Ha a kormány tényleg bevezetné a kötelező drogtesztet az általános és közép iskolákban, vajon meghökkentő statisztikákat tapasztalnánk?
Az lenne a legjobb az a kormány nem akarnak beleavatkozni az emberek életében,és megmondani hogyan neveljék a gyerekeiket az emberek.
Nem a kommunizmusban élünk.
Az álszent kereszténydemokraták meg tűnjenek el a politikai életből és éljenek meg a híveik pénzéből.
"vajon meghökkentő statisztikákat tapasztalnánk?"
Ha több mint tíz, tizen valahány éve voltál iskolás, akkor meglepőnek találnád.
"Vajon a drogteszt sok fiatalt visszatartana attól, hogy drogot fogyasszon?
Attól függ, milyen következénnyel jár.
" Hogyan lenen jobb szerintetek? Drogozzanak vagy sem?"
Nyílván az a legegészségesebb, ha semmi drog, alkohol csak szilveszterkor meg szülinapkor egy pohár, kiegyensúlyozott étrend, rendszeres sportolás, napi 8 óra alvás.
1) Az ilyen drogtesztelés elképesztően drága.
2) Tulajdonképpen csak a marihuánát lehet hosszú ideig kimutatni. Az újabb designer szerek kimutatása pedig nem megoldott. A leggyakrabban fogyasztott szerek között pedig bőven ott vannak a designer stimulánsok és kannabinoidok.
A kérdés nem az, hogy drogozzanak-e, vagy sem. Még az olyan relatíve alacsony kockázatú szer, mint a kannabisz fogyasztása is magas kockázattal jár fiatal korban. A kérdés, hogy hogyan lehet ez ilyesminek HATÉKONYAN elejét venni.
A válasz pedig a megfelelő mentálhigiénés nevelés, célzott prevenció, és ártalomcsökkentés.
"Drogozzanak vagy sem?"
Ma nem ez a kérdés! Aki drogozni akar, úgyis hozzájut, aki meg nem, az nem is keresi a lehetőséget! Független minden tiltástól. A szesztilalom idején is mindenki ugyanúgy vedelt, mintha nem lenne szesztilalom, csak éppen mindenféle vackot ittak az emberek, meg be voltak tojva, hogy lebuknak. Ennyi volt a különbség.
Valóban az ismeretterjesztés és a hatások, következmények megismerése és megismertetése a legfontosabb! És persze a nevelés!
"A drogos csürhét meg kellene fegyelmezni valahogy."
Az alkohol és a cigi is egy drog.Mégis az állam belőlük kaszálja a legtöbb pénzt.
Gyakorlatilag az állam és a rendszer teszi ilyenné az embereket,és akkor még büntetik is őket,ha ilyenné válnak.
Én soha nem cigiztem,nem ittam,drogra meg pénzem sem lenne,de baromi álszentnek tartom ezt.
Szerinted kinek a gyereke tud hozzáférni ilyen drága dolgokhoz?
Mi értelme ennek?
Nagyon alacsonya drogfogyasztók száma,sőt a gyerekek között még kisebb.
Egy átlag gyerek max a cigit próbálja ki,mert másra nincs lehetősége.
Azért,hogy a gazdagok gyerekei ne drogozzanak,ne az emberek pénzén akarják ezt szűrni.
És az én gyerekemet meg ne kötelezzék vizeletminta adására,mintha valami bűnöző lenne.
Én középiskolás vagyok, és rendszeresen olvasok politikáról, értékrendem is van.
Támogatom a drogtesztet, és komoly következményekkel is járhat, pénzbírság, szabadságvesztés, évismétlés és közmunka.
Ha valaki bedrogozva öl, a fiatalok is, akkor vigyék 2 évre kemény fizikai munkára, szállásuk egy sötét kamra kemény padlóval - ezen lehet aludni, étel szárazkenyér és víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!