A magyar ellenzékiség milyen válaszokkal tud szolgálni pl a migráció és a romákkal való összeférhetetlenség problémáira?
,,Honnan veszed hogy elegendő iskola van?"
Honnan veszed, hogy nincs elég?
Az elégséges darabszámot onnan feltételezem, hogy nincs az iskolák előtt sorban állás és létszámstop.
,,A kórházak azért fontosak hogy a magyarság ne haljon ki a rothadó egészségügyben. Ugyanis ha csökken a magyarság, a keleti nyomor felzabálja az országot elég gyorsan."
Megfelelő egészségügyre szüksége van minden embernek, minden országban és minden kontinensen de ez nem segíti az integrációt. Például ha Tatabányán építesz egy kórházat az miben fogja segíteni a Mésztelepen élők integrációját?
,, kultúra azért fontos, mert a kultúra határozza meg a politikát, ami bele szól a közös ügyeinkbe. A művészet, sport,stb ezek olyan dolgok amik vissza húzzák a rosszból az embert."
A kultúra fontos, nem is írtam hogy nem lenne az csak érdekelt, hogy mi lenne az első lépésed, erre még mindig kíváncsi vagyok.
Sporttal sokszor próbáltak integrálni, külön focicsapat, ökölvívóegyesület.
(Utóbbi egyébként nem volt a legjobb ötlet.)
Onann veszem hogy nincs elég iskola, hogy vannak települések ahonna egy órányi utazás után jut el az ember a középiskolába.
Ha Tatabányán nyitok egy kórházat, akkor akkor több embert lehet ellátni. Ha több ember marad életben nyugaton, azzal lelehet lassítani azt hogy a keleti nyomor benyomuljon nyugatra. Ugyanis az integráció nem csak abból áll hogy a csürhét felzárkóztatom, hanem abból is hogy lassitom a terjedését.
A kultúra első lépése meg az lenne hogy etikus, erkölcsös viselkedést tanító programokat kezdeményeznénk akár színház, koncertek, könyvtárak, előadások és miegymás személyében.
,,Onann veszem hogy nincs elég iskola, hogy vannak települések ahonna egy órányi utazás után jut el az ember a középiskolába."
Ez nem annyira tragikus és nyilván nincs is sok ilyen. Valaki kétszer ennyit utazik a munkahelyére.
,,Ha több ember marad életben nyugaton, azzal lelehet lassítani azt hogy a keleti nyomor benyomuljon nyugatra. Ugyanis az integráció nem csak abból áll hogy a csürhét felzárkóztatom, hanem abból is hogy lassitom a terjedését."
Integráció önmagában csak a beillesztés, a terjedés lassítása már más kérdés más megoldással. Az integráción, tehát a beillesztésen/beilleszkedésen nem segít a kórház.
A példában említett kórházzal életben tartasz mindenkit (már amikor) de a nem beilleszkedett embereket még nem illesztetted be csak begipszelted a törött kezét.
,,A kultúra első lépése meg az lenne hogy etikus, erkölcsös viselkedést tanító programokat kezdeményeznénk akár színház, koncertek, könyvtárak, előadások és miegymás személyében."
Ez jó ötlet, segítene is de hogyan veszel rá mindenkit, hogy elmenjenek a tanító programokra? És itt a legnehezebb rész, hogy szó szerint mindenkit rá kell venned (a körzetben, településen, városrészben) hogy elmenjenek mert aki kimarad az visszahúzza a többit.
Erre voltak és vannak is példák. Például egy adott környezetben kiközösíti a többi gyerek azt aki iskolába jár. Nem hívják játszani, megdobálják, szidják.
Vagy csak egyszerűen pejoratívan "magyarnak" vagy "parasztnak" hívják.
Nem értem, hogy minek kell több suli, amikor így is van elég. Mert mit csinál pl a magyar szülő? Integrálja ő is a gyermekét a társadalomba: iskolába járatja, neveli, normákra tanítja.
A romák pedig nem azért nem követik ezt az utat, mert nincs elég iskola, hanem azért, mert nem érzik szükségét a beilleszkedésnek. Erre jó példa, hogy a legkisebb konfliktust már gyerekként késsel és ököllel oldanak meg, és nem ritka eset közöttük a 14-16 éves kismama.
Egy általad lenézett szakmunkás gyakran többet keres, mint egy értelmiségi. Lehet itt mellédumálni, de a szakmunkában is van pénz, csak ugye ahhoz tanulni kell. Az meg erőfeszítéssel jár, és inkább kihagyják. Helyette megy az erőszakoskodás, és a kötekedés csoportosan, mert a rajság előrébb való mint a tanulás és a munka. De a sírdogálás azért megvan, hogy nekik semmit sem ad a kirekesztő magyar állam. Ehhez Orbánnak a legkevesebb köze van, egyszerűen erőszakosak és tanulatlanok az akarás hiány amiatt, és kész.
Meg mi az elvárás? Vannak iskolák ahová járhatnak? Vannak. Tanulhatnak szakmát? Igen. Kapnak támogatást? Kapnak. Akkor?
A válaszok elmaradtak pedig nagyon vártam.
13-as voltam.
Normális válaszra ne várj, nekem is csak hülyeségeket írnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!