Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem fogadja el a kormány új...

Nem fogadja el a kormány új bértábláját a Magyar Orvosi Kamara? Havi 2,4 millió alapbér ennyire kevés?

Figyelt kérdés

Kifogásaik vannak. Valóban olyan megalázó,ha havi 2,4 millió forint alapbérrel kiszúrják a szemüket az orvosoknak? Így ha erre az alapbérre jön főorvosi, osztályvezetői főorvosi, ügyleti, túlórai és ilyen olyan pótlék akkor ez jelentősen több is lehet. Ez valóban olyan kevés, vagy inkább csak kevesebb lehet a korrupció/orvosmaffia miatt?

Halapenz mar regota nincs. Ez inkabb zsarolopenznek lehet mondani, a doki elore elkeri, mondjuk a mutet elott, es nem tetszoleges osszeg hanem mindegyik dokinak ismert szabott rataja van. Aki nem fizet, akar meg is veheti a sirhelyet maganak.

Plusz, Itt nagyon sok dokinak maganpraxisa is van, ami annyit jelent, hogy koltsege nincs, mert minden TB-re csinal, neha meg magan rendeloje sincs de a paciens fizeti a magandokit, ha eletben ohajt maradni.

"Csak mellékesen.

A páromat vakbélgyulladással mütötték 2 éve egy müncheni kórházban.

Természetesen a kórház is tiszta,kétágyas szobák,minden ágy fölött saját tv,modern felszerelés,stb...

Kedves,lelkiismeretes ,fiatal doktornö ( aki mellesleg nagyon csinos is volt,de ezt nem mertem a párom elött kimutatni ) mütötte meg és a következö három nap alatt,amíg benn kellett maradnia, többször is bement hozzá a kórterembe,személyesen foglalkozott vele.

Amikor 1 hét múlva mentünk felülvizsgálatra,vittünk a doktornönek egy kisebb csomagot( egy üveg magyar bor, egy csomag magyar paprika,stb).

Teljesen meg volt lepödve és nem is értette,hogy miért kapja ezt.

Hiszen neki ez a munkája...."

Az új hálapénz a magánpraxis?

"Magánpraxis.

Mi más. Totál egyértelmű, ha elkezdik üldözni a hálapénzt (rohadtul ideje már) akkor egyszerűen annyit mond a doki, hogy bocsi, a TB-re pár hónapot kell várni, a magánrendelésem alatt mindez akár holnap is lehetséges.

Izé.....

ez már most is így folyik.

Saját példát is tudok hozni, egyik hozzátartozómnál súlyos daganatot mutattak ki, a műtét sürgős volt, mert a további halasztása esetén max 4 hét, és meghal. A TB-re kiírt műtét 6 hónappal későbbre szólt! De mondta a doki, hogy magánúton négy nap, és meg lesz a műtét. 600 ropi csak. És mindezt ugyanabban a kórházban, ugyanabban a műtőben, ugyanazokkal a felszerelésekkel! Ugyanezt a TB-re is el kellett volna végezni.

És ne legyek végletekig felháborodva... Fél életen át fizetett TB erre elég, hogy max begipszeljenek egy törött kart, mert ez a korrupt és a velejéig rohadt egészségügy másra alkalmatlan.

minden másra fizess, és érdekes máris megkapja a beteg a megfelelő ellátást.

ennyi erővel a TB fizetése kihajított pénz. És régóta már mint ADÓNEM szerepel, és ez miatt nem is kötelező az ellátás. Ezt valahogy elfelejtik az emberek orrára kötni, ott szembesülnek vele, mikor a mentő körözget a városban kórházról kórházra.

Ezt kéne egyszer és mindenkorra felszámolni,"

2020. okt. 5. 21:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
68%

Én meg azt látom, hogy a beteg szembeköp, ha azt merem neki mondani, hogy le kéne fogyni, mert rosszabbodni fog a betegsége. Ha ezt általánosan mindenkire kivetítem, akkor a magyar betegnél nincs bunkóbb a világon. A MOK az orvosokat képviseli, kit képviseljen még, a szomszéd Mari nénit Mindenkinek van saját szakszervezete, lehet bombázni a kormányt.

Ki akarja kényszeríteni a kormány a szabadságom korlátozását, rendben, akkor már itt se vagyunk. Kész! A magyar eü így is a túlórázások meg egyszerre több helyen vállalt munkák vékony szalmaszálán egyensúlyozik. És ezt is vállaljuk nem igaz? Ha már orvosok lettünk, vállaljunk mindent, nem? El vagytok ti tévedve.

2020. okt. 6. 10:32
 32/63 anonim ***** válasza:
53%
Aki itt fröcsögni kezdett, azok ti vagytok.
2020. okt. 6. 10:34
 33/63 anonim ***** válasza:
100%
#31 Na, én nem köpnélek szembe, ha azt mondanád, hogy fogyjak le, sőt örülnék. A háziorvosomnak jeleztem, hogy indok nélkül híztam 15-16 kilót, nem kéne-e valami kivizsgálás, pl. TSH, azt mondta, hogy "Maga nem kövér, és itt nem a beteg rendel vizsgálatot.", jó ingerülten. Ezért járok magánba. Ott két perc alatt meg lehetett ezt beszélni.
2020. okt. 6. 10:39
 34/63 anonim ***** válasza:
70%

Én meg azt látom, hogy a szombati orommamor után megtörtént a kijózanodás és megtörtént a szokásos felismerés, hogy nincs ingyen ebéd.

Az egészségügynek teljes strukturális átalakulásra van szüksége, aminek csak egy eleme a berrendezes, de vannak ennél sokkal mélyebben gyökerező problémák, amik most persze, hogy kijönnek, hiszen nem a béremelés fogja megoldani se az eü se az orvosok problémáit. Attól, hogy most megkapjátok az 1 millió bruttót, ugyanúgy nem lesz eszközötök a gyógyításhoz, ugyanúgy a lerohadt rendelőben vagy kórházban fogjátok fogadni a betegeket. A mostani 100%-os emelésnek ha csak a fele az infrastruktúra javítására lenne fordítva már kiegyenlítettebb lenne a helyzet. De most a politikai tőke kovácsolása a cél, és az, hogy befogják az orvosok száját.

2020. okt. 6. 10:41
 35/63 anonim ***** válasza:
87%
Én támogatnám, hogy legalább a fele az infrastuktúrára menjen, benne vagyok, látom, hogy haldoklik a rendszer, csakhogy itt nem én döntök. Én nem keveslem ezt a pénzt, ha semmi nem változott volna, akkor is Magyaroszágon maradok és végzem a dolgom. De azt viszont semmi pénzért nem vállalnám, hogy katona módjára vezényelgessenek ide oda. Ez már nálam is átlépi azt a bizonyos határt. A járvány idejére természetesen ez nem vonatkozik.
2020. okt. 6. 12:15
 36/63 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval maximálisan egyetértek. Eddig is dolgoztam ennyi pénzért. Ezután is megtenném. De a kivezénylés nem fér bele.
2020. okt. 6. 12:36
 37/63 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mit csináltok most? Ez a törvény már átmegy. Mi lesz? Új követelések, vagy mi?
2020. okt. 6. 12:51
 38/63 anonim ***** válasza:
96%
Ha valóban ez lesz, akkor megpróbálok magánintézményben elhelyezkedni. Állami egészségügyben ilyen feltétellel (kivezénylés) nem vagyok hajlandó.
2020. okt. 6. 13:06
 39/63 anonim ***** válasza:
76%

#38 Szerintem mondjuk magyon jól teszed, mert meg fogsz keresni ennyit, és a légkör is jobb.

És nem az állam a "gazdád".

2020. okt. 6. 13:15
 40/63 anonim ***** válasza:
96%
#39: igen, csak tudjuk, hogy nem egy magyar beteg van, aki a magánt nem tudja megfizetni. A hiedelmekkel ellentétben érdekel minket a betegek sorsa és jóléte.
2020. okt. 6. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!