Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van annak hírértéke,...

Miért van annak hírértéke, hogy X pedagógus meghalt a koronavírusban?

Figyelt kérdés
A pedagógusok talán egy külön fajt alkotnak, ami eddig mindenre is immunis és örök életű volt, de a COVID még őket is kinyírja?

2020. okt. 22. 21:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
18-as, mert tulajdonképpen azt se tudja a bal kezük, hogy mit csinál a jobb. Városon belül is eltérő intézkedések vannak. Így aztán átlátni ezt...
2020. okt. 25. 08:32
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Túl sok múlik azon is, hogy az igazgató hogyan tölti ki azt a nyomtatványt, amit fertőzött esetén ki kell tölteni. Mert valahogy úgy van előadva, hogy csak az az osztály jöhet szóba karantén ügyben, amelyikbe a gyerek jár. Na de azt csak alsó tagozatban lehet megoldani (vagy még ott se), hogy a gyerekek ne érintkezzenek más osztályokkal! És még mindig erre hivatkoznak mindenféle nyilatkozatokban a szakértők, hogy hát úgy van megszervezve az oktatás, hogy el vannak különítve egymástól az osztályok... Amikor ezt hallom, mindig kinyílik a bicska a zsebemben... Meg úgy állnak hozzá, hogy a tanárait nem teszik karanténba, hiszen a tanároknak meg van mondva, hogy tartsák a távolságot! Az eszem megáll, komolyan... Írta valaki, hogy pici teremben tanított fertőzöttet. Ott hogy a fenébe tarthatná legalább a tanár a távolságot? Egyébként is beszedi a füzeteket, ha tanít, eleve összetapenolja a gyerek által rányalt vírusokat, stb. Az őszi érettségi kapcsán már maszkot se adtak, mint tavasszal, a dolgozatok pihentetése szóba se jött, amennyire tudom, agyrém az egész. Minden programot kitiltottak az iskolákból, nehogy idegenek bevigyék a vírusaikat - de az emelt szintű érettségi kapcsán mindenféle külsős bejöhetett. A lázmérés is olyan, hogy mióta az van, már szinte csak az számít. Tanárkolléga(!) heteken át beküldte a gyerekét köhögő-tüsszögő tünetekkel (nem tanítom, csak utólag hallottam róla), azzal a szöveggel, hogy "de hát nem lázas", holott tünetes gyereket eleve otthon kellett volna tartani, a lázmérés meg arra lett kitalálva, hogy a nem tünetes gyerek se jöhessen be, ha már megy felfelé a láza. És akkor a 34 fokos gyerekekről még nem beszéltem ugye...

Ha az őszi szünet folyamán egyre csak nőnek a számok, mi meg vissza leszünk kényszerítve a vírusok közé... Hány halott tanárnál fognak becsukni az iskolák végre? Eddig hány halott tanárnál tartunk egyébként, mert én még mindig háromnál. Dr. Jakab Ferenc meg nagyon ki lett vonva a forgalomból, mióta gyorsvonatozott, azt észrevettétek?

2020. okt. 25. 13:07
 23/33 valaki : ***** válasza:
Szerintem nem, őszintén szólva szerintem ez a fertőtlenítés látványra megy csak. De nem feltétlenül rossz értelemben. Egyelőre úgy tűnik, nem akarnak távoktatást, persze tudom hogy ez 30 másodperc múlva is megváltozhat. Gondolom a biztonságérzetről szól. Tanároknak, de a gyerekeket se felejtsük el, ők is félhetnek. Kimutatni biztos nem fogják, de senki se tudhatja mit gondolnak. Szóval csinálják, vagyér valamit vagy nem. Veszteni nem vesztünk ezzel semmit mi, tanárok.
2020. okt. 25. 14:18
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a padokat naponta fertőtleníteniük kellett volna a takarítóknak iskolaidőben is (bár a munkaidejük nem nőtt...). Nálunk a gyerekek azzal szórakoztak, hogy mielőtt hazamentek, direkt ott hagytak valami maszatot a padjukon, aminek el kellett volna tűnnie másnap reggelre, ha valóban fertőtlenítették volna a padokat, de hát...
2020. okt. 25. 14:24
 25/33 anonim ***** válasza:
66%
Hogy a viharba ne félne a gyerek? Én voltam, aki tanította a pozitív gyereket. Csoportbontásban tanítok, több osztály van együtt ilyenkor(nem, a többi osztály nem ment karanténba). Amikor azt mondta az egyik kis csoporttársa, hogy a gyerek biztos meg fog halni(mert ahogy kiderült a pozitivitás,utána még jártak iskolába kicsit, biztos, ami biztos), akkor majdnem megszakadt a szívem. Szépen elmagyaráztam, hogy nem, nem fog meghalni, valószínűleg meg sem érezte, hogy beteg. Milyen lelkiállapotban lehetnek vajon ezek a gyerekek? Nekem viszonylag gyakran megnyílnak, s látom, hogy félnek. Kényszeresen fertőtlenítik a kezüket, úgy mesélik, hogy mennek a nagyihoz, hogy látom a szemükben az aggodalmat.S megmondom őszintén, én is félek. Mert ez egy orosz rulett. Szeretem a munkám meg a gyerekeket, de szeretem a családom, a barátaim, s vannak még terveim az életben. Valamit muszáj lenne tenni kormányzati részről, akár tetszik, akár nem.
2020. okt. 25. 14:37
 26/33 anonim ***** válasza:
Hányadikosok?
2020. okt. 25. 16:57
 27/33 valaki : ***** válasza:
75%
Én nagyokat tanítok. Ők nem ilyen nyíltan mondják, nekem az lett gyanús hogy nem viccelódnek a koronával. Szóba se hozzák. Szerintem azért mert nem akarnak erről beszélni.
2020. okt. 25. 17:18
 28/33 anonim ***** válasza:
41%
Én is nagyokat tanítok, és én meg azt vettem észre, hogy egyre többen óra alatt is maszkban voltak, mire eljött a szunet, pedig ugye akkor nem kotelezo (sajnos). Azért a nagy többség még mindig anélkül, és nem tudok úgy végig menni a folyosón, hogy legalább 4-5 gyerekre ne kelljen raszolnom, hogy (normálisan) vegye fel a maszkot, de a múltkor már az egyik legtenyerbemaszobban maszkellenes nagyfiún is rendesen rajta volt (pedig már épp ki akartam nyomozni, hogy hogy hívják, hogy szoljak az ofojenek, hogy csináljon vele valamit). Lehet, hogy tényleg egyre jobban félnek, vagy feltenek nagyszuloket, stb. ők is.
2020. okt. 25. 17:35
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek kicsik, ők történetesen másodikosok. Tanítok felsőben is.

De nálam is egyre többen vannak órán maszkban. Szólik nekik, hogy nem kötelező, de azt mondják, hogy akkor is hordjani akarják... :(

2020. okt. 25. 18:09
 30/33 valaki : ***** válasza:
41%

Igen nálam is egyre többen veszik fel órán. Mikor nekünk kötelező lett, én voltam az első tanár az osztálynál. Az egyik rá is kérdezett, miért nem veszem le, van e ennek valami konkrét oka...

Kicsit attól is félek, hogy a gyerekeket állítják majd be ilyen vírus gazdának, mintha leprások lennének vagy ilyesmi. Egyelőre nem tapasztaltam ilyet, remélem nem is fogok. Nekem eszembe se jutna ilyen, nem félek tőlük.

2020. okt. 26. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!