Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem fogadja el a kormány új...

Nem fogadja el a kormány új bértábláját a Magyar Orvosi Kamara? Havi 2,4 millió alapbér ennyire kevés?

Figyelt kérdés

Kifogásaik vannak. Valóban olyan megalázó,ha havi 2,4 millió forint alapbérrel kiszúrják a szemüket az orvosoknak? Így ha erre az alapbérre jön főorvosi, osztályvezetői főorvosi, ügyleti, túlórai és ilyen olyan pótlék akkor ez jelentősen több is lehet. Ez valóban olyan kevés, vagy inkább csak kevesebb lehet a korrupció/orvosmaffia miatt?

Halapenz mar regota nincs. Ez inkabb zsarolopenznek lehet mondani, a doki elore elkeri, mondjuk a mutet elott, es nem tetszoleges osszeg hanem mindegyik dokinak ismert szabott rataja van. Aki nem fizet, akar meg is veheti a sirhelyet maganak.

Plusz, Itt nagyon sok dokinak maganpraxisa is van, ami annyit jelent, hogy koltsege nincs, mert minden TB-re csinal, neha meg magan rendeloje sincs de a paciens fizeti a magandokit, ha eletben ohajt maradni.

"Csak mellékesen.

A páromat vakbélgyulladással mütötték 2 éve egy müncheni kórházban.

Természetesen a kórház is tiszta,kétágyas szobák,minden ágy fölött saját tv,modern felszerelés,stb...

Kedves,lelkiismeretes ,fiatal doktornö ( aki mellesleg nagyon csinos is volt,de ezt nem mertem a párom elött kimutatni ) mütötte meg és a következö három nap alatt,amíg benn kellett maradnia, többször is bement hozzá a kórterembe,személyesen foglalkozott vele.

Amikor 1 hét múlva mentünk felülvizsgálatra,vittünk a doktornönek egy kisebb csomagot( egy üveg magyar bor, egy csomag magyar paprika,stb).

Teljesen meg volt lepödve és nem is értette,hogy miért kapja ezt.

Hiszen neki ez a munkája...."

Az új hálapénz a magánpraxis?

"Magánpraxis.

Mi más. Totál egyértelmű, ha elkezdik üldözni a hálapénzt (rohadtul ideje már) akkor egyszerűen annyit mond a doki, hogy bocsi, a TB-re pár hónapot kell várni, a magánrendelésem alatt mindez akár holnap is lehetséges.

Izé.....

ez már most is így folyik.

Saját példát is tudok hozni, egyik hozzátartozómnál súlyos daganatot mutattak ki, a műtét sürgős volt, mert a további halasztása esetén max 4 hét, és meghal. A TB-re kiírt műtét 6 hónappal későbbre szólt! De mondta a doki, hogy magánúton négy nap, és meg lesz a műtét. 600 ropi csak. És mindezt ugyanabban a kórházban, ugyanabban a műtőben, ugyanazokkal a felszerelésekkel! Ugyanezt a TB-re is el kellett volna végezni.

És ne legyek végletekig felháborodva... Fél életen át fizetett TB erre elég, hogy max begipszeljenek egy törött kart, mert ez a korrupt és a velejéig rohadt egészségügy másra alkalmatlan.

minden másra fizess, és érdekes máris megkapja a beteg a megfelelő ellátást.

ennyi erővel a TB fizetése kihajított pénz. És régóta már mint ADÓNEM szerepel, és ez miatt nem is kötelező az ellátás. Ezt valahogy elfelejtik az emberek orrára kötni, ott szembesülnek vele, mikor a mentő körözget a városban kórházról kórházra.

Ezt kéne egyszer és mindenkorra felszámolni,"

2020. okt. 5. 21:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
23%

mindenkinek a német bér harmadát kellene kapnia itthon szerinted?

mert akkor mocskos nagy emelésekre van szükség az mindenhol..

2020. okt. 6. 01:15
 22/63 anonim ***** válasza:
76%

Aránytalanul magasat? Tudod mennyit keresek 5 év ledolgozott munkaviszony után? Nettó 174 ezer forintot bazeg!!!! Ez az aránytalanul sok?

Ezt akarják felelni 350-400 ezer forintra, és cserébe az az ár, hogy 2 évre oda küldenek, ahova akarnak?

Akkor tartsák meg ba. g, nem kell. IlEn áron ku. ara nem kell senkinek a tetves pénze. Mert nem fogok a párom mellől az ország másik felébe költözni, mert az a tetű Orbán vagy kasler elfingja magát.

És kívánom, hogy aki szerint ez normális, azok mindannyian jussanak oda, hogy ha orvosra lenne szüksége, ne legyen egy darab se. Undorító a magyar ember. Soha nem gondolkodtam megazon, hogy elhagyom a pályát, de most igen.

Ennél gusztustalanabb, undorítóbb lépést nem tudpkelkepzelni. Hányok az egeszg tetves országtól.

2020. okt. 6. 06:40
 23/63 anonim ***** válasza:
9%
Utolsó te orvosi diplomát fogsz kapni? Huhh. Bon voyage, sztem te nem fogsz hiányozni.
2020. okt. 6. 07:14
 24/63 anonim ***** válasza:
21%
#19 A világ jobbik felén mindenki a 3-4-szeresét keresi, mint itt. Akkor emeljenek mindenkinek? Ki nem sz.arja le, mennyit keres egy orvos Amerikában, Magyarországon vagyunk. Sok pénzt fognak kapni, igen, vannak feltételei. Lehet más utat választani, ha ez nem jó. Hajrá!
2020. okt. 6. 09:37
 25/63 anonim ***** válasza:
74%

Igen, fogunk is választani. És elhiheted, hogy nem ezt. Mert az orvosok 95%-a nem fogja ezeket a feltételeket elfogadni. Senki nem akar 2 évre elköltözni az ország másik felébe. Azt majd sírhatsz, hogy egy darab orvos sincs az állami eü-ben.

Mert itt nem az a választás, hogy fizetésemelésért cserébe elfogadó d-e ezeket, vagy marad a régi fizu.

Vagy vállalod ezt, vagy viszlát állami eü. És ezt senki nem fogja bevállalni.

Te megtennéd?

2020. okt. 6. 09:47
 26/63 anonim ***** válasza:
40%
#25 Válasszatok, nem tiltja senki. Nekem van egy háziorvosom, minden mással magánba járok. Még egy sima kivizsgálásra is. Mert a háziorvosom egy minősíthetetlen alak, hamarosan keresek másikat. A többit mind kifizetem. Én a háziorvosomnak öt forint béremelést nem adnék, aki 8 óra helyett 10-re, 13 óra helyett 15 órára jön be, és fekszik szinte az asztalon, amíg beszélget, annyira unja. Nem leszek már nála sokáig. Ő például szerintem semmit nem érdemel.
2020. okt. 6. 10:00
 27/63 anonim ***** válasza:
27%
#25 Ja, hogy megtenném-e? Meg. Ennyi pénzért igen.
2020. okt. 6. 10:01
 28/63 anonim ***** válasza:
72%
Dehogy tennéd. Akkora arcotok van a semmire. Ha ilyen jó dolga van egy orvosnak, akkor lehet menni elvégezni. Kíváncsi vagyok, hogy jobban csinálnátok-e. Ha szerintetek egy 6 éves képzés - ami a legnehezebb képzések egyike - után egy frissen kezdett orvos nem érdemel 3-400 ezer forintos fizetést, normális családi életet, úgy, hogy a felelősség egyébként lényegesen nagyobb, mint más szakmákban, hiszen itt emberek egészségéről, életéről van szó, akkor tényleg megérett ez az ország a pusztulásra.
2020. okt. 6. 10:13
 29/63 anonim ***** válasza:
26%
#28 Én nem akarok orvos lenni, és nem is akartam soha. Kár ezzel jönni, hogy "Akkor legyél orvos.". Amit én látok az állami eü-ben, az az abszolút slendriánság, a beteg semmibevétele. Miféle dolog az, hogy engem vizsgál az orvos, közben meg telefonál rendszeresen? Ennyire sem tisztel egy beteget (se)? Kikényszerítette a béremelést a MOK, vagy kell így, vagy nem. Kész! Az orvosok, megjegyzem, ba.sztak gondolni a többi eü dolgozóra, ez is elmond valamit. Nem csak a beteget nézik semmibe, az asszisztenciát is.
2020. okt. 6. 10:22
 30/63 anonim ***** válasza:
36%

Más szakmákban is nagy a felelősség, az meg mindenkinek a maga valósága, hogy milyen tapasztalatai vannak az orvosokkal az állami rendszerben.

Személy szerint örülök neki, hogy végre megkapják a megérdemelt szintű bérezést, de szomorú vagyok, hogy ilyen szintű fröcsögés megy azoktól, akik elvileg embereken segítenek...

2020. okt. 6. 10:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!