A kormány miért nem zárja be az általános iskolákat?
"lepasszolná pl. a nagyszülőkhöz"
És akkor mi van, ha a gyerek vírusos, és átadja a nagyszülőknek, akik bele is halhatnak?
"Otthon egyébként sokkal jobban és gyorsabban lehet tanulni"
Általános iskolában nem. Láttuk a tavasszal, a gyerekek lemaradtak, a tavaszi anyagot gyakorlatilag újra kellett venni velük, mert
1. egyedül nem tudtak haladni és a szülők nem tudtak segíteni
2. a szülők tudtak volna segíteni, de vagy idejük vagy energiájuk nem volt hozzá
3. a szülő megcsinálta a gyerek helyett a feladatokat, hogy gyorsabban végezzenek (olykor a dolgozatot is)
"Szerintem 10-ből 9 szülő simán meg tudná oldani, lepasszolná pl. a nagyszülőkhöz"
Nagyon sokan nem tudták a tavasszal sem megoldani, mert a nagyszülők vagy maguk is dolgoznak még, vagy távol laknak. Sok szülő otthon tudott maradni dolgozni, de ez azzal járt, hogy a munkaidejében ugyan úgy nem tudott a gyerekkel foglalkozni, mintha nem lett volna otthon. Nem mindenki tud otthoni munkában sem szabad időbeosztással dolgozni.
"Szerintem 10-ből 9 szülő simán meg tudná oldani"
Nem, nem tudná.
"Több ezren halnak meg emiatt."
Ezt honnan vetted?
"Otthon egyébként sokkal jobban és gyorsabban lehet tanulni, az iskola inkább a szociális létről szól."
Hogyan tanuljon otthon egy kisiskolás? Hol élsz te??
Nem natha.
De tavasszal nem volt ennyire se felkeszult az egészségügy. Tudtak, hogy eljönnek a nagy szamok, ha nincs lezaras, de akkor tobb halott lett volna.
Agyak, gyogyszerek,nem tudtunk ennyi mindent
Nálunk már össze-vissza volt online oktatás és hagyományos, több gyerek megbetegedett, már most kirúgással, évismétléssel fenyegetnek néhány gyerekeket, aki beteg volt.
Feltaláltak már egy olyan dolgot, hogy ügyelet. Ha sokan nem tudnák megoldani, az még így is működne.
Azt sem értem, miért nem a járvány terjedése előtt szigorítottak. Még láthatták is, hogy minden szomszédos országban futótűzként terjed, és csak akkor szigorítottak, mikor már itt is. Sokkal hatékonyabb megelőzni az elterjedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!