Miért megint a vendéglátóiparba rúgnak bele ??
Szeretem,szerettem a munkámat ehhez értek, nem vagyok könyvelő vagy éppen ápolónő.
De már undorito,hogy megint mi szívjuk meg.
10 Nem, de mint irtam sok más Olyna munkahely van ahol többen vannak csoportosan dolgoznak és ezek közül csak a vendeglatas lett kiválasztva... ez az érdekes.
Tavasszal már egyszer nyeltunk más is viselje a terheket.
Én nem a többi szakmát bántom felreertes ne essék az csak példa volt.
11!
Én tudok otthon is dolgozni és maszkban is. De, ha nincs gazdaság, akkor appot sem rendelnek tőlem. Tehát tudok dolgozni, csak éppen nincs megbízásom egy ideje.
A gondom az, hogy te sok-sok emberrel találozol egy nap és mégis úgy fogod fel, hogy téged szivatnak, nem pedig védenek téged és a vendégeidet is. Na, ezért kell bezárni!
"Csak példaként hoztam fel, hogy a mi szakmánk semmibe sincs nézve az első volt tavasszal is velünk kicseszni"
Értem én, amit mondasz, meg is értem az elkeseredésedet, de ez nem ellenetek szóló kicseszés. Az állatkerteket is bezárják. A színházakat is.
15 Köszönöm
Enis kiállok mindenki mellett addig örüljünk amíg van hol dolgozni és miből élni. De ha ezzel sokáig variálnak lehúzhatjk a rolót.
Őszinte együttérzésem. Senki nem veled vagy az ágazatoddal akart kiszúrni, a munkád jellegéből adódóan a járványhelyzet a te szférádat gazdaságilag jobban érinti, mint sok mást. Azt nem nagyon lehet vitatni, hogy egy étteremben vagy bárban jobban terjed a vírus, mint egy könyvelőirodában, ennélfogva logikus, hogy a vendéglátást érinti jobban a korlátozás. És ott veszíti el sok ember az állását. Legalábbis először: átgyűrűzik ez mindenhová, nem is olyan lassan. Nagy visszaesés jön.
Az orvosok, nővérek, egyéb egészségügyi dolgozók is elég rosszul járnak most, csak más értelemben. Nekik veled ellentétben van munka, sőt, éppenhogy túl sok, rengeteg műszak, átvezénylések. És iszonyú stressz: sok orvosnak például úgy kell most intenzív ellátásban részt venni, hogy életében nem tanulta (nem az a szakterülete), de mivel orvos, ezért odaállították a lélegeztetőgép mellé egy néhány órás gyorstalpaló után. A gépre meg egy élet-halál közt lebegő beteg van rákötve. Szerintem az ő helyzetét se sokan irigylik.
Nehéz idők jönnek. Mindenki készüljön lélekben, és amennyire csak teheti, próbáljon takarékoskodni.
17 Felszolgáló vagyok ,a kiszállításhoz erre a munkakörre nincs szükség. A főnököm jóindulatán múlik ad e más feladatot vagy sem.
A bér állam általi finanszírozása pedig 50% és több feltétele is van.
18 Tudom az ő helyzetük is nehéz.
Anyukám 10 ev után a fejemhez vágta, hogy ha rá hallgatok most is biztos állásom lenne, mert ő egészségügyi szakközépbe akart küldeni, de végül nem azt választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!