Nem sérti a szabadsághoz való jogokat a korlátozások?
30
Ettől még van feleségem, anyám, apám, testvéreim, akik cégeknél dolgoznak, bár például anyum munkahelye tavasszal bezárt, mégis kibírta. Egy sima büfé pedig... :)
Évek óta tartó válság? Ne már, azt hittem tavasz óta van gond...
Évekig tarthat, miattatok. Arról nem beszélve, hogy sehol sem mondtam azt, hogy zárjon be minden, a mellőzhető dolgokat kell hanyagolni!
Az olyan szektorok, mint a vendéglátás pedig kapott fél évet erre felkészülni. Nem sikerült? Hát, üdv a kapitalizmusban, ahol az a vállalkozás,amelyik képtelen annyi profitot termelni, hogy fél évig húzza baj esetén, az kihullik..
Ha napról napra él valaki, minek szarakodik? Az menni fog egy akármilyen munkahelyen is.
Tudod a világ alapvetően erre épül, az, ami nem kell, az idővel eltünik. Például meglehetősen feleslegesnek tartom a minden sarkon lévő pizzériát, kocsmát.
Tudod pókerben van egy szabály, a legelső!
Ne menj olyan tétre játszani, ahol egy pech széria következtében csődbe mennél.
Mindig van egy akkora tartalékom, ami több hónapos 0-át,de akár mínuszt is elviselne. Ez az alapja annak, hogy az ember bármit is kockáztat, a magas profit reményében.
De nagyon sokan azt gondolják, hogy a profit jöjjön, de rizikó ne legyen mellé... Ez nem vállalkozás!
33
Mi az, hogy nem megy? :D
Lol
Szerinted napi 12 órában játszik az ember nonstop? Óránként 1000 leosztással nem kell 2 3 óránál többet játszani :)
Nincs "szabadsághoz való jog".
Mindenhez jogod van, amit nem korlátoz az állam.
A szólásszabadsághoz továbbra is jogod van, a szabad mozgáshoz most korlátozottan, a pénznyomtatáshoz meg sohasem volt jogod.
35
Nincs szándékos szívatás, de konteozhatunk is.
Üzenem a pincéreknek, hogy keressenek állást olyan helyen, ami stabil. Aki pincérnek ment, ezt tudta. Mindenkinek ellett mondva 100x, hogy instabil szektor, instabil háttérrel. Nekem van egy haverom, aki hotelben dolgozott, körülbelül 2 éve mondjuk neki, hogy menjen, és tanuljon valami mást is, mert kiszolgáltatott az egész. Hát tessék, az idén munka nélkül lett... :) Végre legalább felfogta, hogy a szektor olyan, mint a szezonális munkák... Van, vagy nincs. Most éppen nincs. Minden évben indultak tanfolyamok, nagy részük ingyenesen. Lehetett érettségizni, szintén ingyenesen. Aki annyira nem vette a fáradtságot, hogy képezze magát az idők folyamán, az rábaszott. Ez a kapitalizmus, verseny van, az erős nyer, a gyenge elbukik. A játék szabályai pedig egyszerűek, és mindenki számára világosak voltak.
Egyébként meglehetősen sajnálom őket, de a vállukat nem veregetem ezek után, 2008 után nyilvánvaló volt, hogy ez befog következni még párszor, évek óta jósolják is a következő válságot, sőt, a pandémiát is. Hogy a világ többsége a mának él, maximum a holnapnak, nos, nekem azzal nincs dolgom. Átrendeződés zajlik egyébként, a pincér is mehet szépen hordani a kaját biciklivel, van állás gyárakban, nézz fel profession.hu-ra. Az idén lehetett még OKJ-zni is. Nagyon sok lehetőség van mindig, csak könnyebb rinyálni, mint azt mondani, hogy "Jó, ez és ez van, ezt és ezt tudom tenni, megyek és csinálom"
Ugyan azt akarja csinálni jó pár vállalkozó amúgy is, amit csináltak az amerikai bankok 2008-ban. Nem jól gazdálkodtak, nem voltak eléggé versenyképesek, és a végén nem akarják ennek a következményeit vállalni, hanem várják az állami segítséget. Hogy aztán megint ugyan ezt csinálhassák, és a következő válság idején megint várják az állami segítséget. Ez ismétlem, nem vállakozás, ez egyszerű pöcsörészés más pénzén. Aki vállalkozik, az rizikót vállal a magasabb profit reményében, mintha simán dolgozna. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem képes erre, akkor ne vállalkozzon. Az a munkás pedig, aki olyan vállalkozásnak dolgozik, amelyik az idén bedöglött, az emberelje meg magát, ne legyen büdös a munka, van ezernyi másik opció. Sokan váltottak is, a színészek épp ugyanúgy profilt váltottak, a pincérnek ez miért okoz problémát? Nem kell ebből ego kérdést csinálni, csak menni tovább. Másképp az életet nem lehet, ha megállsz, sírsz, rinyálsz, és külső forrást okolsz a problémákért, az blokkolni fog a megoldások keresésében, és magában a megoldás kivitelezésében.
Ki szivat kit amúgy? Gyíkemberek? Tuggyukkik? Netán a zsiráfok? Konteozz már picit, kicsit unatkozom most
Óránként, olvasni tudsz?
Zoom poker @ pokerstars, 4 asztalon + 4 regular asztal, igazából több is, mint 1000 / óra.
Kérsz egy grafikont amúgy, hogy irigykedhess, vagy leszállsz a földre, és nem projektálsz tovább? Mondtam már, 2 3 óra, és megvan a napi betevő, de köszi az aggodalmat, jól esik 😆
Mah, kedvet kaptam triggerelni a hülye fejed 😘
1, 2 gomb, kövi bb nél sitoutolok, írok neked, 1 gomb, és játszom tovább
2, segítek neked számolni
NL50=1bb=0.5$. 8 hónapja vagyok ezen a limiten (mehetn~ fentebb, de elvagyok itt), 1.2 millió leosztast toltam itt, winratem 5.8bb/100. A többit rádbízom 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!