Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetséges lehetne-e nálunk...

Lehetséges lehetne-e nálunk is,hogy a kormány egyszeri szolidaritási adót vessen ki a legvagyonosabb rétegre, a koronavírus elleni védekezés erősítése céljából?

Figyelt kérdés

Az igazságosabb közteherviselés lenne ezzel a cél,különösen az egykulcsos

SZJA vonatkozásában.

#Koronavírus kezelése #és gazdasági fellendülés
2020. dec. 6. 20:07
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Ez a válasz szerintem nem hasznos.

Nem fáj nekem semmi kinek mi van a zsebében,mert nem érdekel.

Nem erről szól a kérdés,hogy fáj-e valakinek az,ha másnak több jut rendszeresen?.Én nem ezt kérdeztem.Ezt tisztázzuk.

Ez csúsztatás, és szándékos félremagyarázása az általam leírtaknak.

Egyet azonban látni kell,ebben a várhatóan nehézé váló helyzetben nagyon is elvárható lenne ha a társadalmi "elitünk" a várhatóan komoly társadalmi-gazdasági problémák miatt jobban kivehetné a részét a gazdaság újraindításából,illetve a vírus elleni védekezésből.Ez tudnillik már komolyan felvetült a világ több országában,és van ahol már be is vezették.

Olyan országban,ahol komoly különbségek vannak a társadalom leggazdagabb,és legszegényebb rétegei között,úgy mint nálunk.Ez teljesen természetes kéne hogy legyen.Nem ördögtől való a kérdés,legfeljebb nálunk

ahol mindjárt valamiféle "mással való foglalkozás"agyréme ugrik be egy ilyen felvetésre.

Nyilvánvalóan egy olyan országban,mint pl. Németország,ahol van 3 adósáv,és mindenki megfizeti a részére,és a bevételei után járó valós sávos adókat,levonva a sok kedvezményekkel,ez a kérdés nem lenne aktuális,és jogos.

Egy német,ha sokat keres az sokat is adózik-ez neki természetesés- ennek ellenére úgy él,mint mi sose fogunk!-azt hiszem ennél többet nem kell mondanom.

2020. dec. 11. 21:11
 22/47 anonim ***** válasza:
57%

"Olyan országban,ahol komoly különbségek vannak a társadalom leggazdagabb,és legszegényebb rétegei között,úgy mint nálunk.Ez teljesen természetes kéne hogy legyen.Nem ördögtől való a kérdés,legfeljebb nálunk"

De mi történelmileg félünk ettől, mert nálunk már volt ilyen, cask azt legutóbb padlássöprésnek hívták, igaz?

"Nyilvánvalóan egy olyan országban,mint pl. Németország,ahol van 3 adósáv,és mindenki megfizeti a részére,és a bevételei után járó valós sávos adókat,levonva a sok kedvezményekkel,ez a kérdés nem lenne aktuális,és jogos."

Reklamálj a Fidesznél, hogy nálunk nincs ilyen. Ők vezették be az egy kulcsos adót és mi történt? Láttál e miatt tömegeket az utcára menni? Én mondjuk nem. Ha 8 évig a kutyát és főleg a csórókat nem zavarta hogy ez társadalmilag "nem igazságos", akkor most hirtelen miért zavarja?

Az egy kulcsos adózás nettó szar, a gazdagabb réteg számára előnyös a többieknek nem. Ilyne az adórendszerünk, ezzel kell együttélnünk, lehet a választásokon olyan tártokra szavazni akik visszaállítanák a többkulcsos adózást. Látod, a két harmadnak ( ami valójában alig egy negyed ) ez kell, hát akkor egyék csak meg szépen amit kifőztek.

Az ilyen komcsi dolgokat meg felejtsd el.

2020. dec. 11. 22:42
 23/47 A kérdező kommentje:

22./

A lakosság zöme fel sem fogja,hogy miről van szó,azért nem beszélnek széles körben erről.Onnan is látszik,hogy ez egy sunyi dolog,hogy igen nem mennek ki az utcára,mert elfogadják,bezzeg asokkal látványosabb internet-adóztatási tervezet bevezetése ellen ellepték az emberek az utcákat,pedig az sokkal kisebb volumenű dolog volt...Ebből is látszik, hogy emberek zömét továbbra is az étel,ital érdekli,és legfeljebb az, hány lóerős kocsiba ül,meg legyen fedél+ internet a feje felett.Ennyi.

Adósávok,valójában mennyit vesznek ki minden évben ravasz módon a zsebéből,azt fel sem fogja.Ha nincs pénzed,akkor tehetségtelen vagy,és vegyél fel személyi hitelt...ez megy a TV-ben,és ez van beleverve a köztudatba.

Ne félj,akinek az egykulcsos adózás előnyös,az nem fog személyi hitelt felvenni -főleg karácsony előtt-,abban biztos lehetsz.

Nem tudom,mi ebben a kérdésben a komcsi? Jó lenne már ha a társadalmunkban 30 évvel a rendszerváltás után ezeket a komcsizgatásokat elfelejtenénk,mert sokan ettől kifejezéstől csak néznek,mint a " boci az újkapura". Én értem,mert benne éltem,de a fiataloknak semmit sem jelent,"hálaistennek",de ettől a többkulcsosság nem egyenlő az egyenlősdivel,és főleg nincs köze a bolsevista gazdaságtanhoz.Baromság.

2020. dec. 12. 11:33
 24/47 anonim ***** válasza:
Csak az nyavajog az egykulcsos ellen, aki nem jár jól vele. Tanultál volna te is, vagy lettél volna vállalkozó, akkor rád is szelektált szabályok vonatkoznának, és te is abba a csoportba tartoznál, aki jól jár az egykulcsossal (ehhez nem kell milliókat keresni, már nettó 300 felett jobban jársz, mert a progresszívek már azt jobban megadóztatnák). Ez van. Ha zavar, hogy jó a húsosfazék körül, akkor furakodj te is oda. Hidd el jobb, mint messziről szitkozódni.
2020. dec. 12. 12:07
 25/47 A kérdező kommentje:

Itt nem a netto 300- ról van szó,azt már bárki a fiatalok közöl megkeresi.

Ha nem,inkább el sem megy dolgozni,és otthon ül.

Úgyhogy ezt nem is értem ezt a kommentet.

2020. dec. 12. 12:16
 26/47 anonim ***** válasza:
De arról is van szó, mert az a minimum szint ahonnan magasabb lenne az adóztatás, és minél fejjebb, annál magasabb. Úgyhogy értelmezd csak, bár erre valószínűleg nem tudsz mit böffenteni.
2020. dec. 12. 12:38
 27/47 anonim ***** válasza:
Az emberek egy jelentős részének nem érdeke, hogy ez változzon. Akiknek meg érdekében áll, azok meg azt sem tudják, h miről van szó. (falusiak, akiket megvesznek krumplival)
2020. dec. 12. 12:39
 28/47 A kérdező kommentje:

26/

Egy három sáv nálunk is elkelne, a legmagasabb 37 % körül lehetne,mint régebben.

Egy btto 1,7 milliót kereső MTV 1 bemondó,azért ne abban a sávban adózzon már,mint egy btto 270 ezret kereső pénztáros.

Egy magas keresetű btto 5 mill.kereső vezető se abban adózzon,mint egy ápolónő. Tudom borzasztó példák ezek,de azért elgondolkodtatóak.Így persze hogy jogos felvetés lehet a szociális adó,mert sokaknak lenne miből.

2020. dec. 12. 14:12
 29/47 anonim ***** válasza:

"sokaknak lenne miből". De most komolyan hogy lehet ilyet mondani? Persze, hogy lenne miből, de az az ÖVÉK! Senkinek semmi jogi nincsen elvenni a másét, csak ha azt tisztességtelenül szerezte (pl Lölőke). Komolyan nem értem. Miért érzed magad felhatalmazottnak arra, hogy mások felett dönt? Istennek képzeled magad vagy mi? Arról lehet vitatkozni, hogy igazságos-e az, hogy egy programozó 5x annnyit keres, mint egy óvónő, de az nem lehet vitat tárgya, hogy valaki csak azért fizessen többet, mert többet keres. Ez abszurd.

Egy valamire válaszolj kérlek. Miért fizessen többet az, aki többet keres?

2020. dec. 12. 14:38
 30/47 A kérdező kommentje:

29/Ezért,mert ez igy van a rendjén:

Egy német ismerősömmel beszéltem először erről,és Ő nagyon elképedt,amikor

arról beszéltem neki,hogy nálunk egy adósáv van./??/

Nem értette,és még nekem volt kellemetlen,mert azt hitte,hogy hazudok!

Ez nem lehet,ilyen nincs-mondta Ő!

Én nekem,ha van egy cégem,és nagyon sokat keresek,akkor az természetes,hogy sokat is adózom!

Ez nekünk németeknek régóta igy van,és nem is tudom mi lenne,ha ez nem így lenne!-ezt mondta.

Ez a német állam alapja,és ebből tudják az erős szociális államot,úthálózatot,autópályarendszert/ingyenes/,egészségügyet/20 féle menüből tudtam választani,amikor bent feküdtem/,az egész iskolarendszerüket szinte térítésmentesen fenntartani.

Jó példa, jelenleg a vírus alatt is minden otthonmaradásra kényszerült

vendéglátással,és idegenforgalomban dolgozó a fizetésének a 70%-át kapja készhez az egész országban/ a külföldiek is/.

Kérdem én miből? Abból amit az ismerősöm akkor fentebb mondott!

Nálunk még az is probléma lenne,ha netán még egyszer,mint tavasszal egy kis bérkiegészítést kellene megint az otthonmaradás miatt kifizetni./isten ne adja,hogy kelljen!/

2020. dec. 12. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!