Akik szerint nem a mind több helyen kötelező szájmaszkviseléssel lehetne fékezni a COVID-fertőzöttek számának emelkedését, azok milyen intézkedéseket javasolnak?
"A magam részéről nem ismerek senkit, akinél akár egy sima megfázás szintjét elérte volna."
Ez itt a lényeg, amíg én sem ismertem, hasonlóan gondolkodtam...csak aztán az elmúlt 1 hónap eseményeinek hatására eléggé változott a véleményem...
Hiába húzatod fel a maszkot, ha
- nincs elég megfelelő minőségű maszk elérhető áron
- nem tudod betartatni (a tanárok 95%-a nem hordja, szünetekben a diákok nagy része sem, és már nem is szólnak rájuk)
- ha 10 cm-re ülünk egymástól órákon át a gyakorlatokon
Svájcban élek. Egy olyan országban amiről azt mondjak, hogy “Svájcban nincs hadserege, Svájc maga egy hadsereg”. Annyit jelent, hogy a “parancsot” ebben az országban végrehajtják és betartják.
Sokkal fegyelmezetten hordják a maszkot is mint otthon. Mégse tudja az ország csökkenteni csak ezzel az intézkedések az eset számot. 10 nap múlva Svájcban betelik az egészségügy intenzív kezelés kapacitása. Onnantól fogva szelektálni fognak, hogy ki kap ellátást es ki nem kap intenzív kezelést. Ebben az országban ahol az egészségügyi ellátás nagyságrendekkel jobb színvonalú mint Magyaroszágon.
A maszk viseled magában nem elég. Ezerszer elmondták, csökkenteni kell a kontaktusok számát. Ezt meg fegyelmezett országban se lehetett megoldani. Egyszerűen munkába kell járni, bevásárolni stb.
Ha nem akarunk erőszakos fellépést vagy lezárt országokat és bezart lakosságot, akkor egy dolog marad. Abbahagyni a vakcina lassú engedélyeztetési eljárását. A meglévő adatokat beküldeni az egészségügyi hatóságoknak. Azok pedig kapnak 48 órát, hogy ellenőrizzék az adatokat. Nincs hétvége, nincs 8 órás munka. Hétvége nélkül 16 órás munkában átnézni a szubmissziós dossziét. Ha mehet akkor elkezdeni a gyártást és oltani az önkéntesen jelentkezőket. Ha nem mehet, akkor folytatni a további klinikai vizsgálatokat.
Aki nem akarja beoltatni magát azt nem szabad kötelezni persze. De azoknak kijárási korlátozás es hasonló intézkedés. Valamit valamiért. Nem csak ejnye ejnye módon ellenőrizni.
Van egy ivermectin nevű gyógyszer amiről több orvos is azt állítja hogy hatásos. Fillérekbe kerül. Az amerikai gyógyszerfelügyelet eddig annyit tett, hogy zárolta a készleteket nehogy bárki is hozzájusson. A gyógyszer pozitiv hatásáról szóló cikkeket gyakran törlik.
Akik ellen vannak csak azzal érvelnek, hogy nem volt még tudományosan tesztelve a hatása. De nem is akarják tesztelni.
Én nem értem az egészet. Lehet hogy ez a bejegyzés is törlődni fog.
A rettegok vedekezzenek. Hordjanak akar vegyvedelmi felszerelest, maradjanak otthon.
Aki nem fel, hadd eljen szabadon.
Lehet boltokat kijelolni nekik, csinaljanak home office-t. Tudom, ez nem kivitelezheto minden esetben, akkor vedje magat o maszkkal, vagy amit biztonsagosnak vel. Legyenek egy muszakban, nem erdekel. Rendeljenek hazhozszallitassal. Ne mar szivjunk normalis emberek az idiotak miatt.
Vigyazni kellene az egeszsegre. Ja, hogy az mar nem. Aki beteg, nagy valoszinuseggel egeszsegtelenul el. En nem felek, mert egeszsegesen taplalkozom, mozgok, szedek vitamint. Miert az szivjon, aki kepes lemondani a szar mukajakrol, nem lusta megmozdulni?
Ja, es felejtsek el a mainstream mediat. Akkor a hiszti is alabb hagy.
"Vigyazni kellene az egeszsegre. Ja, hogy az mar nem. Aki beteg, nagy valoszinuseggel egeszsegtelenul el. En nem felek, mert egeszsegesen taplalkozom, mozgok, szedek vitamint."
Ettől, ha a genetikád szar, ugyanúgy beszopat a vírus, ezt pedig nem lehet tudni előre. Érezd magad biztonságban, de ne legyél abban a hitben, hogy neked nem árthat...
Komoly érvet még nem hallottam a maszkviselés ellen, hiszen józan paraszti ésszel is belátható, hogy ha én beteg vagyok (nem feltétlen covidos, csak szimpla náthás), akkor akadályt képez az általam szétköpködött fertőző cseppekkel szemben. Nyilván nem 100%-ban, de akkor is valamiféle védelmet jelent.
A maszkellenességet én egyszerű lázadásnak látom, illetve a macsókultúra befolyásának tudom be. "Én nem félek, én erős vagyok, nekem nem kell, blablabla"
Én személy szerint nagyon remélem, hogy a járvány egyik pozitív hatása az lesz, hogy a maszkviselés a jövőben mainstream dolog lesz például a tömegközlekedési eszközökön, ahogy az például Ázsiában sok helyen megszokott.
10
Nem, nem mondott olyat, hogy aki valaha elkapta, azt mondta, hogy akiben a vírus benne volt. Amerikában is így van, és a cdc szerint 10 alatt van azok száma, akik nem a covid következtében haltak meg.
Ezen felül az influenza 1%-nál sem okoz komoly gondot, de ezt igen egyszerűen belehet bizonyítani, az influenza fertőzöttségének a töredékénél sem jár a világ, de a hallotta száma már az átlagos influenza szezon halálozásának többszöröse.
Azért igazán vicces, hogy ennyire komolyan és nagy mellénnyel adod elő ezt a butaságot minden nap
"Nem, nem mondott olyat, hogy aki valaha elkapta, azt mondta, hogy akiben a vírus benne volt."
Ha elkapta alatt azt értjük, hogy konkrétan tüneteket is okozott, akkor az "akiben a vírus benne volt" még tágabb halmaz, szóval öngól.
"Ezen felül az influenza 1%-nál sem okoz komoly gondot"
A koronavírus sem.
"az influenza fertőzöttségének a töredékénél sem jár a világ, de a hallotta száma már az átlagos influenza szezon halálozásának többszöröse."
Pont azért többszöröse, mert mindenkit beleszámítanak, aki valaha covidos volt, a halál okától függetlenül; míg az influenza esetében minimum valami köze kell, hogy legyen az influenzának a halálhoz.
Ennyit vagyok hajlandó értelmetlen vitát folytatni fizetett trollokkal ennél a kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!