A politikát lehántva milyen író valójában Kertész Imre és Wass Albert?
Nem tudom, hol a könyves, de a politikában jártasak sokkal jobban ismerhetik őket.
Szóval szerintem egy átlagos gimnazista sem követne el olyan alapvető nyelvhelyességi, stilisztikai hibákat, mint Kertész. És nem ő az egyetlen ilyen 20. századi író. Szerintem volt szókincse, de az irodalomhoz több kell. Ahhoz, hogy szépen, választékosan, olvastatóan, művészien írjon, meséljen valaki. Mint Jókai vagy Cervantes a féloldalas mondataival. Wass sem lehet a legnagyobbak közt szerintem, ismeretlenül azt mondanám. Bár Kertésznél, ha ő ilyen, jobb lehet, átlagos.
Akkor segítek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek
"de a politikában jártasak sokkal jobban ismerhetik őket"
és sokkal elfogultabbak is, de hát kit érdekel, elvégre, te pont ezt akarod lehántani, nem? Mert úgy tűnik nem...
"Ahhoz, hogy szépen, választékosan, olvastatóan, művészien írjon, meséljen valaki. Mint Jókai vagy Cervantes a féloldalas mondataival."
Van akinek az a cikornyás mindent apró részletesen leírok stílus jön be. Az írók 90%-a meg nem ilyen, te szerinted ezt kell nézni, sok ezer más szempont is van, az irodalomban nincs egy egységes szempontrendszer. Változik a korízlés, változik az olvasóközönség.
Kertész nekem száraz volt letettem.
Wass érdekes, jól olvasható, de ha választhatok inkább Mikszáth-Móricz-Kodolányi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!