Liberálisok, jónak gondoljátok, hogy egy jogállamban több idő és drágább megcsinálni egy beruházást, mint egy diktatúrában?
Rendben van szerintetek, hogy ki kell írni törvényesen a pályázatot, ki kell várni hosszú hónapokat, mire beérkeznek a pályázatok, majd megint hetekbe telik, mire kiválasztják a nyertes pályázatot, stb. És mindezek után teljesen törvényesen kéri el a kivitelező a palyázott összeg kétszeresét.
Mi érdeketek van egy ilyen rendszert erősíteni?
Áruld már el nekem, hogy mit tévedtem amikor leírtam, hogy csak azért húzzák az időt, hogy törvényes legyen a beruházás? Rendszerint nem az utolsó napon küldik be az utolsó pályázatot, vagyis az utolsó pályázat beérkezése után minden egyes nap csak felesleges időhúzás.
Erre jön még sokszor az a tény, hogy eleve csak egy cégnek van esélye (nem a korrupció miatt, hanem mondjuk a szakértelem miatt) és ekkor is kiírják a több hónapos jelentkezést annak ellenére, hogy annak az egyetlen cégnek már ott van a fiókjában a kész pályázat.
Nem igazán értem a problémádat. Az ajánlattételre van egy határidő. Van egy közzétételi dátum és egy ajánlattételi határidő. Az utolsó pályázatot akár az utolsó napon is beadhatják.
A több hónapos jelentkezés pont azért van, hogy ne mondhassák egyesek, hogy nem volt idejük elkészíteni a pályázatot. Nem nyertél és most a gyk-n reklamálsz? Ha valamit szerinted nem volt a törvényeknek megfelelő, akkor nem a gyk-n kellene reklamálni - már ha tényleg nem egy unatkozó általános iskolás vagy, amit kétlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!