor a dk sem lehetne benne. Nem olyan bonyolult.
3.az alapjövedelmet nem a fidesz hozta be a közbeszédbe, tehát csakis az ellenzék tarthatja napirenden. Nem mondtam, hogy hangsúlyos lenne vagy ez lenne a legfontosabb, azt mondtam, hogy az ellenzéki összefogás pártjainak EGYIK átverése, és bizony van aki elhiszi, hogy majd lesz ilyen. A kérdés is pont ezért van kiírva.
4. a tényekben tudok csak gondolkodni. Átéltem a rendszerváltás előtti éveket, magát a rendszerváltást, az 1994-1998 közti ballibes időszakot a Bokros csomaggal, a 2002-2010-es ciklusokat az őszödi beszéddel együtt. Ami megtörtént az tény. Vagy tanulsz belőle vagy elköveted újra ugyanazt a hibát. Én tanulok belőle - te miét nem vagy hajlandó? Miből gondolod, hogy aki 3-szor rosszul csinálta, 3-szor csak elqrni tudta az ország helyzetét, az majd negyedszerre nem ugyanolyan rosszul fogja csinálni és nem hazudik most is a képedbe, mint az előző 3 alkalommal tette, csak hogy megszerezze a hatalmat?
"1. attól mert tagadod, az alapjövedelem minden koncepciója segély."
Sosem tagadtam.
"2.a tény az tény, csak nem veszel róla tudomást, ennyi."
A tény az, hogy Gyurcsány tagja az összefogásnak, az nem tény, hogy ő lenne a vezetője. Ez a fideszes marketingstratégia része, hogy ezt elhitesse az emberekkel és méginkább meg is valósítsa.
"3.az alapjövedelmet nem a fidesz hozta be a közbeszédbe, tehát csakis az ellenzék tarthatja napirenden."
Hülyeség, napirenden bárki tarthatja, a fidesz is. Ugyanez igaz Gyurcsányról, ha fogom az összes híroldalt és megszámolnám hányszor hivatkoznak rá, akkor tízszeres lenne a különbség a fideszes médiumok javára. Szóval újra: napirenden bárki tarthatja, az is, aki behozta, az is aki ellenzi.
"Vagy tanulsz belőle vagy elköveted újra ugyanazt a hibát. Én tanulok belőle - te miét nem vagy hajlandó?"
Nyilvánvalóan nem tanultál belőle, vagy nem vagy elég idős, mert egy autokrata, újkommunista pártot támogatsz.
De ezzel le is zárom. Nincs kedvem egy "MEE Gyúcsány jobb volt?!" vitához. Ahogy mondtam, majd az idő eldönti kinek lesz igaza.
#12 Hogy jön ide ez a kérdés? Mi köze az alapjövedelemhez?
Az eu-tól nem kapunk több pénzt. Ami alapból a csatlakozási szerződés majd a Lisszaboni szerződés szerint jár az országnak, az nem változott. A lehetséges egyéb források nagysága más és az amit sikerrel pályáznak meg belőle. Tény, hogy a ballib kormányzat alatt nagyon rossz hatékonysággal pályázták meg az eu-s forrásokat, a szerencséje az országnak az volt, hogy a keretösszeget visszamenőlegesen is meg lehetett pályázni még 2010-ben a kormányváltást követően, mert a pénzügyi ciklus 2013-ig tartott. Ezért javult fel a pályázat hatékonysága a 78%-ra.
De mi köze ennek az alapjövedelemhez?
Miután a DK, a Momentum és a Jobbik NEM AKAR ALAPJOVEDELMET, így nem lesz.
Alapjovedelmet csak a Párbeszéd akar.
"Ingyen ne járjon semmi"
Azt ugye tudod, hogy most is egy csomó minden jár ingyen? Óvoda, iskola, védőnő, orvos a gyerekeknek - és ez így van jól!
A "munka alapú tarsadalom" egy hülye szlogen, amivel az embereket etetik. Tiborcz sem a munkából lett gazdag.
Hogy jó-e az alapjovedelem, az a részletekről függ, lehet rossz is, de jó is.
De ma kizárólag a minipart Párbeszéd akar alapjovedelmet, a DK és a Momentum nemN szóval ez a következő 10 évben nem lesz aktuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!