Mit gondoltok arról,hogy a kormány ilyen manipulatív módon akarja a szakképzésbe terelni a diákokat?
Engem személy szerint megdöbbentett,hogy a pályaorientáció nem objektív.
Szerencsére a szülők, a jobbak, résen vannak van beleszólásuk a dologba.
"a legtöbbször valamilyen szakképzést dobott ki eredményként"
Na persze, majd azt írja ki hogy menj bölcsésznek fiam és vegetálj. 😂😂
3#
Mondjuk mehet jogi/gazdasági/informatikai/orvosi/műszaki egyetemre.
De, ha lerak egy nemzetközi igazgatás diplomás meg beszél idegen nyelven rendesen, már eltud helyezkedni egy multihoz.
"Mondjuk mehet jogi/gazdasági/informatikai/orvosi/műszaki egyetemre."
Majd akkor előbb kérd meg Viktorékat, hogy kezdjék el a reformokat amiket évek óta megígértek és ne aszerint történjen a felvételi, hogy ki tud éppen több plusz pontot összebarkácsolni magának.
Szerinted évek óta nagyon sok felvételiző nem sokkal a felvételi előtt miért vallja magát ruszinnak, stbnek? Megsúgom: mert plusz pontot kap rá egyből.
Egyetemen évek óta olyanok tanulnak többségében, akik alkalmatlanok lennének rá, csak jól gyűjtöttek össze plusz pontokat. Aztán csodálkoznak, hogy olyan a diplomás munkaerő.
Az általad felsorolt diplomák se érnek önmagukban semmit. Lerakja? Oké, hol dolgozik majd 0 tapasztalattal?
7.
Jól gondolom, hogy életedben nem jártál a felsőoktatás közelében?:D
Próbáltam nyolcadikos fejjel kitölteni és kifejezetten azt válaszoltam, hogy szeretnék egyetemre menni és irodában dolgoznék. Az eredmény:
1. hely: előkészítő szakképzési centrum
2. hely: előadóművészi szakgimnázium
3. hely: informatikai iskola
4. hely: mezőgazdaság!!!
...stb.
A közelében sem volt annak, ahová menni szerettem volna vagy ami végül lettem két diplomával. Most már tudom, hogy pályát tévesztettem :D
Persze nem gondolom, hogy ez szándékos manipuláció, csak egy rosszul összerakott teszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!