Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is van rajtam kívül aki...

Árokpart kérdése:

Más is van rajtam kívül aki egyébként nemzeti érzelmű és velem hasonlóan úgy látja, hogy az SZFE egyetemisták blokádja egy valódi nemzeti kibontakozás?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag 2006-tól folyamatosan követem aktívabban a politikai történéseket, tüntetéseket és valamiképpen a hallgatók tiltakozása véleményem szerint hasonlít a 2006 szeptemberében kezdődött tüntetések első napjaihoz mikor még a pártok nem telepedtek rá az eseményekre. Sok fórumon olvastam véleményeket akik a megszokott baloldali akár sorosista eseményeket látják a diákok tüntetésében, de ez most szerintem egészen biztosan nem az. Valamiképpen a jellege, szellemisége, a diákok megnyilatkozásai nem hasonlítanak pl. sem a CEU elleni tüntetésekhez vagy a többi hasonló vasárnap délutáni sétás tüntetésekhez. Itt a hallatók esetében nem az látszik, hogy van egy előre megírt forgatókönyv, a nyilatkozatok, a viszonylag lassan két hónapja tartó szervezettsége hasonlít 2006-hoz. Akkor is október 23-áig kitartottak az események. Most sokan mondanák, hogy jó-jó de akkor mennyien álltak a tüntetők mellett és most mennyien a diákok mellett. Az a helyzet, hogy az emberek manapság már nagyobb egzisztenciális félelelmben élnek, szinte majdnem minden ember munkahelye vagy így vagy úgy, de a hatalomtól függ még akkor is ha vállakozónál dolgozik munkavállalóként. Még maguk a vállalkozók sem bátrak annyira. 2006 őszén az emberek azt hitték, hogy erős annyira a szabadság, hogy érdekeiket tudják érvényesíteni ma meg már inkább bizonytalanok. Elképzelhető, hogy ez a helyzet?
2020. okt. 18. 21:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%

Én nem így látom.

Én is Budapesten tanultam.

Az SZFE-re egyáltalán nem a nemzetibb érzelmű diákok járnak, hanem az ellentéteik.

Megpróbálják eljátszani a 68-as diáklázadást.

2020. okt. 18. 21:31
 2/17 anonim ***** válasza:
28%

Sajnos politika támogatás nélkül hamarosan ki fogják véreztetni őket és elindul a fehérterror a megtorlások.

Abban teljesen igazuk van az egyetmistáknak hogy nem kérnek belőle hogy egyetlen moslék baloldali politikus is odadugja az orrát.

Ha a DK-t odaengedték volna már vége lenne az egésznek mert gyurcsány ezt is elcseszte volna mint mindent amihez eddig nyúlt a politikában.

Sajnálom ezeket a fiatalokat. Ők most a saját bőrükön tapasztalják, hogy miről szól a NER és az illiberális demokrácia.

2020. okt. 18. 21:32
 3/17 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező

Le vagy maradva.

1.Már réges régen kiderült, hogy a tüntizés ELŐTT közvetlenül felkészítő előadást tartottak nekik éppen az egyik sorosista szervezet megbízásából arról, hogyan is kell elfoglalni épületet, tüntetni, sztrájkolni. Vagyis szándékosan felkészítették őket.

2.Ráadásul már azt is beismerték, hogy mindez betanult akció volt és nem egy spontán reakció az egyetemi vezetés megváltozására.

3.A 2006-os eseményekkel összehozni igen nevetséges. Akkor gyurcsányról, az akkori miniszterelnökről derült ki, hogy hazugsággal nyerte meg a választásokat és a lemondását akarták elérni az emberek. Itt viszont egy szimpla intézményátalakítás a hiszti tárgya, ami éppen a már ott tanuló diákokat nem érintette volna egyáltalán, mert ők a már megkezdett tanulmányaikat ugyanúgy, ugyanazokkal az oktatókkal folytathatták volna - csak az intézménynek lett volna jobb az anyagi helyzete közben.

4.A diákok olyan oktatókat, vezetőket éltetnek és szolgálnak ezzel az akciójukkal, akik az első pillanatban bedobták a törülközőt és minden következmény nélkül hergelték fel őket. Ezek az emberek már nem dolgozói az egyetemnek - saját akaratukból, mert felmondtak, miközben a diákoknak ott kellene tanulniuk és lediplomázniuk. Szemét alakok mellett tüntetnek, akik őket csak fellázították, kihasználják, már az első pillanatban cserben is hagyták őket.

2020. okt. 18. 21:40
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
3 S-S-SOROS!!!!!!44!!!!!
2020. okt. 18. 21:43
 5/17 anonim ***** válasza:
54%

Na így néz ki a helyzet egy vér fideszes szemszögéből.

Igaz kicsit csúsztat és ferdít de nem baj szabad véleménynyilvánítás van.

2020. okt. 18. 21:46
 6/17 anonim ***** válasza:
56%

#5 Persze, persze.

Mi lenne ha meghallgatnád amit maguk az ott tüntizők mondanak?

[link]

2020. okt. 18. 22:52
 7/17 anonim ***** válasza:
70%
Igaza van a 3. hozzászólónak.
2020. okt. 18. 23:00
 8/17 anonim ***** válasza:
6 Szólj a prostisrácok igazgatójának, hogy javítsák meg az oldalukat, mert nekem nem jön be a cikk.
2020. okt. 18. 23:02
 9/17 anonim ***** válasza:
51%

#8 Akkor te letiltottál ott valamit, mert erről a linkről is megnyílik. De tessék, ítt egy másik változata:

[link]

2020. okt. 18. 23:09
 10/17 anonim ***** válasza:
76%

"...szinte majdnem minden ember munkahelye vagy így vagy úgy, de a hatalomtól függ..."

Szinte. Csak éppen a színházi világban van fordítva ez nálunk.

Elég csak Eszenyi esetét nézni. Nem ment el egyszer tüntetni, a következő előadást már megzavarták. Aztán elindult a teljem média-attak. (Igen, van ballib média.) Pár napja pedig egy színésznő nyilatkozott, hogy szégyent és sajnálatot érezett, amikor Eszenyit látta egy tv-műsorban.

Én azt gondoltam, arra gondol, hogy az a szégyen, hogy egy gagyi műsorban kell szerepelnie egy ismert és elismert színésznőnek, rendezőnek. Nem! Az volt a baja, hogy valaki munkát adott neki!

Éppen ezért kussolnak azok a diákok, akik nem blokádot és hisztit akarnak, hanem tanulnának. Ha megszólalnának, már vége is lenne a karrierjüknek.

Az átalakítás arról is szól, hogy ez a ballib megszűnjön.

2020. okt. 19. 02:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!