Magyarországon a legnagyobb munkaerőhiány idején sem becsültek meg igazán senkit. Mi lesz most, hogy az egész átcsapott munkanélküliségbe?
Emlékszem még a legnagyobb konjunktúra, legnagyobb munkaerőhiány idején is az volt, hogy csak siránkoztak a munkáltatók, de nem volt nekik jó semmilyen jelölt szinte. Ha pályakezdő voltál akkor az a baj, mert jaj nincs pénzünk ahhoz hogy kitanítsunk. Ha tapasztalt voltál akkor jaj magasabb a bérigényed mint a satu minimálbér. Ha diák voltál az a baj, mert nem megbízható meg vizsgaidőszak meg minden, ha meg már végzett voltál akkor az a baj, mert nem tudtak diákmelóban fillérekért elszámolni, stb stb. Senki nem volt megfelelő.
Az kellett volna mindenkinek, hogy 20 éves legyél, annak megfelelő bérigényekkel (pár száz forint óránként, csak bulira kelljen a pénz), de legyen 30 éves szakmai tapasztalatod. Ez volt még a legnagyobb gazdasági szárnyalás idején is. Egész egyszerűen Magyarországon annyira bele van ivódva az emberekbe a földesúr-jobbágy = vállalkozó-alkalmazott felállás, hogy sosem becsülték a munkaerőt.
Mi lesz most? Mi jön ezután, amikor már munkanélküliség is van ráadásul, ami egyre durvább, munkahelyteremtés pedig nincsen? Ez az ország valódi pokol lesz a munkavállalóknak?
Másik meg az, hogy nem értek egyet a 4. válaszoló nővel.
Nálunk a nők annó szoptak basztak és hát meg is maradt a munkájuk.
Én viszont férfiként:
21 éves - friss diplomás- Nincs tapasztalata, nem tudom megszopatni mert férfi.
25 - éves - Van tapasztalata 3-4 év de büfé szakmája van plussz nem tudom megszopatni mert nem nő
29 - éves - Valamennyi tapasztalata van már de még mindig nem tudom megszopatni mert nem nő, büfé szakmája van , ja és nem hófehér a bőrszíne mint nekem tehát valószínűleg roma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!