Egy új hidegháború kibontakozását láthatjuk?
A Nato lengyelországban hadgyakorlatozik a fehéroroszok és az oroszok ellen, Oroszorszag fehéroroszorszagban gyakorlatozik ,
Törökorszag észak Cipruson hadgyakorlatozik míg a Görögök,a Ciprusiak a Franciak és az Olaszok is ott hadgyakorlatoznak.
Kína rakétát lőtt egy amerikai kémrepülő miatt, az Usa Kínát szankcionálja.
Szóval a Nato az oroszok,törökök és a kínaiak között nagy a feszültség.
Szerintetek lesz/lehet ebből egy újjabb hidegháború?
Szia!
Szerintem a hidegháború már folyik.
Az ami a nyugati(a magyart is belefoglalva) médiában folyik, az már egy Kína ellenes hidegháborús propaganda.
Viszonylag jobban ismerem a távol-keleti viszonyokat, beszélek kínaiul, sokat olvastam a témáról, én tényleg teljes meggyőződésből mondom hogy ami most folyik, arról az ükunokáink (ha nem omlik össze a civilizációnk az éghajlatváltozás miatt), a Kínai birodalom újbóli fölemelkedéseként fognak tanulni, amire az idei év tökéletes évszám a világjárvány miatt, ahol Kína megmutatta mikre képes, értem én ezt a hatékony intézkedésekre, a védőeszközök, orvosi eszközök és hamarosan gyógyszerek gyártására és az ezek utáni hajszára.
Tajvanra nagyon érdemes ilyen szemszögből oda figyeli, félő hogy az amerikaiak ott akarnak majd összecsapni Kínával, megvezetve szegény tajvaniakat.
Hidegháború mindig is folyt, több kevesebb intenzitással. Mindegyik hatalom próbálja a saját gazdasági érdekeit megtámogatni, befolyást, erőforrást szerezni.
Csakis azért nincs - ahol nincs - igazi háború, mert rájöttek, hogy ez a hadviselés sokkal olcsóbb és eredményesebb.
Ebben a háborúban nem a golyó a fegyver.
És igen, elkezdödött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!