Szerintetek is sokkal jobb volt Magyarország a Fidesz hatalomra kerülése előtt?
Nemrég néztem meg a youtube-on Katy Perry-től a California Gurls című számot, és olyan keserédes nosztalgia fogott el.
Emlékszem rá, hogy 2009-ben úgy érezhettem magam Magyarországon, mintha Amerika egyik államában élnék.
A rádióban nem "Ez veszélyes!" meg hasonló nacionalista propagandák mentek, hanem modern dolgok, nem volt ez a hülye törvény, hogy X mennyiségű magyar zenét kell adnia minden adónak, hanem pl. a Rádió 1-en 24/7-ben mehettek a legújabb EDM számok.
Bementél a TESCO-ba, és olyan volt, mint a Walmart, roskadásig volt mindenféle áruval, kb. bármit megvehettél ott, most meg a kormány a multiutáló politikájával elérte, hogy szinte teljesen megszűnt a TESCO műszaki osztálya, meg kevesebb féle külföldi élelmiszert lehet venni.
A kormány progresszív volt, pont akkoriban legalizálták az LMBT-emberek élettársi kapcsolatát.
A mostani korlátozó egyháztörvény sem volt, a világ összes vallása szabadon virágozhatott nálunk.
Egyszóval a 2009-es Magyarország elérte azt, hogy olyan érzés volt benne élni, mintha az USA 51. állama lenne, a mai Magyarország 10 év Orbán után viszont egy ruszki szarfészek lett ahol el vagyunk zárkózva a Nyugattól, diktátorokat éltetünk, gyűlöljük a liberalizmust, az emberek egyre inkább Sorosoznak, zsidóznak.
Ti is észrevettetek ilyen változást? Nektek is jobban tetszett a 2010 előtti Magyarország?
"Emlékszem rá, hogy 2009-ben úgy érezhettem magam Magyarországon, mintha Amerika egyik államában élnék"
Ön elmebetegnek tetszik lenni?
"Emlékszem rá, hogy 2009-ben úgy érezhettem magam Magyarországon, mintha Amerika egyik államában élnék."
Most vagy elmebeteg,vagy troll vagy. Minden esetre jót nevettem ezen.
Nem ártana, ha ma is több olyan tökös ember lenne, akik mernek tankot lopni akkoriban. Pedig 2006 az elmúlt 5 (10) évhez képest lóf*** esti fényben.
Szerintem is közelebb álltunk a demokráciához, mint most, vagy azelőtt. De #5 válasza mindent elmond.
Nehéz kérdés. Nem lehet összehasonlítani, mert amiket leírsz, igazak, ugyanakkor még benne voltunk/kiláboltunk a válságból. Ebből a szempontból rosszabb volt.
Ugyanakkor, habár ez nem dícséret, de a sok kiköltöző honfitársunk miatt a Covid előtt pillanatok alatt lehetett munkát találni.
Mások voltak a helyzetek, viszonyok, körülmények, mint ma.
Azt mondjuk érdekes lenne megnézni, hogy mi lett volna a rengeteg EUs pénzzel, ha a másik oldal lopott volna belőle.
"Emlékszem rá, hogy 2009-ben úgy érezhettem magam Magyarországon, mintha Amerika egyik államában élnék."
2009-ben?
A k_rva nagy munkanélküliséggel,megszorító csomagokkal,közszféra bérrendszerének befagyasztásával, magas adókkal, melyeket azóta sem nagyon csökkentettek.
Persze,meg mentek a nagy V8-as autók....a TV-ben, mikor nézted a Miami Beachet.
Magyarország mindig is baromi messze volt Amerikától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!