Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan hihetik el az ellenzéki...

Árokpart kérdése:

Hogyan hihetik el az ellenzéki szavazók közül sokan, hogy majd az ellenzék bevezetné az alapjövedelmet?

Figyelt kérdés
Ugyanis ha visszaemlékezünk a 2006-2007-es évekre akkor aztán nagyon nem ezt csinálták. Ráadásul az a Gyurcsány aki azt mondta annak idején, hogy nincsen ingyen ebéd és el lehet menni. A 2006-os választási győzelme után kb. 2 hétre rá bejelentette a közel 30 százalékos gázáremelést, áramáremelést és még sorolhatnám a megszorításokat. Ha ezt életszínvonalra lefordítjuk, akkor pl. aki 2006 tavaszán egy átlag alsó és középosztálybeli életszínvonalon eléldegált az 2007 tavaszára már szinte szegény ember lett még úgy is ha hitelt vett fel. Ezk után hogyan lehet ezt elhinni. Tudom, hogy a koronavírus válság miatt most is elég rossz a helyzet, viszont valamiképpen a Fidesznek mégis jobban elhiszem, hogy úrrá lesz a válságon és újra beindítja majd a gazdaságot. Más hogyan van ezzel a kérdéssel?
2020. dec. 22. 12:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Az öreg mondta közmunkán nekünk, ő sokat tapasztalt már , szóval az ellenzékre szavazok.
2020. dec. 22. 12:04
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

1. Az alapjövedelemnek sok definíciója és koncepciója van, akárhányszor belefutok egy ilyen kérdésbe, sosincs leírva, hogy mire is kéne gondolni.

2. Ellenzéki összefogás =/= Gyurcsány.

3. Aki az ellenzéki összefogásra szavaz, az legkevésbé az alapjövedelem ígérete miatt teszi azt (ha egyáltalán elhangzott ez az ígéret, még nem olvastam róla).

2020. dec. 22. 12:06
 3/19 anonim ***** válasza:
43%

Egyetértek veled.

Gyurcsány ezt tette: nem kormànyzott, nem volt érdemi gazdaságpolitika és növekedés, ezért egyfolytában megszorítások voltak, ráadásul úgy, hogy amit a szegényeknek adott, igazából semmire sem volt elég, de legalább lekaszabolta a középosztályt.

Ennél borzalmasabb dolgot nem is tehetett volna.

2020. dec. 22. 12:09
 4/19 anonim ***** válasza:
1# de mint mondtam, utána az öregnél reklamálj 😂
2020. dec. 22. 12:10
 5/19 anonim ***** válasza:
71%
3! De amit most a Fidesz tesz a gazdagokat tömi pénzzel, miközben másokat meg kifoszt, ennél borzalmasabb dolgot Gyurcsány sosem csinált. Aki akkoriban nem keresett jól, az kapott adójóváírást és alacsony adó meg áfa kulcsot. Most mit kap: magas áfát, egy kulcsos adót és nincs jóváírás sem. lényegében véve amit a gazdagoktól nem veszik el, azt elveszik mindenkitől.
2020. dec. 22. 12:13
 6/19 anonim ***** válasza:
35%

1. az alapjövedelem = segély, mindegy mi a "koncepciója". Aki dolgozik annak a saját munkabére legyen magas, esetleg a saját adója legyen kisebb belőle - aki meg nem dolgozik, az mindegy hogy nevezzük, ha másoktól kapja, az csupán segély. Bármilyen a koncepciója, bármire is gondolsz, akkor is azok adójából van akik dolgoznak és azokat segíti, akik nem dolgoznak.

2. Az ellenzéki összefogás bizony = gyurcsánnyal. Bármennyire is próbálod nem felfogni, a dk jelenleg a legerősebb ellenzéki párt, az "ellenzéki összefogás" közepe és mivel a dk vezetője gyurcsány, így aki az összefogásban benne van, az gyurcsánnyal van benne.

3. olvass utána, az alapjövedelem az egyik baromság amivel etetik a népet az "ellenzéki összefogás" tagjai közül. Persze hogy nem lesz belőle semmi és majd jön, hogy nincs miből, merafidesz..., meg nem úgy, nem annyi és különben sem a dk ígérte meg csak a Párbeszéd, az lmp meg a momentum blablabla.. Pontosan úgy ahogy ment a duma az európai minimálbér ügyében is. Abból sem lesz semmi, Dobrev mégis kinyilatkoztatta, hogy sikerült elérniük a bevezetését.

4. (ez az én pontom) ak 2002-2010 2 kormányciklusa és az őszödi beszéd után bármit is elhisz azoknak akik gyurcsánnyal és párttársaival fog össze, az vagy totál tudatlan, vagy teljesen hülye.

2020. dec. 22. 12:14
 7/19 anonim ***** válasza:
69%

1. "Bármilyen a koncepciója, bármire is gondolsz, akkor is azok adójából van akik dolgoznak és azokat segíti, akik nem dolgoznak."

Ahogyan az álláskeresési támogatás is, mégsem látok ellene ágálást. Számomra sokat számít, hogy mit értünk alapjövedelem alatt, ez egy mérce nálam, de ha a kérdésben nincs definiálva, akkor mindenki a számára legjobb, vagy legrosszabb forgatókönyvet vízionálja, ami nem vezet sehova. Szerintem ezt zárjuk is le itt, ha nincs hozzá megadva definíció, akkor nincs, bumm, max. nem tudok majd teljeskörű választ adni.

"2. Az ellenzéki összefogás bizony = gyurcsánnyal. Bármennyire is próbálod nem felfogni"

Ez nem felfogás kérdése, hanem, hogy te, mint fideszes mit akarsz lenyomni a torkomon. Én ellenzéki vagyok, engem érint az ellenzéki összefogás, köszönöm véleményedet, de az enyém és még sokan másoké eltérő. Amennyire nem lehet kijelenteni 1,5 év távlatából (a választásokig), hogy mennyire lesz sikeres az együttműködés, így szerintem az sem jelenthető ki, hogy épp kinek van nagyobb erőtere. Ha az előválasztásokon nem Gyurcsány jelöltjei lesznek a befutók, akkor ez az egész Gyurcsányozás elveszíti az élét, egészen addig viszont felesleges ezen idegeskedni.

"3. olvass utána, az alapjövedelem az egyik baromság amivel etetik a népet az "ellenzéki összefogás" tagjai közül."

Láttam, hogy a nem is létező PM ezzel reklámoz, de a többi párt esetében nem láttam hangsúlyt erre. Annak ellenére, hogy ellenzéki sajtót olvasok napi szinten, én jóval többször találkozom ezzel a témával acsarkodó fideszesekkel, mint ezzel kampányoló ellenzékiekkel.

"4. (ez az én pontom) ak 2002-2010 2 kormányciklusa és az őszödi beszéd után bármit is elhisz azoknak akik gyurcsánnyal és párttársaival fog össze, az vagy totál tudatlan, vagy teljesen hülye."

Ez csak akkor valid, ha összefogás = Gyurcsány síkban gondolkodsz. Én nem ebben gondolkodom. Majd az idő megmondja, hogy kinek volt igaza.

2020. dec. 22. 12:25
 8/19 anonim ***** válasza:
34%

6-os! Akkor a nyugdíj is segély?

Meg amúgy páran ettől a szótól miért rettegnek annyira, hogy segély, mintha ez valami ördögi kifejezés volna.

2020. dec. 22. 12:29
 9/19 anonim ***** válasza:
55%
Én messze nem ezért szavazok oda, az ha bevezetik az ő dolguk, de rászorulni nem szorulok rá, nálam huszadrangú szempont.
2020. dec. 22. 12:31
 10/19 anonim ***** válasza:
56%
Semmivel sem rosszabb "ígéret",mint a "Mindenkit meggyógyítunk!"
2020. dec. 22. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!