Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kéne vigyáznunk EZEKRE?

Miért kéne vigyáznunk EZEKRE?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=gkFQptqO1dk

És a dk-sok is ugyanilyenek, csak azokról nem találtam videót.

2020. nov. 12. 08:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
62%

"Fizették az anyjának a GYES-t a GYED-et. Az iskoláját! Az csak számára volt ingyen, mivel annak költségét ők állták."

Igen, ezeket a mi adónkból már nem fogják levonni soha, mindent az öregek raktak a seggünk alá tök ingyen. Te se kerültél sorra egyszer sem, mikor az észt osztották.

2020. nov. 12. 09:20
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
@7 Tényleg borzasztó, hogy nincs sorkatonaság. A végén még nem verik bele mindenkibe, hogy fogja be a pofáját és teljesítsen parancsokat egy üvöltöző, agresszív senkinek. Az is rettenetes, hogy sok hónap értelmetlen cipőpucolás meg csicskáztatottság helyett inkább elmennek dolgozni és adóz fizetnek vagy épp egyetemen tanulnak valami olyat, aminek valóban van valamicske társadalmi haszna.
2020. nov. 12. 09:21
 13/21 anonim ***** válasza:
10%

Amikor a te adódból fogjak levinni a GYES meg GYED-re valót addigra a fejed is már másképpen gondolkodik. Addigra megértésed, hogy mi az a társadalmi felelősségvállalás. Megérted, hogy milyen egyszerre gondozni az előtted es utánad levő generációt. Mennyire második gyerekkor az idős kor es mennyire kell figyelni rájuk. Nem azért mert idősek hanem mert közöttük lesznek a szüleid is.

Apám tüdőgyulladásban halt meg. Nem most hanem pár éve. Láttam milyen volt az a 3 nap. Ahhoz képest az a kis nyugalom, amit ez a kölyök átél este 8 után, az semmi. Úgyhogy azon a hangon kell vele beszélni amilyenen ő teszi fel a kérdést és nem az értelem hangján. Teljesen fölösleges győzködni logikával vagy értelmes szóval. Ahogy a seregben volt. Nem megdumálni, sika!

2020. nov. 12. 09:40
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

"Teljesen fölösleges győzködni logikával vagy értelmes szóval"

Hát téged is.

2020. nov. 12. 09:47
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
@13 Kérlek említs olyan konkrét életszituációkat, amelyben volt értelme annak, hogy egy évig poshadtál valami laktanyában, próbáltatok zuginni, meg a fél laktanya rászokott a cigire, csak hogy annyival is több szünete legyen. A sorkatonaságnál nagyobb baromságot keveset találtak ki.
2020. nov. 12. 10:05
 16/21 anonim ***** válasza:
12%
Hat eddig logikát 14 nem láttam tőled. Mivel is akartál logikázni? 8 óra utáni pihenő kontra lélegeztető gép ? Ebben a rendszerben élet egy kis kellemetlenség között akarsz most érvelni a kellemetlenség javára? Bocs de itt marhára nem érdekel annak a logikája aki kis kellemetlenséget fújja fel mások életével nem foglalkozva.
2020. nov. 12. 10:17
 17/21 anonim ***** válasza:
13%

Tudod a seregben a közlegények mindig “sokkal jobban tudják” mint a tábornok hogy miért Marhaság a katonaság.

Természetesen elcseszett idő volt amíg katona voltam. De egy országnak szükség van seregre. Akkor a hadsereg így épült fel. Sorkatonaság volt. Olyan nincs hogy nem kell hadsereg. Persze ha egyéni módon állunk hozzá (miért ne állnánk?), akkor valóban elcseszett egy idő. De van olyan, hogy amikor az ember elcsesz egy évet az életéből valamiért. Mert vannak kötelességek. Persze ezt most még lehet hogy nem érted meg mint fiatal, de a kötelesség az sokszor kényszer.

2020. nov. 12. 10:30
 18/21 anonim ***** válasza:
11%
Mondok egy példát a sorkatonaság mellett. Svájcban élek. Jelenleg itt dolgozom. Itt hadkötelesség mellett Sorkatonaság van. Mindenki 18 évesn bemegy hadseregbe félévre. Utána 45 éves koráig két évente két hétre visszamegy. Rohadt nagy szívás. Viszont amikor a covid első hulláma megérkezett akkor a huszonéves kollégáim megkapták a bevonuló parancsot. Vasárnap este nyolckor megkapták és reggel már laktanyában voltak. Egy szó nélkül tudták mit kell csinálniuk. Az egész ország mozgósítani képes a hadsereget 3 órán belül. Semmi perc alatt volt elég ember betegek mozgatására és idősek otthonában elvégezni olyan munkát amit nem tudtak a nők elvégezni. Mekkora sírás rendeznétek ha ezt kellene csinálnotok. Anyuci kis kedvencei.
2020. nov. 12. 11:06
 19/21 anonim ***** válasza:
89%

Harminc éves felnőtt ember vagyok, aki 14 éves kora óta kisebb-nagyobb rendszerességgel folyamatosan dolgozik, valamint elég sokat éltem és önkénteskedtem fejlődő országokban, elkényeztetett anyuci kisfia aligha vagyok. Ha szerinted könnyebb az indiai szubkontinensen embereket pelenkázni meg amputált bácsikat cipelni, úgy hogy sokszor tiszta víz sincs elég, mint egy magyar laktanyában katonásdit játszani, akkor javaslom a kipróbálását. Komoly előnye, hogy ettől legalább egy picikét jobb hely lesz a világ, ellentétben azzal, hogy fél év alatt elpuffogtathatsz egy tárat valami nyolc generációval ezelőtti német félautomata fegyverből.

A hadsereg egy baromság. Minden országot csak megnyomorít, tönkretesz, emberi életek folynak le a csatornán miatta. Gusztustalan intézményrendszer, ha lenne kötelező sorkatonaság, szimplán vállalnám a börtönt. Ha háborúba kezdene valamelyik jövőbeni dicső kormányunk, szintén megtagadnám a sorozást. Amíg ezt nem teszik meg emberek, addig ne tessünk azt várni, hogy valaha is kicsit jobb lesz.

2020. nov. 12. 11:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
#10-es nem tudom mire vered magad, mert a naplopáson és a tökvakargatáson kivül túl sok mindent nem csináltál katona korodban. a katonaság ma már nem pót nevelő intézet, hanem arra van, hogy ott profik kezeljék a profi technikát. arra te meg ezzel a kiképzéssel teljesen alkalmatlan vagy, még lőni sem tanultál meg rendesen. de legalább elégettünk rád egy csomó pénzt, plusz elpocsékoltál az életedből legalább 1 évet.
2020. nov. 12. 13:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!