Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem durva, hogy minden szomszé...

Nem durva, hogy minden szomszédos országban szigorítanak csak nálunk nem?

Figyelt kérdés
Ausztria,Szlovákia, Csehország, Szerbia, Románia, Lengyelország, stb egyre szigorúbb korlátozásokat vezet be. Mi várható idehaza, ha a kormány ennyire nem tesz semmit? Talán Olaszország sorsára is juthatunk?

2020. okt. 25. 12:11
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
41%

Ahol 16.000 ember kimehet egy tetves meccsre, ahol a politika felül írja a józan észt, ott tombol a járvány! Az ukránok úgy kolbászolnak a határon, mint nyáron Siófokon a szállodasoron a turisták:

[link]

2020. okt. 25. 18:29
 32/45 anonim ***** válasza:
54%

"Mert szerinted ha online oktatás lenne, akkor a haverok nem mennének el este sörözni/nem találkoznának egymással/mennének át egymáshoz szórakozni?" Nem, nem gondolom, mert 1) 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki (persze tudom, minden középiskolás részeges és iszik ettől függetlenül) 2) a vendéglátóhelyeken is korlátozások vannak 3) nem mindegy, hogy töbszáz diák van egy helyen vagy 5-10 haver 4) ha max. 10fős korlátozások lennének (ahogyan sok országban vannak még ennél kisebb csoportosulásokra is), akkor ugyanúgy nem lennének ilyenek

+1: milyen logikám bukik meg és hol? Pont te írod le, hogy miért hülyeség iskolába küldeni a diákokat online oktatás helyett: tömegközlegednek, útköben beuganak ide-oda, stb. Írjam le amit leírtál?? Pont ezért kellene online oktatás.

"Nyugodtan meg lehet nézni a statisztikákat, hogy mennyivel kevesebbet és mennyivel fegyelmezetlenebbül dolgoznak az emberek home-officeban." Statisztika?? Milyen statisztka? Mutass már egyet. Ez hülyeség. Akik lusták, azok munkahelyen is lusták. Bagóznak, kávéznak, mindent csinálnak, csak ne kelljen dolgozni. Aki nem dolgozik, azt azért csak észreveszi a főnöke, hogy nem halad. Ha nem tesz semmit ez ellen, akkor az nem való főnöknek. Egy munkára többtucat jelentkező van, válogatni lehet, hogy kit vegyenek fel egy lusta munkavállaló helyére. Egyébként meg mindenki magából indul ki. Én otthonról dolgozok már hónapok óta, ugyanúgy, mint a kollégáim és a főnökség elégedett, semmivel se lett rosszabb a teljesítmény, ezért is dolgozhat mindenki hónapok óta otthonról.

Egyébként meg nem írtam egy szóval se a home office-t, azt írtam, hogy a munkahelyeken nem ülnek egymás mellett az emberek, a legtöbb helyen még paravánnal is el vannak választva az egyterű irodákban.

"Szerinted egy koncerten vagy egy focimeccsen ha azt mondod hogy üljenek minden 3. székre vagy álljanak 2 méterre egymástól, akkor be fogják tartani?" Már megint költesz, képzelődsz. Nem is említettem koncertet, mert nincsenek. Focimeccsek vannak. És nem arról van szó, hogy mihez van kedvük az embereknek. Ha nem tartják be, akkor mehetnek ki és nézhetik TV-n. Attól, mert valaki focimeccsre megy, még lehet esze, nem mindenki újpest/fradi izomagyú ultra.

""ha közterületen mindenhol maszkot kellene hordani." Közterületen is elmennek az emberek egymás mellett, sok helyen tömeg van. És ez sok országban már kötelező.

2020. okt. 25. 18:48
 33/45 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem tényleg, ha féltek és azt mondjátok hogy a gazdaság nem ér ennyit, akkor szépen felmondtok, és nem mentek sehova otthon maradtok 1_2_3_10 évig, és akkor tuti nem kapjátok el.
2020. okt. 25. 19:02
 34/45 anonim ***** válasza:
26%
Ki fél? Miről beszélsz? Te csak írsz, de nem olvasol, igaz? A fent felsoroltak semmiben se befolyásolják a gazdaságot.
2020. okt. 25. 19:06
 35/45 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem meg, tavasszal mindenki azért sírt, hogy mikor enyhítenek, most meg pont fordítva, semmi sem jó pár embernek.
2020. okt. 25. 21:35
 36/45 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
0%

Csak, hogy tisztázzuk 32-es: én az ellen emeltem fel a szavamat, hogy te azt írtad, hogy az online oktatás és online munka nincs a gazdaságra hatással. Ezt az összefüggést már nem említetted a legutóbbi kommentedben - helyesen, csak akkor érdemes lenne kiemelni, hogy azért mégis is csak nekem is igazam van valamiben, ahogy azt én tettem a kommentemben. :)

"2) a vendéglátóhelyeken is korlátozások vannak"

Ezzel újra beismerted: a gazdaságra igenis hatással van az online oktatás bevezetése. Képzeld el, ha a városokban nem lenne az a sok, két óra között vagy suli után unatkozó fiatal. Jelentős bevételtől esnének el azok a helyek, amelyek eddig számítottak ezekre a vendégekre.

"Aki nem dolgozik, azt azért csak észreveszi a főnöke"

Nem. Ez általában úgy szokott lenni, hogy aki nem dolgozik semmit, ahelyett megcsinálja más. A főnök pedig nem veszi észre ezt, mert a dolgozók nem köpik be egymást. Vannak kivételek, de a magyar munkahelyeken ez a gondolkodásmód van többségben. Hogyan lehet home officeot bevezetni egy kereskedelemmel foglalkozó vállalatnál? Egy kávézónál? Egy kocsmánál? De rendben, ezt te is elismered, ahogy észreveszem.

"hogy a munkahelyeken nem ülnek egymás mellett az emberek"

Attól még a konyhában, mosdóban ugyanúgy találkoznak. Az embereknek amúgy sem tudod megparancsolni, hogy most 2 méterre mehetsz maximum a többi embertől. Egy eladó-vevő kapcsolatát figyelembe véve pedig ez egyenesen elképzelhetetlen.

A vírus alatt is kezet fogtak az emberek egymással. Fognak is, mert ezt kívánja meg az etikett üzleti körökben. Ezen aligha fog segíteni az, hogy kijelöljük hány méterre ülhetnek egymástól.

"Attól, mert valaki focimeccsre megy, még lehet esze, nem mindenki újpest/fradi izomagyú ultra."

Nem igazán értem ezt a részét a kommentednek hogyan érted. Aki nem tartja be a 3 szék távolságot, az ultra?

Másrészről: továbbra sem említettél megoldást arra, hogy a mosdóban, büfékben továbbra is tornyosulnak az emberek. Meccs közben egymás sörébe isznak bele. Ezen az sem segítene, ha kiküldenéd őket: beülnek egy kocsmába, ahol megteszik ugyanezt.

Az alapvető különbség ott van közted és köztem, hogy szerintem az előbb felvázolt dolgok emberi alaptulajdonságok. Ki nem ivott volna már bele más üdítőjébe, állt volna egy hosszú sorban, nyomorgott volna már tömegben.

Aláhúzom: továbbra sem vagyok a digitális oktatás ellen, de annak jelen pillanatban (és ezt nem én, hanem a virológusok mondják) több negatív, mint pozitív hatása lenne. Ismerjük magunkat, társasági lények vagyunk, a gyerekek pedig főleg. Járjanak iskolába, amíg lehet, aztán ha úgy döntenek a virológusok, csak akkor kényszerítsük őket a négy fal közé.

2020. okt. 26. 10:38
 37/45 anonim ***** válasza:
86%

36: te vagy nem érted, vagy nem akarod érteni amit írok, nekem meg nincs kedvem regényeket írni és olvasni, űgyhogy röviden:

vendéglátóhelyeken most vannak korlátozások, én arról beszéltem, hogy mi az, amit ha bevezetnének semmilyen hatással nem lenne a gazdaságra (nem sorolom újra, olvasd el ha akarod, de pl. online oktatás, kötelező maszk, stb.). Sehol nem írtam, hogy ezekkel megszűnne a vírus terjedése, azt írtam, hogy ezekenek semmi hatása nem lenne a gazdaságra ha bevezetnék és csökkenthető lenne ezekkel a fertőzöttek száma.

Részemről ennyi.

2020. okt. 26. 10:53
 38/45 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
60%

37. Te nem érted, hogy igenis, hatással van a gazdaságra a digitális oktatás. Méghozzá nagyon komolyan. Te már az első mondatomat nem olvastad el a kommentemnek, ez a szomorú.

Semmilyen érvet nem tudtál felhozni, ami bizonyítaná, hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz - én tucatnyi érvet sorakoztattam fel.

Sajnálom, ha nem jutunk dűlőre, azért kívántam hozzászólni a dologhoz, hogy ilyen butaság, hogy a távoktatás bevezetése és a gazdasági szereplők állapota között nincs összefüggés ne hangozzon el.

De ha kitartasz a véleményed mellett, ám legyen, csak ne hangoztasd. :)

2020. okt. 26. 11:11
 39/45 anonim ***** válasza:
39%
Hát igen, az unatkozó diákok híresen nagy hatással vannak a gazdaságra világszerte, hiszen annyi pénzük van, hogy nem győzik elkölteni.
2020. okt. 26. 11:21
 40/45 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
27%

39. Végre "egyetértünk".

Pontosan. De nyugodtan megnézheted, hogy a kávézók, sörözök, szórakozóhelyek, pizzériák, hamburgerezők, gyorséttermek, menüztetők, pékségek forgalmának hány százalékát alkotják a 18-25 év közöttiek. Meg fogsz lepődni.

Vagy menj egy ruhaboltba. Nézd meg, hogy a fiatalok fogják a drágább, legdivatosabb termékeket vásárolni. Menj el a város főterére délelőtt, ahol van egyetem. Számold meg a fiatalok és az idősek arányát.

2020. okt. 26. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!