Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetséges lehetne-e nálunk...

Lehetséges lehetne-e nálunk is,hogy a kormány egyszeri szolidaritási adót vessen ki a legvagyonosabb rétegre, a koronavírus elleni védekezés erősítése céljából?

Figyelt kérdés

Az igazságosabb közteherviselés lenne ezzel a cél,különösen az egykulcsos

SZJA vonatkozásában.

#Koronavírus kezelése #és gazdasági fellendülés
2020. dec. 6. 20:07
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

"Így van rendjén". Az már érv. Még mindig várom az érvet, hogy miért kell valakinek többet adóznia. Komolyan mondd már ki, hogy szereted ha mások dolgoznak helyetted, ha mások tanulnak helyetted.

Tipikus ingyenélő szöveg. Dögöljön meg a szomszéd tehene, mert az "így van rendjén".

2020. dec. 12. 19:35
 32/47 A kérdező kommentje:

Sajnálom,hogy előjött a "szomszédom tehene" is,mert nem erről szólt a 30./pont.

Még egyszer köszönöm a válaszokat,de nincs miről tovább beszélnünk,nem szeretem a süketek párbeszédét.

2020. dec. 12. 22:39
 33/47 anonim ***** válasza:
57%

"nem szeretem a süketek párbeszédét."

Ehhez képest még értelmes érvvel nem tudtál előállni a saját ötleted igazolására, csak a komcsi maszlaggal.

2020. dec. 12. 23:16
 34/47 A kérdező kommentje:
2020. dec. 20. 12:08
 35/47 anonim ***** válasza:

De senki nem mondta azt, hogy a jelenlegi adózási rendszer nem a gazdagoknak kedvez. Objektíven kijelenthető ezen tény, viszont a kérdés arról szólt, hogy ez igazságos-e.

Visszakérdezek:

Mi az, hogy igazságos? Jól képes újraelosztani? Akkor nem igazságos.

Mindenki megtarthatja, amiért megküzdött? Akkor visszont igen, igazságos.

2020. dec. 20. 14:06
 36/47 anonim ***** válasza:

Progresszív adózás: az egyén érdekei, jogai ellen megy. Gazdasági értelemben véve hatékonyságveszteséggel jár, de legalább "szolidáris" (bármit is jelentsen ez)

Egykulcsos: Mindenki a jövedelméhez mérten adózik. Minél többet keresel, annál többet adózól NOMINÁLISAN(!), és ezzel nagyobb társadalmi tehervállalást folytatsz. Ez így morális, és objektív, jogi szempontok alapján is kielégítő.

A progresszív adózással az a baj, hogy túlságosan nagy terheket ró a társadalom "erős" tagjaira, csak azért, hogy dédelgesse a "gyengéket". Bocs ha túl darwinista voltam, de ez az igazság.

2020. dec. 20. 14:11
 37/47 anonim ***** válasza:
Tehát a cikknek igaza van, meg egyébként Neked is, csak én nem látom, hogy ezzel mi a baj.
2020. dec. 20. 14:12
 38/47 A kérdező kommentje:

Tessék itt van amit kérdeztem,ráadásul az önkormányzatok is foglalkoztak már ezzel.

[link]

2020. dec. 22. 19:09
 39/47 anonim ***** válasza:
Tudom, miről van szó, de nem válaszoltál.
2020. dec. 22. 21:50
 40/47 A kérdező kommentje:

A válasz:

"Mindenki megtarthatja amiért megküzdött"-akkor miért nem használja szinte a világon egy állam sem.?

Elképzelhetetlen,hogy egy állam úgy tartson fel költségvetést,hogy a jobban kereső réteg ugyanolyan terheket vállaljon,mint a szegényebb/arányokról beszélek,nem arról,hogy a 100-nak több a a 19%-a,mint 10 nek!!! Ez nevetséges,és társadalmi szempontból lopásnak is minősül.

Igy persze nem jut semmire,de el lehet mondani,milyen lojálisak vagyunk az

adórendszerünket illetően.

Ennek tudod mi a vége/egészségügy romokban,oktatás egyre drágább,minden fizetőssé válik,szociális háló nem működik,és annak is örülni kell,hogy ezek még nem omlottak össze,de ez sem a kormány érdeme,hanem akiké akik ott dolgoznak. azoké.Persze nincs rá pénz,mert az ott van a kormányközeli vállalkozások zsebében,mert ennek szinte csak ők a haszonélvezői,na nem az átlag fizetéssel bíró munkavállaló.

Ahogy az ismerősöm is mondta"Így tudja a német állam az erős szociális hálóját fenntartani,amit már 50 éve megszoktunk".

2020. dec. 23. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!