Szerintetek is sokkal jobb volt Magyarország a Fidesz hatalomra kerülése előtt?
Nemrég néztem meg a youtube-on Katy Perry-től a California Gurls című számot, és olyan keserédes nosztalgia fogott el.
Emlékszem rá, hogy 2009-ben úgy érezhettem magam Magyarországon, mintha Amerika egyik államában élnék.
A rádióban nem "Ez veszélyes!" meg hasonló nacionalista propagandák mentek, hanem modern dolgok, nem volt ez a hülye törvény, hogy X mennyiségű magyar zenét kell adnia minden adónak, hanem pl. a Rádió 1-en 24/7-ben mehettek a legújabb EDM számok.
Bementél a TESCO-ba, és olyan volt, mint a Walmart, roskadásig volt mindenféle áruval, kb. bármit megvehettél ott, most meg a kormány a multiutáló politikájával elérte, hogy szinte teljesen megszűnt a TESCO műszaki osztálya, meg kevesebb féle külföldi élelmiszert lehet venni.
A kormány progresszív volt, pont akkoriban legalizálták az LMBT-emberek élettársi kapcsolatát.
A mostani korlátozó egyháztörvény sem volt, a világ összes vallása szabadon virágozhatott nálunk.
Egyszóval a 2009-es Magyarország elérte azt, hogy olyan érzés volt benne élni, mintha az USA 51. állama lenne, a mai Magyarország 10 év Orbán után viszont egy ruszki szarfészek lett ahol el vagyunk zárkózva a Nyugattól, diktátorokat éltetünk, gyűlöljük a liberalizmust, az emberek egyre inkább Sorosoznak, zsidóznak.
Ti is észrevettetek ilyen változást? Nektek is jobban tetszett a 2010 előtti Magyarország?
Az első két bekezdésedre kérdező nem tudok mást mondani, minthogy az idő megszépít mindent.
Én is mondhatnám, hogy milyen nagyszerű volt az első Orbán-kormány meg a Medgyessy-kormány alatt, az egész csak relatív mivel még gyerek voltam, semmi gondom nem volt, szép volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!