Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen politikai beállítottság...

Milyen politikai beállítottságúnak vallod magad?

Figyelt kérdés

1. baloldali

2. jobboldali

3. liberális

4. szélsőjobb

5. szélsőbal

2010. aug. 12. 13:48
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
54%

"A keresztény nézetek miatt itt a konzervativizmus felé billenhetne az egyensúly, de tekintve, hogy ők pl. megengednék a Magyar Gárda létezését, illetve, hogy kevésbé tekintélyelvű a vezető, mint pl. a Fidesznél (ugye Orbán Viki sokszor egyenlő magával, a Fidesszel), így én inkább azt mondanám, hogy ilyen téren a középutat járják."

plussz a családról alkotott képük, a melegellenesség stb. a gárda meg eredetileg az ő ölebük, bár mostanában néha azért bele-bele mar a kezükbe, viszont ezzel nem kell foglalkozniuk, mert a fidesz majd úgyis eltakarítja őket, szóval ők közben valódi hatalom hijján felléphetnek támogatóként, ezzel szavazatokat szerezve és persze a kezeiket mosva...

egy kanyi középút sincsen bennük...

2010. aug. 12. 18:44
 32/55 anonim ***** válasza:

"hogy ne legyenek szétadóztatva a magyar cégek"

Ott a pont, a MAGYAR cégek ne legyenek szétadóztatva, ne pedig a multik. Te bizonyára egy jómódú rétegbe tartozol, nem látod a kis emberek problémáit, neked kedvez a neoliberalista politika, teljesen érthető. Akinek van pénze, az kifizeti magának az eü. ellátást, a többi meg dögöljön meg, világos. Ez az egész játék arra megy ki, hogy akinek sok pénze van, annak még több legyen, akinek meg kevesebb, annak még kevesebb.

2010. aug. 12. 18:49
 33/55 anonim ***** válasza:
Sváb nemzetiségi kormányt a parlamentbe!
2010. aug. 12. 18:54
 34/55 anonim ***** válasza:
54%

"Akinek van pénze, az kifizeti magának az eü. ellátást, a többi meg dögöljön meg, világos. "

végülis igen. ezt hívják jobboldali gondolkozásmódnak, vagy ha úgy tetszik önsegélyezésnek, ha te ezzel nem értesz egyet és úgy gondolod, hogy annak, akinek jól megy kötelessége gondoskodni azokról, akiknek nem megy olyan jól, akkor bizony barátom a gazdasági balon foglalsz helyet. pontosan erről beszéltem...

2010. aug. 12. 18:58
 35/55 anonim ***** válasza:

18:44

Jó, lehet, hogy nem a középút, de az autoritertől messze van. Pl. a Magyar Gárda betiltása az egyesülési jog földbe tiprása. A melegekkel meg semmi baj nem lenne, ha nem reklámoznák magukat, hanem szépen, csendben ellennének. Meg persze gyereket se akarjanak örökbe fogadni. Nem hiába nem lehet "természetes" úton két azonos nemű embernek gyermeke, hiszen ez beteg dolog.

2010. aug. 12. 19:01
 36/55 anonim ***** válasza:
Én tisztesség parti vagyok:)
2010. aug. 12. 19:04
 37/55 anonim ***** válasza:

18:58

Értem. Szóval ha van egy tisztességes ember, aki mondjuk szakmunkás, és keres havi 100 ezer forintot, így tehát ESÉLYE SINCS a felemelkedésre, és ne kapjon eü. ellátást? Pedig ő tényleg a maximumot hozta, hiszen nem lehet mindenki vezérigazgató, mert akkor ki végezne érdemi munkát? Senki.

A tetű bankár, aki pedig a 400%-os THM-ekkel a szegény emberek pénzét szipolyozza, neki jár?

És tudom, ilyen beteg világban élünk. Ez már csak erkölcs kérdése, szerintem nyugodtan szégyellheted magad.

2010. aug. 12. 19:11
 38/55 anonim ***** válasza:
54%

"A melegekkel meg semmi baj nem lenne, ha nem reklámoznák magukat, hanem szépen, csendben ellennének. Meg persze gyereket se akarjanak örökbe fogadni. Nem hiába nem lehet "természetes" úton két azonos nemű embernek gyermeke, hiszen ez beteg dolog."

a melegek jó része egyáltalán nem reklámozza magát. idióták meg minden csoportban vannak, mert idiótának lenni ideológiamentes. miért legyen kevesebb joga egy 20 éve együtt élő meleg párnak, mint két idiótának, akik most házasodtak?

az örökbefogadás érdekes kérdés, de ha 18 éves alkoholista munkanélküli szülhet/csinálhat gyereket és meg is tarthatja, "nevelheti", akkor nem feltétlenül abban látom a problémák gyökerét, hogy egy jó anyagi körülmények között élő meleg pár nevel fel egy gyereket, akit valaki kihajított...

(ha meg hozzávesszük az abortuszról alkotott nézeteiket, akkor duplán tréfás a kép)

persze erről hosszan lehetne beszélgetni...

2010. aug. 12. 19:13
 39/55 anonim ***** válasza:
54%

"Szóval ha van egy tisztességes ember, aki mondjuk szakmunkás, és keres havi 100 ezer forintot, így tehát ESÉLYE SINCS a felemelkedésre, és ne kapjon eü. ellátást?"

netto vagy bruttó?

legyen bruttó...

a buttó 100, az netto 76, azaz állambácsi eltesz belőle 24-et, plussz még a munkaadótól lenyúl 28-at.

ebből fizeti az egymillió állami alkalmazottat, ebből finanszírozza az egészségügyet, ebből tart fent olyan szakokat az egyetemen, amiket csak büfé-könyvtár-ként szoktunk emlegetni, amik olyan képesítést adnak, hogy nem tud vele elhelyezkedni stb. + nyugdíjak, gyes, családi prótlék stb.

vegyük hozzá, hogy 10 millió emberből kb. 3 dolgozik, ebből 1 minimálbéres, 1 köztisztviselő.

a te kedves szakmunkásod 8 másik embert visz a vállán (plussz rácsimpaszkodik a kezére 1 minimálbéres is, aki jelképesen, de fizet). picit elgondolkozol, számolgaszt és egyből meg fogod érteni, hogy hosszútávon neki is a fizetős egészségügy lenne az érdeke, mert ha csak a 4 nagyszülőt, a feleségét és a 2 gyerekét kellene egyedül eltartania, akkor is jobban járna, mint így...

amikor te megeszed a kisember dumát (és nem minimálbéren vagy bejelentve, hanem dolgozol rendesen), akkor valójában 9 millió olyan emberrel vállalsz közösséget, akik rajtad élősködnek...

na, ez az ébresztő magyarország, nem a multiellenes harc...

2010. aug. 12. 19:26
 40/55 anonim ***** válasza:

"miért legyen kevesebb joga egy 20 éve együtt élő meleg párnak, mint két idiótának, akik most házasodtak?"

Igen, arról is megvan a véleményem, hogy ha egy alkoholista gyereket vállal. Viszont egy meleg pár gyermeke milyen nevelést kapna? Egyszerűen káros a lelkivilágára, ha nem egy normális családban nő fel. Azt hiheti majd, hogy ez a normális, pedig egyáltalán nem az. Joguk lehet együtt élni, házasságot kötni, de hogy ebbe mást belerángassanak, azt nem tudom támogatni.

Az abortusz pedig... nos, a Jobbik elsősorban a terhességmegelőzésre helyezi a hangsúlyt, más konkrétumot nem látok a programjukban. Védekezni kell normálisan (értem ezalatt, hogy akár több módszert egyszerre bevetve)!

2010. aug. 12. 19:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!