Miért nincs mamahotel-adó?
Ez lenne a legjobb megoldás a sok otthon ülő, nem dolgozó, a családján élősködő fiatal munkára ösztönzésére.
A kivitelezés optimális módja (szerintem): azok, akik legalább 6 hónapja nincsenek tanulói/hallgatói jogviszonyban, soha nem volt, vagy legalább három hónapja nincs bejelentettett állásuk, és más a családjuk tartja el őket, fizessenek havi 10 000 forint különadót, ami a fentiek tartós fennállása esetén három havonta 5000 forinttal emelkedik, így pl. a másfél éve mamahotelezők után már havi 30000 forintot kelljen fizetni. Így a szülők kénytelenek lesznek kirakni a "gyereket", akinek pedig, hacsak nem akar éhen halni, muszáj lesz elmenniük dolgozni.
"Miért nincs mamahotel-adó?
Ez lenne a legjobb megoldás a sok otthon ülő, nem dolgozó, a családján élősködő fiatal munkára ösztönzésére."
Miért nincs gyk-adó?
Ez lenne a legjobb megoldás a sok gyk-n lógó, addig sem tanuló vagy dolgozó, az idejét haszontalanul töltő fiatal és öreg hasznos tevékenységre ösztönzésére.
ilyen is ritkán van, hogy a kérdező megy át trágárba...
Most mit vártál, hogy ezzel az ökörséggel majd mindenki egyetért?
30 négyzetméteres lakás albérlése rezsivel, jó esetben is 100k városban. Kajával nem tudom ki hogy jön ki, én havi legalább 50k-t ráköltök (persze, aki vizes zsömlét és akciós párizsit vesz, annak olcsóbban is összejöhet). Egyéb kiadások (közlekedés, telefonszámla, internet stb..) még 20k. Aztán a szórakozás még legalább 40k (igen, az is alapvető emberi szükséglet). Szóval havi nettó 210 000 LEGALÁBB kell, ha tisztességesen meg akarsz élni. Ez a minimálbér MÁSFÉlSZERESE és meghaladja a TANÁRI FIZETÉS kezdőszintjét.
Amíg ez az ország nem tud biztosítani a tisztességes megéléshez szükséges anyagiakat minden dolgozó (vagy munkaképtelen/rokkant/fogyatékos) embernek, addig szégyelje el magát az, aki ilyen kérdést tesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!