Wass Albert: Záróvers című verse miért nem része az iskolai irodalmi tananyagnak?
Figyelt kérdés
Csak szerintem kellene annak lennie?2020. dec. 15. 16:43
11/14 anonim válasza:
Szerintem érdekes kérdés, hogy kitől mit miért és kitől mit miért nem tanítanak. Nálunk sajnos az a tendencia figyelhető meg, hogy a közoktatás a mindenkori hatalmat hivatott kiszolgálni és alátámasztani.
Én csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy nem meglepő, hogy mostanság a különböző szerzőknél egyáltalán nem a forradalmi szövegekre van helyezve a hangsúly...
12/14 anonim válasza:
Politikai okokból nem oktatnak semmit Wass Albertről (vagy -től). De azért az összevissza hazudozó, komcsiknak felszopó Thomas Mann-t (aki szerint a Szovjetunió szuper jogállam) megfelelőnek tartják.
14/14 anonim válasza:
"Politikai okokból nem oktatnak semmit Wass Albertről"
És mi az, hogy semmit? Benne van az alaptantervben is, csak nem ez a vers.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!