Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok, jónak gondoljátok...

Liberálisok, jónak gondoljátok, hogy egy jogállamban több idő és drágább megcsinálni egy beruházást, mint egy diktatúrában?

Figyelt kérdés

Rendben van szerintetek, hogy ki kell írni törvényesen a pályázatot, ki kell várni hosszú hónapokat, mire beérkeznek a pályázatok, majd megint hetekbe telik, mire kiválasztják a nyertes pályázatot, stb. És mindezek után teljesen törvényesen kéri el a kivitelező a palyázott összeg kétszeresét.

Mi érdeketek van egy ilyen rendszert erősíteni?

2020. dec. 18. 23:57
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Aha, szóval eddig úgy kritizáltad a véleményem, hogy azt se tudod mi volt az.
2020. dec. 19. 17:04
 32/42 anonim ***** válasza:
Hmm.. szóval nem tudsz szöveget értelmezni? Én azt "kritizáltam", amit leírtál. Az állításaidat, miszerint jobb volt kádár alatt, hogy előre eldöntötték ki nyer és ez jobb, mint a verseny, vagy hogy bármiféle alap, link, forrás nélkül állítod pl. hogy "Csak azért húzzák hónapokkal az időt, hogy törvényes legyen a beruházás.", stb... talán még tudod miket írtál. Ha már te se tudod miket írtál, akkor gondok vannak...
2020. dec. 19. 17:18
 33/42 A kérdező kommentje:

Áruld már el nekem, hogy mit tévedtem amikor leírtam, hogy csak azért húzzák az időt, hogy törvényes legyen a beruházás? Rendszerint nem az utolsó napon küldik be az utolsó pályázatot, vagyis az utolsó pályázat beérkezése után minden egyes nap csak felesleges időhúzás.

Erre jön még sokszor az a tény, hogy eleve csak egy cégnek van esélye (nem a korrupció miatt, hanem mondjuk a szakértelem miatt) és ekkor is kiírják a több hónapos jelentkezést annak ellenére, hogy annak az egyetlen cégnek már ott van a fiókjában a kész pályázat.

2020. dec. 19. 17:36
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a problémádat. Az ajánlattételre van egy határidő. Van egy közzétételi dátum és egy ajánlattételi határidő. Az utolsó pályázatot akár az utolsó napon is beadhatják.

A több hónapos jelentkezés pont azért van, hogy ne mondhassák egyesek, hogy nem volt idejük elkészíteni a pályázatot. Nem nyertél és most a gyk-n reklamálsz? Ha valamit szerinted nem volt a törvényeknek megfelelő, akkor nem a gyk-n kellene reklamálni - már ha tényleg nem egy unatkozó általános iskolás vagy, amit kétlek.

2020. dec. 19. 17:42
 35/42 A kérdező kommentje:
Nem is csodálom, hogy nem érted, ahhoz ész kéne.
2020. dec. 19. 17:46
 36/42 anonim ***** válasza:
Na, jól van, örülök, hogy megerősítetted egy unatkozó általános iskolás vagy, aki nem tud semmi értelmeset leírni, csak írogat valamit, amit az valahol olvasott, de nem értette meg.
2020. dec. 19. 17:57
 37/42 anonim ***** válasza:
Hülye kérdés🤣
2021. jan. 8. 13:55
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Hol láttál ilyet, hogy olcsóbb lenne közbeszerzés nélkül? A valóság erre cáfol rá
2021. jan. 8. 15:13
 39/42 A kérdező kommentje:
Hol nem? A közbeszerzési cégek rendszerint kartellben dolgoznak, hiszen tudják, hogy nem sok cég van, ami képes mondjuk autópályát építeni.
2021. jan. 8. 17:50
 40/42 anonim ***** válasza:
Te melyik világban élsz? Külföldi cégekről halottál vagy hogy részfeladatokra lehet bontani valamit? Meg szetinted miért nem képes legaláb 5 cég erre? Szerintem sem, de miért nem? Tippelj
2021. jan. 8. 18:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!