Miért mondják sokan Donáth Annára vagy Cseh Katalinra hogy buta libák, vagy hasonlók? Miért nem tetszik nekik az ő stílusuk?
Engem is érdekelne kérdező, hogy Varga Judit miben hazudott? Melyik volt az a téma?
Mert ezen a vitán Donáthot legalább ötször kaptam hazugságon. Pl a jogállamiság kapcsán, az intézményesített rasszizmus kapcsán, a DK kapcsán, Vera kapcsán, és az EU kapcsán is.
Az EU-s jogállamisági jelentéssel az a baj, hogy köze nincs a magyar valósághoz. És akkor sincs köze, ha ellenzéki szemmel nézed. Ugyanaz a szűk kör ugyanezekben a témákban támadta Magyarországot már 1001 alkalommal sikertelenül. Most 1002.-ére is olyan emberek, akiknek közük nincs a magyar valósághoz, irreális hülyeségeket írtak 20 oldalon át mindenféle egyeztetést nélkülözve.
És ennek a MOMENTUM úgy örül, mint a kutya a farkának. Őket nem zavarja, hogy a valóság helyett a jelentés mondvacsinált abszurdumokat sorol fel sablonosan. Az sem zavarja őket, hogy az EU-ban a kutyát nem érdekli a magyar ellenzék véleménye se az esetleges sértetteké. Teljesen nyílvánvaló, hogy ebből a jelentésből semmi nem lesz. Orbánék örülhetnek, mert ezt a támadást már 1001x kivédték. Gyakorlatilag a jelentés tisztára mossa a kormányt mindenben, mert senki nem kéri rajtuk számon a valóságot.
Kedves 64-es!
CSakhogy Franciaországban van második forduló. Annak az adatait is megírnád?
Mert így lenne tiszta a kép és értékelhető az, amit a franciákról mondtál.
#65 Nem sikerült megértened, látom.
Mindegy hogy 1 vagy 2 forduló, a lényeg, hogy amikor az emberek véleményt mondhattak arról kit támogatnak minden jelentkező közül - akkor volt 13% szavazója egy pártnak, amelyik abban a választási rendszerben mégis csak 8 mandátumhoz jutott végül. Míg a másik, csak 2-szer akkora támogatottságú párt, mert 308 mandátumhoz. Éppen ez mutatja mennyire aránytalan az a rendszer.
nem én hisztizek diktatúrát kiáltva, én elfogadom, hoyg a franciák rendszere ilyen, ők ezt használják, akkor ez a demokratikus választásuk eredménye és kész. Ti hisztiztek azon, hogy itt diktatúra van, amiért a 49% listás szavazattal 68% mandátumot szerezett a fidesz-kdnp, és közben titeket nem zavar, hogy pl. a franciáknál a 28%-ra 53%-os többség jár, az is demokratikus.
"ott az egyéni körzetekből több képviselőt küldenek a parlamentbe,"
Ha nálunk mégtöbb jelölt menne egyéniből, még Fidesz 2/3-abb lenne, listán gyengébb a Fidesz, s körzetin erős.
Nem a választási törvényeket kellene nagyítóval vizsgálni 0-24-ben, szerintem nagyonis igazságos rendszer az, ami van: az ország legnépszerűbb pártszövetsége kormányoz és a legnépszerűbb szövetségre van súlyozva a rendszer. Nincs olyan, hogy nem tudunk kormányt alakítani, a legnépszerűbbre van súlyozva a rendszer és aki győz, az kormányoz magabiztosan és stabilan.
Minden válaszási módszernek van előnye és hátránya, nem ezen kellene rágódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!