Mi a véleményetek és mit gondoltok mi lesz Magyarországgal?
Jelenleg azt vettem észre, hogy nagyon megindult a lejtőn a közbiztonság. Lehet eddig is rossz volt, de mostanság egyre több a késelés, rablás, bűnözés és valljuk be, hogy nagyrészét egy bizonyos kisebbségi csinálja. Rendesen egyre több a getto Budapesten, amit ezek uralnak és nem úgy tűnik, mintha bármit akarna kezdeni velük bármelyik politikus. Ide-oda adogatják egymásnak a kerületek, mindet lerontják, pár év és még ennél is sokkal veszélyesebb lesz a város.
Lesz valaha kezdve valami, vagy engedik, hogy lesüllyedjen az egész teljes gettora, a normálisak, meg aki teheti az meg elhúz innen ahova tud.
Nem akarok ilyen borúlátó lenni, mert a saját életem keserítem meg vele, hogy ezen gondolkozom és elszomorít a helyzet és a gondolat, hogy innen is csak lefele lesz.
Szerintetek lesz változás jobb irányba? Kezdenek bármit a társadalomba be nem illeszkedő egyénekkel?
Nem Dominik, nem szavaz senkire, az fárasztó. Helyette keres magának ellenséget, akit fikázhat. De figyeld meg, az ellen se tesz semmit, csak a szája jár. Meg itt pontoz le mindent, amit nem ért.
#12, én látom. Olvasd végig figyelmesen itt a válaszokat, a kérdezőt, rögtön ráébredsz, a helyzet rosszabbodik. És ez csak a felszín. Vagy az nem a rosszabbodás jele, ha egyre nagyobb tömegek keresik olyan helyeken nyomoruk okát, ahol az véletlenül se lehet?
Dominik:
Én mindig elmegyek szavazni azóta, amióta betöltöttem a 18at. Változást sajnos nem értem még el ezzel.
Környezetemben meg amit tudok tenni, azt szoktam.
Általánosan:
Egyébként mondom, lehet csak én lettem borúlátóbb, vagy csak a rossz élményeim miatt romlott a szememben a város. De Pestre már szinte nem is jövök, maximum autóval, általában Budán próbálok mindent elintézni, mert bár ott is vannak rosszabb helyek, de ott közel nem ért annyi random belémkötés, mint amikor még Pesten laktam.
Viszont néhány válaszoló szintén látja azt, amit leírtam. Ugyanezt vettem észre az ismerőseim között is, van aki egyetért velem, van aki szerint meg nem változott semmit a város.
#9 "Ha vannak társadalomba be nem illeszkedő egyének, az a kirekesztés miatt van, hiszen ezt jelenti."
Az nagy butaság volt, szerintem te sem ezt akartad leírni.
Kérdező, Magyaroszággal írtad ki a kérdésedet de valójában a budapesti helyzetről beszélsz.
Országos szinten nincsen romlás. A 15 évvel ezelőtti helyzethez képest sokkal jobb a közbiztonság - a 30 évvel ezelőttihez képest meg sokkal rosszabb.
Ami látványos számodra az a felszínen látható dolgokban jelentkező változás és ez bizony a budapesti város és kerületvezetéseknek köszönhető. Egyszerűen más a szemlélet amit elvárnak a közterület fenntartóktól és a rendőrségtől. Tarlós idejében kimondottan a rendpártiság volt a szempont, ezért PRÓBÁLTÁK a LÁTHATÓ dolgokat legalább csökkenteni. A mályben, háttérben nem tudtak komoly változásokat előidézni ők sem, de a hétköznapi ember számára sokat jelentett ha nem kellett az aluljárókban kéregetőkkel, hajléktalanokkal találkoznia minden nap, ha a korábban nagyon rossz hírű utca, városrész biztonságosabbá, szebbé vált. Most inkább a szabadságjogok vannak előtérben - persze nem a többségé, hanem a deviáns kisebbségé. A valódi intézkedés helyett megy hogy "neki joga van ahhoz..." című mantra és így ott hagyják a hajléktalant, kéregetőt az orrod előtt. de a mélyben/háttérben ettől nem lett rosszabb a közbiztonság még Budapesten sem.
"#9 "Ha vannak társadalomba be nem illeszkedő egyének, az a kirekesztés miatt van, hiszen ezt jelenti."
Az nagy butaság volt, szerintem te sem ezt akartad leírni."
De. Ha valaki nem illeszkedik a társadalomba, az ki van rekesztve. Önkéntes alapon nem lehet kivonulni belőle, csak kényszerből.
#18 Szerinted az összes hajléktalan ki lett kényszerítve a társadalomból? Egyik sem elitta az agyát vagy narkózott, mint akart tanulni, dolgozni, csak a társadalom kirekesztette?
A bűnözőket mind a csúnya rossz társadalom tette azzá és nem maguk kezdtek lopni, rabolni, csalni, gyilkolni?
Na baromkodj már kérlek, ennél te mérföldekkel értelmesebb vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!