Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz, hogy kikapott az...

Mit szólsz, hogy kikapott az ellenzék Borsodban?

Figyelt kérdés

2020. okt. 11. 20:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
34%

Oda fogunk kilyukadni, hogy a sötét parasztok...

De már 10 éve nem jó ez a válasz.

Vidéken lakik a választópolgárok 80%-a.

Én meg Pesten, de már a nagyapám is itt született.

Mégis sért ez a lehülyézés.

Hát még akit érint.

Amíg az ellenzék nem fogja ezt fel, addig ellenzék is marad.

2020. okt. 12. 21:55
 42/75 anonim ***** válasza:
32%
Szerencsére nem vagyok borsodi de azért szomorú vagyok, mert az ellenzék tisztességesen indult és viselte a hazug rágalmakat amit a kormány a fejére mosott. De úgy látom tényleg sokan bevették tehát még mindig működik a kormánypropaganda.
2020. okt. 13. 07:38
 43/75 anonim ***** válasza:
11%

#42, nincsen abban semmi rágalom, hogy a Jobbik 6-7 éve listázza volna a parlament én ülő zsidókat, és a meghaltak emlékmüvét köpködte, hogy Judapastnak nevezték Budapastet.

Abban sem, hogy erre Gyurcsány kitiltotta volna őket a parlamentből.

Én nem értek ehhez, de a Momentumnak is sokan vannak zsidók, szóval kicsit bizarr, hogy ezek hárman összefognak.

Én, mint pesti értelmiségi, öreg és konzervatív csak bámulok, oké, nem érdekel senkit, engem se nagyon.

De az ottani híveik maradtak távol a szavazástól, mert ez nekik is hiteltelennek tűnt.

Nem kell ehhez semmi propaganda.

2020. okt. 13. 09:15
 44/75 anonim ***** válasza:
30%

41

"Oda fogunk kilyukadni, hogy a sötét parasztok..."

Nem erről van szó, én is vidéki vagyok. Hanem itt a lényeg a kereseten van. Mennyit keres a szavazó. Borsod és szabolcs magyarország két legszegényebb megyéje. Természetesen, ahogy írták megyén belül vannak eltérések, de átlagot nézve, még mindig szabolcs és borsod a legszegényebb és pest, győr moson s. a leggazdagabb. Gondolkozz. Ha egy átlag keresetű vagy átlag fölött kereső embernek ad a fidesz egy zsák krumplit és azt mondja, ingyen a tiéd lehet ha a fideszre szavazol, ők képesek nemet mondani, mert nekik ez nem segítség, mert zsebből kifizetik. Ugyan így vannak a laptoppal. Persze nem kis kiadás nekik de jellemzően van laptopuk.

Szegények, minimálbért keresők a krumplinak is örülnek, nemhogy a laptopnak. Illetve ők jellemzően, tehát NEM MINDENKI általános iskolát végeztek vagy középiskolát, ezért nyílván pont nem érdekli őket mi megy a parlamentben. Tehát igen, minél szegényebb valaki és "műveletlenebb" annál megvesztegethetőbb. Egyrész mert ha szegény egy húszezresért bármit megtesz, másrészt pedig, mert nem tályékozódott közélet terén. Sokan olvasni sem tudnak... ha láttad az index 2018-ban készült videóját tudhatod. Illetve most is készült videó erről a rétegről, ahol egy idősebb nő be is vallotta, hogy nem tud olvasni, ezért más fog neki x-elni.

Ebben az egészben pedig az a vicc, hogy a fidesz a gazdagoknak kedvez, de mégis a szegények szavaznak rájuk...

2020. okt. 13. 10:33
 45/75 anonim ***** válasza:
42%

Ez a fideszes csaj csak a facebuk reklámjára 5.5 millió Forintot költött, és akkor hol van még a rengeteg plakát ára meg a krumpli ára és az egyéb reklámok ára?

Ha az ellenzéknek ennyi pénze lett volna erre a kampányra akkor biztos hogy megnyeri a választást.

2020. okt. 13. 10:38
 46/75 anonim ***** válasza:
42%

A fidesz az krumpli párt.

Krumplival veszi meg a szavazatokat meg sokminden mással is.

A fidesz az egy maffia képződmény, kolonc Magyarország nyakán.

2020. okt. 13. 10:44
 47/75 anonim ***** válasza:
85%

re:

"Oda fogunk kilyukadni, hogy a sötét parasztok...

De már 10 éve nem jó ez a válasz.

Vidéken lakik a választópolgárok 80%-a.

Én meg Pesten, de már a nagyapám is itt született.

Mégis sért ez a lehülyézés. Hát még akit érint.

Amíg az ellenzék nem fogja ezt fel, addig ellenzék is marad."

Nem azt mondtam, hogy aki falusi, az hülye. Azt mondtam, amit 41-es is nagyjából kifejtett, hogy aki szegény, az kiszolgáltatottabb. Erre hoztam fel példának, hogy a pénzes Tiszaújvárosban az ellenzék vitt 60-70%-ot, míg a szegény Taktakenézben a Fidesznek van 70%-a. Egyébként én sem szeretem a "csak a szegény falusiak szavaznak a Fideszre" érvet, amivel rendszeresen előáll az ellenzék, főleg mert sok helyen a városi gazdag környékeket is a Fidesz viszi, de itt most kivételesen tényleg igaznak tűnik.

(az a 80% nem igazán jön ki, csak Budapest és Debrecen kitesz 20%-ot, és akkor még van több más nagyváros. 40% körül van a falusi-kisvárosi lakosság, és akkor még ennek egy része nagyvárosok agglomerációja.)

2020. okt. 13. 16:10
 48/75 anonim ***** válasza:
86%
A lehető legrosszabb jelöltet választotta az ellenzék. Enek a jelöltnek a múltja is támadható volt és a jelene is, ezt Hadházy Ákos elmondta ennek ellenére továbbra is őt jelölték, meg is lett az eredménye, jól megbukott.
2020. okt. 13. 20:39
 49/75 anonim ***** válasza:
0%

20:39: sajnos, nem juthat mindenhová egy Mellár Tamás.

Tényleg, Pálinkás új pártjával vajon mi a helyzet? Ő kifejezetten a Fidesz szavazóira hajt, azokra, akiknek már sok ez a klepto-fasiszta tempó.

2020. okt. 13. 21:04
 50/75 anonim ***** válasza:
77%
Én azt nem értem, hogy ha a Hadházy tényleg szólt a pártelnököknek, akkor nem lett volna másik jelölt? Tényleg ekkora a káderhiány? De ha ezt nem is nézzük, az nyíltan kiderült, hogy Bíró milyen kijelentéseket tett. Ez megfelelt a nagyon "haladó" Momentumnak pl.? Az 50 milliós ügy nélkül is nagyon gáz jelölt volt Bíró, én hiába vagyok ellenzéki, nem szavaztam volna rá. Mondjuk eleve nem szavazok olyan klubra, amiben a DK vagy az MSZP benne van. Úgy tűnik, a Momentumnak bőven megfelelnek ezek a lejáratódott arcok, úgyhogy marad a MKKP.
2020. okt. 13. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!